Paras vaelluskengät

Jalkine on sopivan jäykkä hieman painavammankin rinkan kanssa vaellettaessa. Jalkine toimii erinomaisesti myös ilman kantamuksia lyhyemmillä retkillä. Camino GTX:n nauhoitettavuus oli testiryhmän paras.


Vaeltamisessa varmaankin kaikista tärkein varuste on hyvät kengät. Hyvät vaelluskengät tekevät patikoinnista kaikin puolin helpompaa ja mukavampaa. Lisäksi vaelluskenkä on hankalampi puhdistaa mudasta ja muusta siihen tarttuvasta moskasta.

Tavallinen kumisaapas on kuitenkin usein liian löysäpohjainen, eli kunnollinen eräsaapas jossa on riittävän jäykkä pohja on paras. Ne maksavat noin sata euroa, hieman merkistä riippuen, ja voi saada halvemmallakin. Testasimme puolikorkeaa vaelluskenkää , joiden hinnat vaihtelevat 1ja 2euron välillä.


Kevyet, metsäpoluille sopivat kengät saa edullisemmin. Kirjoittaja: Emmi Skytén Testi: Teemu Sysioja Kuvat: ICRT. Kunnolinen vaelluskengän pohja, oli se sitten mitä hyvänsä Vibramia, on aina petollisen liukas.


Itse lähtisin siitä, että normi hippailuun kaduilla lyhytvartinen, notkea, esim. Lowalla useita hyviä malleja).

Sitten jos todella käy esim vaelluksilla, tai kävelee . Siksi kenkien lainaaminen keverille ei ole paras idea, ja siksi ensimmäiset kilometrit ovat vasta suuntaa antavia. Halusin tehdä tämän kunnolla joten minulla oli keliin sopiva, itselle mieluinen sukkapari ja sidoin Hanwagien nauhat ajatuksella juuri sopivaksi. Puomisen mukaan vaelluskengät on aika uusia, kun ne eivät syystä tai toisesta tunnu enää jalassa hyviltä.


Pohjat ovat niin paksuja ja tukevia, että niitä saa harvoin kovallakaan käytöllä kulumaan puhki. Ennemminkin kengät menevät jostain muualta rikki. Paras kenkien sovitusaika on iltapäivä, jolloin jalat . Edessä avautuu Lapin lumoava tunturimaisema.


Syyskuun aurinko paistaa vielä korkealla. Rinkat on pakattu ja nostettu selkään. Oletus Suositut Uusimmat Hinta Nimi. Vaellusreitit on tarkastettu huolel. Itse en koskaan tilaisi kenkiä sovittamatta, koska kaikki kengät ovat vähän erilaisia lestiltään ja valmistajien kokomerkinnät vaihtelevia.


Omat jalkani eivät ole mistään siroimmasta ja naisellisimmasta päästä, joten jo tavallisten lenkkareidenkin . Teksti ja kuvat: Teijo Räisänen Tarkemmin nimellä Lowa Vantage GTX mid WXL on tunnettu sekä miesten että naisten vaelluskenkänä. Tehdas ilmoittaa kengän painoksi keveän 5grammaa, ja oma mittaus koon kengälle on 6grammaa. Kengät ovat nahkaa sekä cordura-kangasta gore-tex-kalvolla .

Jos käyttö rajoittuu kuiviin olosuhteisiin, vaelluspoluille ja metsäteille on vaelluskenkä mukava. Coretex-suojattu kenkä kestää pientä . Tuo maininta vuoristoon ei tarkoita liikaa jäykkyyttä, ovat hyvät vaelluskengät myös Suomen poluille ja rakkaan. Italialaiset kengät ovat. Meindl Island Pro on hyvä maastokenkä, paras niistä joita minulla on. Millaiset kengät tulisi hommata omien jalkojen matkakumppaniksi?


Hinnat, mallit, merkit, värit vaihtelevat ja sieltä pitäisi löytää se oikea. Mitkä ovat parhaat vaelluskengät ? Kenkien valintaan vaikuttaa monta tekijää - kuten maasto, käyttötarkoitus, jalan muoto jne. Tsekkaa minun suosikkini! Mistä KUNNON vaelluskengät ? Olen hankkimassa uusia vaelluskenkiä , ja olen kyllästynyt siihen, että kengät alkavat vuoden käytön jälkeen jo osoittaa hajoamisen merkkejä. Samaa mieltä siitä, että oikea lesti ja istuvuus omaan jalkaan on tärkeintä, ja paras vaihtoehto löytyy vain kokeilemalla.


Mitä taas tulee noihin intin maihareihin, tuntuivatpa ne kuinka hyvältä ja autuaalta tahansa intin aikana, eivät ne ole vaelluskengät. Pitää siis ostaa uudet vaelluskengät. Vanhat ovat Meindlin perusnahkakengät, joita sukulaisineen on paljon tarjolla. Ovat vaan pirun painavia kenkiä tuollaiset.


Eikö kukaan valmista kevyempiä? Kai nyt riittävän tukevan vaelluskengän voisi tehdä ilman nahkaakin? Onko tällaisia kenkiä ja jos on, niin minkä . Helpoilla poluilla tapahtuvaan liikkumiseen soveltuvat hyvin kevyet vaelluskengät.


Hieman järeämpi (pitkävartisempi) versio kengästä soveltuu hyvin kävelyyn ja juoksemiseen. Pidemmille retkille ja silloin kun repun kantaminen on tarpeen, paras valinta on jo pitkävartinen, jäykähkö saapas, jossa on .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto