Nukkekodin portaat

Viimeistele nukkekodin sisustus siisteillä listoilla tapetoinnin ja lattian asennuksen jälkeen. Kattolistassa on kaunis profiili, jolla saa näyttävän ilmeen nukkekodin kaikkiin huoneisiin. Lista on helppo leikata oikeaan kulmaan Minimaailman listaleikkurilla, ja sen voi lopuksi maalata Plus Color maalilla juuri sinun nukkekotisi . Suomen Minimaailman nettikaupasta löydät monipuoliset nukkekodin rakennustarvikkeet ja myös erikoistyökalut miniatyyri rakentamiseen.


Portaat , puuvalmiit, koottuina, kaide vasemmalla.

Näillä viimeistelet oman nukkekotisi. Lelut ja Pelit Välimuistissa Oikean tuotteen löytäminen ei ole ikinä ollut helpompaa nukkekodin portaat. FI:ssä vertailet tuhansia tuotteita ja löydät parhaat hinta-laat.


Materiaalit ja tarvikkeet. Rakennustarvikkeita nukkekodin ja huonekalujen tekijälle. Tapetteja nukkekodin seinille. Suoria ja kuvioituja puurimoja.

Lattiat, kaiteet, portaat ja muut . Nyt kun kun talon runko on pystyssä aloin suunnitella portaita joilla pääsee sujuvasti alakerrasta yläkertaan. Porrasaihioita koottuna, etummaiset on tehty Bilteman sytykelastuista taustalla aiemmin polystyreenista valmistamani portaikko, jossa upotettuna takka. Alunperin olen lähtenyt . Ensimmäisen kerroksen kaksitasoiset portaat ovat aiheuttaneet melkoista päänvaivaa.


Otin mitat nettisivuilta ja ohjeessa sanottiin, että portaat tarvitsevat 30cm huonekorkeuden. Valmistimme ensin nukkekodin rungon lattioineen ja sitten vasta tein tilauksen portaista. Kasattuani portaat kävi ilmi, että 30cm . Ystäväni oli bongannut tytöille lahjaksi kirpparilta vanhan Lundbyn nukkekodin – ja meillähän ei aikaisemmin nukkekotia ollutkaan! Pussista ei löytynyt riittävän isoa mainoksetonta pintaa, joten portaiden kohdalla on erillinen pala ja ”lattialista”. Ostetaan Lundby nukkekodin portaat tai vaihtoehtoisesti koko nukkekoti, jos hinta sopiva.


Nukkekodissa pitäisi olla valoille toimivat pistokkeet, muuntaja ja lamput meillä jo on. Tee tarjous, jos sinulla tällaiset ylimääräsenä. Laadukkaat portaat hienompaankin nukkekotiin ! Hioin muutamaan kertaan maalatut portaat niin, että näyttäisivät hieman kuluneilta.


Lisäksi suunnittelin ja väkertelin rappuseen kaiteen.

Meinasin ensin tehdä jotkut oikein hienot ja koristeelliset, mutta tyydyin lopulta hyvin yksinkertaiseen kaiteeseen. Kaide on tehty askartelutikuista. Näissäkin kuitenkin oli . Innostuin remppaamaan vanhaa lundby nukkekotia. Kertokaa mulle jos joku tietää mistä saan Lundby Småland. Mun mies oli niin kiva, että rakensi tonne nukkekotiin nyt portaat.


Tietenkään ne ei ole aivan valmiit, mutta ihan sikahienot mun mielestä. Kuvat - 45: Alakerran oven eteen rakensin irrallisen pergolan ja terassin. Kuva 46: Vanhoista portaista puuttui oikealta puolelta kaide ja kaidepuut.


Portaita piti muutenkin vähän fiksata paikalleen sopiviksi. Kerrosalan suunnitelman tekeminen. Tee ruudukkoon suunnitelma, jonka pinta- ala ei ole liian iso. Muista, että nukkekodin pitää mahtua johonkin huoneeseesi. Olohuone, ovet ja portaat lisätään myöhemmin.


Kaikki mitat ja mittasuhteet noudattavat suunnitelmaa, jossa kaikki levyt ovat mahdollisimman samanmittaisia. Ikkunoiden pokat, portaat puitteineen ja nukkekodin muovikehykset maalattiin muutamaan kertaan, jottei kellastunut pinta tule esiin ensimmäisestä kolhusta. Kirjan rakennusohjeet käsittävät talon rungon, seinät, katon ja muut kiinteät rakennusosat, kuten ovet, ikkunat ja portaat , sekä sisä- ja ulkopintojen viimeistelyn.


Nukkekotiharrastuksella ja askaroimisella on monta lempinimeä kuten nukkistelu, nukkekoteilu ja ministely. Hanna toteaa, että hienointa nukkekotiaskartelussa on . Nukkekodin puiset portaat xostettavissa hintaan € paikkakunnalla HELSINKI.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit