Tuolin jalkojen liimaus

Hajoaako vanha tuoli kappaleiksi? Video näyttää, kuinka tämä käy. Mutta kun en tajunnut että näin kävisi. Siispä ajattelin kysellä, että olisiko täällä jollain vinkkejä tuolien liimailuun? Olen tässä googlaillut ja tullut siihen tulokseen että tuolien jalat pitäisi ensin kokonaan irrottaa, ja sitten hioa vanhat liimat pois ennen uusien liimojen laittamista.


Vanha liima on usein kovaa ja irtoaa suhteellisen helposti. Pursota liimaa koloihin ja aseta tuolin osat paikoilleen. Kiinnitä puristimet ja suojaa puu puristimen aiheuttamilta painaumilta puupalikoin tai pahvilla.


Poista mahdolliset liimapurseet. Muista suorittaa ristimitan tarkistus: vastakkaisten jalkojen. Mikä olisi hyvä liima huonekalujen liimaamiseen. Lähinnä tuolien lonksuvat jalat ja selkänojat sekä lipaston laatikon etulevy pitäisi saada hyvin kiinn. Eli irroitat kaikki irtoavat osat, rapsutat vanhat liimat pois ja sivelet pinnat liimalla.


Sen jälkeen kunnon puristimilla tiukka puristus, niin johan pysyy. Liian innokas nikkaroija voi tehdä huonekalulle hallaa. Kontaktiliiman, naulojen ja ruuvien käyttö on ehkä pahin virhe. Todellisuudessa siitä tulee ammattilaiselle suurempi korjaustyö, kun tuolin jalka.


Ongelma näkyy yllä olevissa kuvissa. Tanskalaisen tuolin jalka on katkennut. Niinpä tekisi mieli ainakin yrittää korjata katkennut jalka. Viimeisessä kuvassa osat on käsin painettu yhteen, pienellä . Jalkojen kiinnitys pöytään 24.


Liimaliitoksien irroittaminen 24. Alma-Tomu: pinnatuolin kunnostus alma-tomu. Välimuistissa Samankaltaisia 3. Varaa vettä ja rätti pursuavan liiman puhdistamiseen, sekä joko puristimia tai sitten esim.


Kun laitat puristukseen, huolehdi ettei tuoli mene vinoon. Anna liiman kuivua puristuksessa tuntia. Muutamia kolhuja lukuunottamatta tuoli näytti muuten olevan hyvässä kunnossa. Jos tuolissa on lakkapinta, hio . Asiakas halusi tuolin puunsyyt näkyviin, mutta myös väriä huonekaluunsa.


Yhden jalan koloon vuoltiin ohuesta puulastusta sopivankokoinsia palasia, jotka liimattiin paikalleen ennen tuolin jalkojen asettelua. Yritin myös jalkoja irti mutta olivat tukevasti paikallaan joten ei kannattanut väkisin (yhden tuolin sain paloihin mutta se sai olla se josta puuttuu pinna). Sitten alkoi kasaaminen, paras liima on omasta kokemuksestani joko puuliima tai vanha kunnon erikeeper jota käytin tällä kertaa. Tssujen liima kuivuu ajan myötä.


Olen joskus yrittänyt kiinnittää vuosikausia siivouskomerossa olleita tassuja tuolinjalkoihin ja eiväthän ne pysy. Myös jos huonekalua siirrellään (raahataan pitkin lattiaa) usein tassut tuppaavat irtoamaan. Rautakaupoissa myydään pehmusteita, joissa on pyöreään . Restaurointityönäni on kunnostaa äitini vanha huutokauppalöytö: puurunkoinen tuoli , jossa on istuinosassa joustinverhoilu. Jalat on sorvattu, samoin selkänojan koristeet.


Entisöinti on tarkoitus . Pöytä liimattiin ja kasattiin uudelleen sekä halkeama ja likaläikät maalattiin piiloon. Tuoli on arvion perusteella n. Nojatuolin korjaus ja verhoilu teki tuolista entistä ehomman. Tässä pöydässä on hienot täyspuiset jalat , mutta levy oli melamiinilla päälystettyä mdf: ää, joka oli aikansa elänyt ja päivänsä nähnyt. Pöytään tehtiin uusi pöytälevy mm . Irrota heiluva tuolinjalka varovasti, ettet vääntelemällä riko tai suurenna turhaan reikää.


Joissain tapauksissa varovainen lämmittäminen voi auttaa pehmentämällä liimaa. Selkänoja antaa vähän periksi ja ajanmittaan. Omatoiminen korjaus voi tehdä huonekalulle hallaa. Usein kurssille tullaankin yhden tuolin tai pikkupöydän kanssa. Huonekalulle riittää usein pelkkä puhdistus.


Lakatuista pinnoista pölyt lähtevät pölyhuiskulla tai-rätillä. Lakkapinnan voi puhdistaa huonekalujen puhdistusaineella tai kiillotusaineella, jotka myös puhdistavat samalla. Se suojaa ja piristää elottomia pintoja. Jos lakkapinta on kulunut . Konservointi ja restaurointi sekä menetelmien valinta.


On nähnyt maailmaa, pohjavanerikin tehty pula-aikaan kahdesta vaneripalasta. Pohjavaneri jouti roskiin. Osat liimattiin , kolhut tasotettiin. Uuusi pohjavaneri ja pehmuste.


Lopputulos mielestäni aika kiva. Jalka oli katkennut, joten sen päihin .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit