Lasikuitutapetin päälle tasoitus

Näin tasoitat lasikuitutapetin maalaamista tai tapetointia varten. Katso Tikkurilan Maalilinjan. Olohuoneen kolmea seinää koristavan lasikuitutapettihirvityksen peittäminen piti olla suhteellisen pieni homma. Vähän tasoitteella pyyhkästään ja sinne peittyy ilkeät röpökuviot ja eikun maalia päälle.


Eikä muuten ollut mikään pieni homma.

Homman kuitenkin taittuessa nyt neljä . Päälle saa uutta tapettia, kun pinnan peittää tasoitteella tai tasoitetapetilla. Seuraavaksi lasikuitutapetille sopiva tasoite levitetään koko seinälle esimerkiksi telan ja teräslastan avulla. Aina tasoitetapetti ei ole tarpeeksi peittävä, vaan lasikuitutapetin kuvioitu kohopinta näkyy läpi.


Teimme töitä parina, eli toinen telasi tasoitteen seinään, ja seuraava tuli lastalla perässä tasoittaen sitä tapetin päälle. Aikaa meni noin kaksi tuntia (kun alkuvalmisteluja ei lasketa). Pinta-alaa makuuhuoneessa on pikkuisen vajaa m2.

Välineiden pesussakaan ei mennyt kovin kauaa, sillä tasoite on vesiohenteista. Meillä on tässä nyt esimerkkitapaus, jossa seinälevytyksen päällä olevalle lasikuitutapetille on maalattu päälle. Tasoitukseen on kolme vaihtoehtoa.


Ensimmäinen: mm saneerauskipsilevy, joka nauhoitetaan, kitataan ja maalataan - toiseksi voidaan käyttää tasoitetapettia - ja kolmanneksi vedetään . Betoniseinissä olohuoneessa on lasikuitutapetti , jonka pinnassa on epätasaisuuksia ja parissa kohdassa pinnassa on jopa teräviä piikkejä (älkää kysykö miksi ja miten tulleet). Tapetin päälle tehty valkoinen maalauskaan ei ole yhtään siisti vaan seinissä paistaa tasoite - ja hiontajälkiä joko tapetin alta tai päältä. Levitä sivuilta ylipursuava tasoite saumanauhan päälle. Vedä teräslastalla tasaiseksi.


Hio pinta tasaiseksi tasoitteen kuivuttua ja poista hiontapöly. Suorita pintatasoitus Presto R:llä tai muulla soveltuvalla Presto-tasoitteella. Näin ylitasoitat vanhan lasikuitutapetin Presto R:llä. Levitä Presto R telattava tasoite pinnalle telalla, . Näillä tuotteilla onnistut lasikuitutapetin käsittelyssä.


Teknospro on suoraan käyttövalmis, kuivien tilojen kevyt yleistasoite, joka sopii myös maalattujen pintojen tasoitukseen. Alkuperäinen ajatuksemme oli telata tasoite lasikuitutapettien päälle. Tarkoitukseni olisi peittää entisen asukkaan laittama järkyttävä lasikuitutapetointi.

Lasikuitutapettia kun ei kannata lähteä repimään niin ainut keino lienee pinnan tasoitus. Olen ajatellut käyttää joko tasoitustapettia tai jonkinlaista remonttilaastia, esim. Esimerkiksi eteistiloissa ja porraskäytävissä lasikuitutapetti kestää hyvin aikaa ja kulutusta.


Ei siis ihme, että etenkin uuden betoniseinän päälle tekee . Oli helppo ja nopea homma. Tuo remppa gyprock on sitten toinen hyvä vaihtoehto jos tasoitusta pelkää. Tunnisteet: easy cover tasoitetapetti, lasikuitutapetin tapetointi, lasikuitutapetin tasoittaminen, lasikuitutapetin tasoitus , lasikuitutapetista eroon, tasoitetapetin . Nykyisin tuota lasikuitutapettia ei tarvitse enää edes yrittää repiä pois tai tasoittaa päälle , mikäli siihen haluaa muuttaa päälle toisenlaisen tapetin. Ratkaisuksi on kehitetty tasoitetapetti (joka käy myös tekstiilitapetin päälle ), jonka päälle varsinainen tapetointi tapahtuu. Jos ymmärrät mitä tarkoitan.


Sen jälkeen tasoitetapetti lasikuidun päälle ja uusi reunan tasoitus. Hirveä homma sekin, mutta uudelleen levytyskin on melkoinen homma- saumojen nauhoitus ja kittaus ym. Esimerkiksi rapatulle seinäpinnalle tai tekstiili- ja lasikuitutapetin päälle tapetoitu tasoitetapetti tekee pinnasta tasaisen varsinaiselle tapetoinnille. Yhtenä vaihtoehtona voi . Lataa tasoitetapettiohje (PDF-tiedosto) . Telattava valmistasoite soveltuu maalatun lasikuitutapetin tasoittamiseen sekä seinien ja kattojen tasoitukseen kuivissa sisätiloissa ennen maalausta tai tapetointia.


Telaa kapealla telalla kipsilevyn reunaohennuksen päälle. Telaa kerros Kiilto R -tasoitetta saumanauhan päälle. Katon ja seinien tasoitus ja maalaus lasikuitutapetin päälle.


Osastot: Maalari, Maalaus, Sisustus, Kattoremontti, Kattotyöt. Seinissä ja katossa lasikuitutapetti joka pitäisi tasoittaa ja maalata. Esimerkiksi matalakuvioisen lasikuitutapetin saat peittoon yhdellä kerralla, karkeakuvioinen saattaa vaatia toisenkin tasoituskierroksen. Tuote kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokituksien M1-ryhmään.


Väriltään Presto R on vaalean harmaa, lähes valkoinen. Hionta ja päällemaalaus voidaan suorittaa 2- tunnin .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto