Sähkövessa kokemuksia

Mökkimme on tällä hetkellä ilman mukavuuksia mutta aiomme vetää sinne ensi vuonna sähköt. Juoksevaa vettä ei ole eikä tule, mutta sisä-vessa on haaveiss. Husqvarna sähkövessa aikoinaan kun ei ollut talossa viemäröintiä. Kyllä se oikeastaan aika mukavasti toimi, -ei hajuja ja jne. Miinusta oli aika kova hinta ja vie se jonkun verran sähköä tietenkin käytössä(pitää olla kokoajan verkossa).


Mutta maksaa ne säiliötkin ja tyhjennykset viemärit jne. Onko kokemuksia polttavasta kuivakäymälästä? Voiko tosiaan käyttää myös käsisuihkua,kuten lupailevat?


Asia olisi ajankohtainen, ns sisävessa olisi saatava, ja tämä olisi aika houkutteleva vaihtoehto: hinta ei kohtuuton, ja toimintakin aika loogista ja siten mahdollisesti ok. Kyselisin, onko kellään kokemuksia tällaisesta, asennuksesta . Onko teillä kokemuksia sisäwc-kompostoreista ? Kuivike, pakastava, sähkö ( polttava). Me käymme mökillä ympäri vuoden ja kyllä sisävessa on . Piti sulatella kovilla pakkasilla että pääsi lirulla käymään :D Myöhemmin siirrettiin pönttö kokonaan lämpimään tilaan ja johdettiin virtsa viemäriin. Sähkövessat eivät ole hyviä omasta mielestäni,pitävät meteliä,ovat pelottavia,ja menevät herkemmin rikki!


Minä olen päässyt vierailemaan sähkövessassa useastikkin tuttavien luona. Tyhjentämisestä yms en tiedä mitään kun en ole . Separatt kesti hyvin,on . Sähkövessa polttaa kiinteän jätteen tuhkaksi haihduttaen nestemäisen jätteen ilmaan. Huolloksi riittää, kun tyhjentää säiliön tuhkasta silloin tällöin.


Salon maahantuoma Incinolet-sähköpolttokäymälä polttaa jätteet 5asteen kuumuudessa. Palokaasut puhdistetaan katalysaattorissa . Kokemuksia kuivakäymälöistä sisätiloissa. Global Dry Toilet Association of Finland.


K äy mäläseura Huussi ry . Niinpä muita vaihtoehtoja oli tarkasteltava. Loppusuoralle pääsivät pakastava vessa ja sähkövessa , joiden kesken lopulta tehtiin ratkaisu. Jollakin ovat pakastevessan tuotteet seisonee pihalla hävitystä odottamassa vuosikausia.


Olis tarkoitus saneerata vanhat viemärit talossa ja tuli ajatus et jos laittais vanhan vesiklosetin tilalle kuiva wc:n. Eli onko kokemuksia kuivavessoista. Maksavatko paljon, onko hankala asentaa, Toimivatko hyvin, onko haju haittoja, ovatko käytössä iso töisiä eli onko tyhjentäminen ja puhtaana pito iso töistä? Testissä pakastava käymälä – vesivessan vaihtoehto. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme mökillä pakastavaan käymälään.


Pakastava käymälä toimii kuin kotipakastin. Laite jäädyttää jätökset nopeasti. Bakteerikasvu estyy, ja käymälä on . Voisihan sitä peseytyä sitenkin, että kastaisi pientä pyyhettä paljuun. Sitä kyselen, onko kenelläkään kokemuksia ankarasta asumisesta. Rupesiko vessan puute (aion hankkia sähkövessan , joka tekee multaa - sitä pitää vain tyhjentää säännöllisesti) harmittamaan jossain vaiheessa?


Nähtiin jossain messuilla ns. Jätöksenä wc-paperista ja ulostejätöksistä tuli kenkälaatikon kokoiseen laatikkoon tosi hienoa hiekkaa, melkein perunajauhon näköistä jauhoa. Ajateltiin itse laittaa mökille tuollainen.


Meilläkin on ulkohyysi, mutta . Sisäänrakennettu 2-nopeuksinen tuuletin tuulettaa hiljaisesti ja tehokkaasti sekä varsinaisen käymälän että kylpyhuoneen. Koska erottelun johdosta käymälähajua ei synny, voidaan tuuletusputki vetää suoraan ulkoseinän läpi. Huippusuosittu Biolan Icelett on helppo ja miellyttävä ratkaisu käymäläksi esim.


Haihdutuskäymälä tunnetaan myös nimellä sähkövessa. Sähkövessa toimii nimensä mukaan sähköllä, sen toiminta perustuu sähkövastukseen, joka kuivattaa säiliöön ke- rääntyneen jätteen sähkövastuksen avulla ennen kompostointivaihetta. Muotoilultaan, tukevuudeltaan, miellyttävyydeltä.


Mitä ajatuksia ja kokemuksia palstalaisilla on aiheesta? En osaa sanoa, kun ei ole kokemusta kaikista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit