Pehmeä kuolain

Oliivinivel on pehmeä kuolain , joka on hellävarainen hevosen suulle ja hyvin yksinkertainen kuolain. Tämä kuolain ei nipistä hevosen suupieliä käytön aikana. Nivelkuolain D-renkaalla on kuten Oliivinivel.


Näissä kuolaimissa ohjat . Kuolaimia on olemassa useita erilaisia ja oikean löytäminen ei aina ole helppoa. Sinun täytyy kokeilla erilaisia kuolaimia, jotta löydät sekä sinulle että hevosellesi sopivan.

Mitä sileämpi kuolain on, sitä pehmeämpi se on. Mitä kuolaimia käytetään mihinkin tarkoitukseen (vaikka olympia, kanki, nivel ym)? Hevonen on saalis- eli pakoeläin, joka ei valita äännellen esim. Hevonen tasapainottaa itseään päällään toisin kuin esimerkiksi hännällään tasapainottavat koira- ja kissaeläimet. Siksi on erityisen tärkeää, että hevonen on tyytyväinen . Suora kuolain kielentilalla Kielentilallinen treenikuolain pyörivillä renkailla ja kuolainkumeilla.


Täydellisen pehmeä nuorellekin hevoselle ja miellyttävä suussa. Ohjan vaikutuksesta suuosa muuttaa kulmaustaan ja siten painetta kieleen ja kitalakeen. Kuolaimia löytyy monelta eri valmistajalta lukemattomia eri vaihtoehtoja.

Löytääksesi hevosellesi sopivimman vaihtoehdon on erilaisia kuolaimia kokeiltava. Kuolaimia valmistetaan erilaisista materiaaleista. Lähtökohtaisesti valitaan aina mahdollisimman pehmeä kuolain.


Yleisin materiaali kuolaimille on metalli. Erittäin pehmeä ja taipuisa kuolain herkkäsuisille hevosille, renkaan halkaisija 6cm HUom! Tilaustuote, toimitusaika. Mikä on oikean pituinen kuolain ? Sentti suupielestä vai kuolainrengas suupielessä? Usein neuvotaan että kuolainta pitäisi tulla sentin verran suupielestä ulos ennen kuolainrengasta.


Tällä ehkä ajatellaan ettei kuolainrengas nipistäisi suupieltä. Liian pitkä kuolain voi kuitenkin aiheuttaa haavaumia suun . Käytän sitä siis sen mukaan ja ratsastan tasaisella ja pehmeällä tuntumalla. Kaikista kuolaimista saadaan kova jos käsi on kova.


BR Apple kuolaimet ovat pehmeitä synteettisiä kuolaimia johon on lisätty hevoselle mielyttävä omenan tuoksu ja maku, vert. Omenan maku saa hevosen imeskelemään kuolainta jolloin syljen eritys vilkastuu ja hevonen hyväksyy kuolaimen paremmin ja rentoutuu ratsastuksen aikana. Laadukkaat Sprenger kuolaimet vaativalle ratsastajalle Horseprolta.


Kitalakiongelmat yhdistettynä kuolaimiin , hapenottokykyyn ja kurkunpääntulehduksiin jäi myös itseäni mietityttämään ja jos kurkunpääongelmat, pehmeä kitalaki, kuolain ja valjastus yhdistetään, onko niillä jotain syy-yhteyksiä… Suomenhevosilla on yleensä hyvin matala kitalaki, ja kielen nostaminen . Sivuilla on myös monia muita kiinnostavia kuolaimia. Onko kenelläkään kokemuksia?

Tarkoitus on siis saada mahdollisimman pehmeä ja anatominen kuolain pikkuiseen suuhun. Warda: Posts: 378: Joined: Tue . Hevosen suussa kuolain on kielen päällä suupielten kohdalla olevassa ienten hampaattomassa kohdassa, hammaslomassa. Kun ohjat otetaan tuntumalle, ratsastajan tulisikin pitää käsillään hevosen suuhun tasainen, pehmeä ja hevosen pään liikkeitä myötäilevä yhteys. Kuolain ei ole paha asia, niin kauan kuin sitä käytetään oikein ja reilusti. Silti kavahdan kuvia kankikuolaimista ja ylipäätään suurista määristä rautaa hevosen suussa, sen myönnän.


Olenkin pohtinut Fantille mahdollisimman kevyttä ja pehmeää kuolainta. Suskun poneilla on todella mukavan oloinen . Kuolaimelle ei ole suussa luonnostaan paikkaa, vaan se vie tilaa kieleltä. Suurta kieltään hevonen käyttää ruuan erotteluun.


Paksu kuolain mielletään yleensä pehmeäksi. Jos kuolain on liian paksu, kieli on ainut mikä antaa myöten. Silloin kuolain voi haitata kielen verenkiertoa, Miettinen varoittaa. Eli sellainen se sitten oli.


Minä en käyttäisi tuollaista kuolainta. Omalla tavallaan varmaan pehmeä , mutta luulisin, että koska se on mitä luultavammin kevyen kevyt, pienet pidätteet eivät varmaan tunnu kovin helposti ja lopulta se on kuitenkin kova ja ilkeä hevosen suuhun, mutta toisaalta kai se joustaa . Metallin lisäksi kuolaimia valmistetaan muovista ja kumista. Varsinainen suukappale voi olla suora, nivelletty, kierteinen tai muuten muotoiltu.


On tärkeää että hevosella on oikeanlainen ja tarkoitukseen sopiva kuolain.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit