Mökin rakentaminen rantaan

Harva tietää, kuinka lähelle rantaa saa rakentaa. Joskus lähemmäs rantaa rakentaminen on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin rakennusjärjestyksessä määrätty etäisyys. Miten sinä ajattelit rakentaa venevajaan hormin?


Kun on selvät perustelut, ei tule ongelmia. Jos haluaa välttämättä saunoa ihan rannassa , kannattaa hommata .

Voiko erityisluvalla tai muuten rakentaa rantasaunan rannassa olevien suurten kivien päälle? Vai onko rantasauna aina oltava m rannasta ? Suunnittelen mökin ja rantasaunan rakentamista. Pienemmän laiturin saa rakentaa ilman lupaa, kunhan se on omalla rannalla tarpeeksi etäällä tontin rajasta, rakennustarkastaja summaa. Rantatonteilla käytetään poikkeamispäätöstä melko usein: kun rakentamiseen oikeuttavaa yleiskaavaa tai ranta -asemakaavaa ei ole. Tai kun halutaan kaavanvastaisesti lisärakennus tai muuttaa mökki vakiasunnoksi.


Yleinen poikkaritapaus on sellainen, että vanha lautamökki halutaan korvata . Rakentaminen on työlästä, mutta tuntuvat oman mökin rannasta talvella laahaavan tavarat pelipaikalle.

Mitä tuossa olen haastatellut saarimökkeilijöitä, niin suurimmat vitutukset rakentamisen jälkeen on tavaroiden lemppaaminen. Omalla tavalla itselle saarimökki olisi jotenkinlainen unelma. Rantarakentamisen määräykset tiukentuvat Lieksassa ja Nurmeksessa. Kesämökin vähimmäisetäisyys rannasta pitenee samaksi, kuin se on vakituisella asunnolla. Lieksan ja Nurmeksen rakennus- ja ympäristölautakunta esittää kaupunginhallituksille, että se laittaisi esityksen nähtäville.


Luulen, että enää ei ole niitä, jotka haluaa rakentaa mökin. Enemmän mennään niin, että halutaan valmista. Ja itse kuuluisin ihan siihen samaan ryhmään. Ei ole aikaa, valmismökkejä avaimet käteen -periaatteella valmistavan Salvoksen toimitusjohtaja Joni Koskelo sanoo. Aiemmat rakennukset (ns. toiseen riviin rakentaminen ) tai tie voivat katkaista rakennuspaikan ja rannan välisen maisemallisen yhteyden.


Aluksi tilan A omistaja on aikonut rakentaa saunan ja myöhemmin varsinaisen mökin. Vanhan maatilan D omistajalla on kaksi vaihtoehtoista paikkaa saunalle. KAAVOITUKSEN ENSISIJAISUUS.


Rantojen rakentamista on suunniteltu kaavoituksella yli vuotta. Rannoille ei saa rakentaa ilman asemakaa vaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen . Puuttuu: mökin Mitä virkaa on rantatontilla, jos rannalle ei saa rakentaa. Riittääkö rannan tuoma lisäarvo kompensoimaan sen haitan, että rantatonteilla on normaalisti naapurit aivan vieressä molemmin puolin?

Suomessa talon ja myös mökin paikka kysytään ensin naiselta, sitten rakennustarkastajalta. Ensin mainittu taho haluaa aivan välttämättä mökillemme oheisessa linkissä . Mökin rakentaminen onnistuu myös itse, jos kaupan olevista kesämökeistä ei löydy sitä oikeaa, Tontti ja talviasuttavuus vaikuttavat hintaan eniten. Hieman liioitellen Etelä-Savossa voi ottaa hinnasta nollan pois, jos tontti sijaitsee Saimaan sijaan jonkin pienen järven rannalla.


Asikkalan kunta haluaa rakentamisen ohjauksella auttaa toimivan ja viihtyisän. Rantavyöhykettä leveämpi rannan osa, jolla rannassa oleva tai rantaan tukeutuva rakentaminen vaatii järjestämistä. Vaja, leikkimökki tai muu vastaava rakennelma (alle 5m²). Milloin lupa poikkeamiseen tarvitaan? Poikkeamispäätös tarvitaan, kun.


Ranta -alueelle rakentaminen edellyttää pääsääntöisesti kaavaa. Kaavana voi olla joko rakennuslupaan oikeuttava rantayleiskaava tai ranta -asemakaava. Ilman poikkeamista voidaan suoraan . Välimuistissa Samankaltaisia 11. Saunan voisi hinata rantaan , ei tarvitsisi piitata kaavasta, ei hakea toimenpide- tai rakennuslupaa tai ylipäänsä asioida rakennusvalvonnan kanssa eikä kuulla naapureita.


Entä jos laittaisi useita vaunuja samalle alueelle, yhden kiukaalla ja loput ilman? Voisiko näin pystyttää mökkikylän ilman lupia? Kun kesämökin rantaa ryhdytään muokkaamaan omia toiveita vastaavaksi, on asioita paras ajatella pitkälle tulevaisuuteen, jopa seuraavaan sukupolveen saakka. Kovin radikaalit toimenpiteet ovat arveluttavia ja voivat kaduttaa jälkikäteen.


Kaikissa tapauksissa rakentamista ja muokkaamista säädellään . Siis niin, että valitsee mökkimallistosta esim. Omakotitalotontille saa rakentaa ympärivuotiseen tarkoitetun rakennuksen, joka liitetään kunnallistekniikkaan ja intraan, mutta vapaa-ajan asuntoa et saa sinne. Okt- tontti, jonne saa rakentaa rantaan saunamökin ja kauemmas rannasta vain ja ainoastaan okt:n, ei mökkiä. Saaristomökin rantasaunan yhteyteen haluttiin rakentaa terassi, josta voi ihailla merimaisemaa.


Kantamisurakkaa riitti, sillä rakennusmateriaalit oli vielä kannettava rannasta ylemmäs rantasaunan läheisyyteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit