Vesiaihe ruukku

Pienimmillään vesiaiheen voi rakentaa ruukkuun tai saaviin. Jos haluat isomman vesiaih. Ulkolähteillä tarkoitamme niitä vesilähteitä, joiden sähköistys on suunniteltu myös ulkokäyttöön. Useat näistä vesiaiheista ja suihkulähteistä soveltuu mainiosti myös sisätiloihin.


Luo terassille tai puutarhaasi kaunis, omaleimainen, rauhallinen rentoutumispaikka. Anna rauhoittavan veden solinan tasapainottaa mielesi.

Tein takapihan terassillemme vesiaiheen isoon sinkkiastiaan. Tummaa ruukkua pitkin vesi valuu kauniisti ja hento vedenlorina rauhoittaa. Ylväs siperiankurjenmiekka sopii altaiden äärelle.


Vesiaiheen suunnittelussa on hyvä muistaa . Korkeat kukat muodostavat ylvään kontrastin heinämäiselle lehtimättäälle. Karppi-allas omaan pihaan. Jopa 80-senttisiksi kasvavat karpit tarvitsevat suuren . Puutarhapatsaat tuovat puutarhaasi ja pihaasi tyylikkyyttä – myös talvella!


Tutustu puutarhamyymälämme patsasvalikoimaan!

Harmaa kestävä yleisruukku kesäkukille tai vihanneksille. Hinnat ja kasvien saatavuus vaihtelee kauden aikana. Tilaustuotteet eivät ole myymälämme valikoimassa, mutta tilattavissa! Puutarhan vesiaihe voi olla pieni keraaminen malja, soliseva puro tai näyttävä suihkulähde.


Tarkista lajikkeen kasvusyvyys ja valitse sille tarpeeksi syvä, sisäpuolelta lasitettu ruukku. Mattokiinnitetään maahan kiiloilla. Reiätön ruukku on helpoin, mutta voit myös tukkia reiät viinipullon korkilla ja silikonilla. Pihapiirin vanhan ojan saa hyödynnettyä viehkeäksi vesiaiheeksi , kun oja ruopataan syväksi ja sen reunoille istutetaan kostean paikan perennoja.


Syvään veteen altaan keskelle valitaan rentovartisia uposkasveja, jotka istutetaan reiällisiin muovikoreihin tai ruukkuihin. Uudessa kodissa halusin vesiaiheen terassille joten altaan maahan upottaminen ei ollut mahdollista. Allas oli ruma, sellainen musta rakennussaavimainen joten piti keksiä jotakin muuta. Löysin K-Raudasta kivan neliskanttisen ruukun jota halusin hyödyntää vesiaiheessa.


Helpommin sanottu kuin tehty. Pieni vesiaihe maahan upotetussa altaassa. My Elven Kingdom I have several of these heads, I absolutely love them. Suihkulähde Ruukku alta löytyy myyjän kotisivu. Kuvahaun tulos haulle vesiaihe.


Puutarhaan tehdyn puron soliseva ääni rauhoittaa ja houkuttelee viihtymään.

Katso Meidän Talon ohjeet ja rakenna vesiaihe puutarhaan! Vesi on aina puutarhaa raikastava elementti. Jo pienikin veden lirinä herättää puutarhassa oleskelevan mielenkiinnon. Elegantti kyljelleen sijoitettu ruukku , josta vesi valuu ruukun suuaukon edustalle sijoitettujen sileiden pikkukiven läpi, on aiheena mitä viehättävin ja mieltä rentouttava. Tuo ylellisyyttä pihallesi tai puutarhaasi sijoittamalla vesiaihe polun varrelle tai kukkaistutusten keskelle.


Valitse ensin sopivan kokoinen suihkulähdeallas tai rakenna allas itse. Mikäli et käytä valmista suihkulähdeallasta, aseta suihkulähteen pohjalle allasmuovi. Asenna sen jälkeen suihkulähdepumppu paikoilleen ennen . Näkösuoja tehtiin bambuseinäkkeestä.


Bambuseinäke on mainio näkösuoja, mutta ei varjosta kasveja liikaa. Tavallinen perusparveke on helppo muuttaa eksoottiseksi. Kuvausjärjestelyt Hanna Sandström Kuvat Joonas Vuo.


Soliseva vesi rauhoittaa mieltä ja luo puutarhaan, terassille ja parvekkeelle rentouttavan tunnelman. Rakenna vesiaiheen ympärille ihana, paratiisimainen ympäristö kauniilla, vehreillä istutuksilla ja tunnelmaa luovalla .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit