Parketin sävytys tummaksi

Valokuvat olisivat vielä parempia, mutta sanallinen arviontikin riittäisi. Hyvät ja huonot kokemukset ovat tervetulleita ! Ammattitaitoinen parkettimies saa aikaan hyvän ja tasaisen lopputuloksen, riippumatta parketin ladontasuunnasta. Värisävy ei muuta lattian kulutuskestävyyttä suuntaan tai toiseen. Käytössä syntyvät jäljet (naarmut ja kolhut) erottuvat tummassa pinnassa herkemmin, varsinkin jos lakka on kiiltoasteeltaan korkea.


Valkolakatut parkettikäsittelyt ovat Nurmen mukaan nyt vallitseva trendi, mutta hän tuo esille myös käytännön seikan, että vaikka pelkällä hionnalla saadaan esimerkiksi tammiparketti kauniin vaaleaksi, on sillä taipumus jo viidessä vuodessa kellastua.

Ammattilaisen neuvo onkin sävyttää lattiaa aina hieman . Vanha tammiparketti oli peruskunnoltaan ihan hyvä, mutta tunkkaisen oloinen. Kauniin värin antava, vesiohenteinen sävytettävä petsi puulattioille. Tuote soveltuu sisälattiaan Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin Työväline: teräslasta. Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla.


Katso Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijan. Parkettipinta -alaa arviolta 40neliötä. Löysin eilen sellaisen aineen jolla saa vanhasta parketista poistettua niin maali- kuin lakkapinnankin, ja vielä ilman hiomista.

Itse aine tuskin on kovin hellävarainen, mutta käsittelynä tämä on parketin kannalta paljon hellempi toimenpide kuin hionta. Minulta on toivottu useasti vinkkejä ja apua kellastuneen. Alueeseen kuuluu olohuone, käytävä ja eteisalue.


Koko alue on yhtenäistä aluetta. Kyseessä on saarnimosaiikkinen parketti. Osmocolorilla mä vedin, tosin kyseessä koivuparketti , vedin sen tummaksi. Kannattaa kysyä neuvot ja mielipiteet maalikaupasta. Itse vahaushomma on helppoa eikä ota edes hirveästi aikaa.


Meillä kävi parkettifirma hiomassa vanhan lakan pois, ei kovin . Toimarin kanssa oli sovittu, että lattian hionta, harmaaksi petsaus ja lakkaus ( roskien pois vienti ja siivous alkuperäiseen kuntoon) - parketti meni piloille siis tuon työntekijän. PARKETIN HIONTA JA PETSAUS TUMMAKSI. MUTTA mutta vielä ilmeni outo juttu. Osastot: Rakentaminen, Remontti, Lattia-, Laatoitustyöt. Lakkaa voi sävyttää ja jotkut parkettifirmoista niin asiakkaan toiveesta tekevätkin, mutta oikeasti ammattilaiset eivät suosittele tätä.


Melkein tekisi mieli suositella kalusteiden väriksi aina klassista valkoista tai vaihtoehtoisesti tarpeeksi tummaa (mielellään esim. mustaa). Tarjouspyynnössä olisi hyvä mainita vähintääkin parkettityyppi ( lautaparketti , ruutuparketti eli mosaiikkiparketti vai lankku tms.) Kaikki hinnat ovat. Tummassa sävytyksessä on aina enemmän työvaiheita.


Vanha parketti hiottiin ja lakattiin uudelleen ja miten upea siitä tulikaan!

Ennen lattia oli hyvin samaa sävyä, joskaan ei niin tumma kuin kaapisto. Toteutamme kaikki parkettityöt Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, sekä muualla pääkaupunkiseudulla luotettavasti ja ammattitaidolla. Välimuistissa Samankaltaisia Kati maalasi itse parketin valkoiseksi. Moniko on tullut ajatelleeksi, että parketin väriä voi muuttaa ihan itse maalaamalla?


Luonnonsävyinen tammi ei näyttäisi tulevan muotiin ainakaan vielä ihan lähivuosina, sillä nyt vaaleiden lattioiden lisäksi on ainakin alan messuilla paljon nähtävissä tummaa puuta, kuten eleganttia mattapintaista tummaa savutammea. Kati Jukarainen päätti ottaa asiasta . Saa nähdä koska aika on kypsä . Uusi pintakäsittely voi olla lakkaus, maalaus tai vaikka öljyvahaus. Halutessasi parkettilattiaan uutta ilmettä, lattia voidaan myös sävyttää.


Erityisesti valoa tuova valkolakkaus on erittäin suosittu. Myös maalaaminen on mahdollista, mikäli toiveissa on peittävä .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto