Hevosaitaus sähkö

Näin sähköaita toimii: sähkö kulkee paimenesta aitaan. Kun eläin koskettaa aitaa , sähkö kulkee eläimen kautta maahan ja sitä pitkin takaisin paimeneen antaen mennessään iskun eläimelle. Liitä johtimet aina sähköisesti toisiinsa.


Kun valitset aitausmateriaalin, on hyvä harkita asiaa perusteellisesti. Minkälaiset aidat haluat, haluatko huoltovapaat, vai oletko valmis tekemään jonkun verran huoltotöitä, onko aidattavan alueen lähellä sähköä ? Sähköaidan voit tehdä langasta, nauhasta tai köydestä. Vaikka paimen toimii hyvin, sähkön tie katkeaa eikä eläin saa tuntuvaa iskua. Hevosaitaukset tehdään kaksin- tai kolminkertaisesta . Näin voi käydä myös hyvin kuivissa oloissa tai kallioisessa maastossa. Miten sähköaitaus toimii?


A-aitaus on on HD-polyeteenimuovista valmistettu hevosaitaus. Materiaalina se on parasta monelta kannalta ajateltuna. Muovista n on uusiokäytettyä ja näin.


Tärkeää on että sähkölangat yhdistetään jälleen huolellisesti toisiinsa, sillä sähkön tarkoituksena on että hevonen välttää kontaktia a-aitaukseen. Tarhan langoissa ei kierrä nyt talvisaikaan kunnolla sähkö ja nyt ruunan rupukkani on keksinyt tulla aidasta läpi. Käytännöllinen, turvallinen ja huoltovapaa aitaus. Patentoitu, putkeen valettu sähköpaimenlanka johtaa sähköä varmasti. Pitää hevoset aitauksen sisäpuolella.


DeLaval akkukäyttöinen sähköpaimen voidaan liittää myös aurinkopaneelijärjestelmään. Aurinkopaneeli muuntaa auringon energian sähköksi. Toimiva talviaitaus voidaan perustaa kahdella eri tavalla. Alumiininen Silber sähköaitaus hevos- ja karjatiloille.


Kehitetty yhteistyössä hevosalan ammattilaisten kanssa kestämään Suomen ilmastossa ja vaativia olosuhteita. Silber-alumiiniaita on kotimainen, tyylikäs ja varmatoiminen sähköaita hevosten ja karjan tarhaamiseen. Sähköisku on kehon kautta kulkeva virta, jonka suuruus ylittää tuntokynnyksen.


V verkkojännite voi aiheuttaa jopa 2mA virran kehon läpi. Yli mA suuruista ihmisen kehon läpi kulkevaa virtaa pidetään hengenvaarallisena. Virran suuruuden lisäksi vaarallisuuteen vaikuttaa sähköiskun ajallinen kesto. Edellisellä tallilla oli puutolpilla talvilangat, kesällä pysyivät kun sähkö kiersi, talvella lähes kaikki hevoset nojaili aitoihin ja osa tuli usein läpi. Tarhat pienehköjä ja aika tylsiä, minun heppojen tarhassa oli katos, pohjana hiekka koko alalla joten rakennettiin heinäkaukalo.


Siivottiin päivittäin, kun kerta olivat . Sähköaitojen ja laiduntarvikkeiden erikoisosaamista! Maahantuomme ja myymme sähköaita- ja laiduntarvikkeita sekä suunnittelemme,. Tarjoamme konsultaatioapua tai voit tilata koulutuspäiviä H. T-aidan rakentamiseen Gallagher -tarvikkeista. Korkeaa jänni- tettä tarvitaan, jotta sähkö kulkisi eläimen turkin läpi. Verkkokäyttöisille paimenille sähkönkulutus ilmoitetaan watteina (W).


Paimenen tietyssä ajassa kuluttama sähkö ilmaistaan Kilowattitunteina (kWh). Uusi tekniikka antaa lähes kaikissa olosuhteissa ja etenkin pitkis . Jos on tarkoitus tehdä aidat vain kesäksi, helpoimmalla pääsee kun tekee sähköaidan. Muutenkin, jos on tarkotus tehdä yhtään isompi aitaus, sähkölanka on käytännöllisin. Aidan korkeus ei shettikselle auta mitään, alta ne karkaa jos karkaa.


Onks siinä saähkälangas pakko olla sitten sähköä , koska ne . Yhdistä aitausnauhat toisiinsa lankaliittimellä jotta saat sähkön kiertämään kaikissa nauhoissa. Muista tehdä kohta portille. Myös portin kohdalla voi olla hyvä käyttää järeämpiä tolppia, kuten puuta jos porttia availlaan usein.


Muuten langat pääsevät löystymään helposti. Valikoimastamme löytyy erilaisia veräjänkahvoja .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto