Kantava poimulevy mitoitus

Levyt voidaan mitoittaa myös jäykistäväksi levyksi, jolla sivuttaiskuormia voidaan siirtää runkoon tai perustuksiin. Eri levyprofiilien lisäksi valikoimassa on useita eri. Tässä osassa käsitellään Poimu-ohjelmaa, jolla mitoitetaan rakenteen kattolevyt. Koska esimerkissä käytetään Suomen NAD:ia, valitaan ensimmäiseksi rakennetyypiksi listasta ”Katto ( kantava levy vesieristeenä)”. Taloudellinen ratkaisu kantavien poimulevyjen käyttöön syntyy Ruukin Poimu- mitoitusohjelmalla.


Kantavat poimulevyt sopivat erinomaisesti erilaisiin kattoratkaisuihin niiden alhaisen painon ja kuormankantokyvyn ansiosta.

WECKMAN-kantavien poimulevyjen mitoitusarvot on määritelty Tampereen Teknillisen Yliopiston (TTY) rakennetekniikan laboratoriossa suoritettujen koekuormitusten perusteella. Suurimmat jännemitat ovat. TTY:n rakennetekniikan laboratorion laskemat, perustuen kokeellisen mitoituksen ja laskennallisen analyysin . Weckman valmistaa turvallisia, CE-merkittyjä ja jatkuvan laadunvalvonnan alaisia (VTT) kantavia poimulevyjä ja teräs-kevytorsia rakennusten runkoon ja vesikattoon.


Weckman poimulevyjen mitoitukseen voidaan käyttää Weckman Optimi mitoitusohjelmaa, jonka suunnittelijat voivat ladata osoitteesta. Teräspalkiston päällä on kantava poimulevy. HE- profiilien kiinnitys pilareihin toteutettiin pulttiliitoksilla ja putkiprofiilien kiinnitys hitsiliitoksilla.


Palkit mitoi- tettiin Jigi mitoitusohjelmalla jossa kaikkien liitosten oletettiin toimivan nivelinä.

Pilareissa merkityksellisintä on kestävyystarkastelu, . Avainsanat kantava poimulevy , asennusohje, työturvallisuus. Oy omaa asennusvalmiuden kantaviin poimulevyihin. Asentajilla ei pakosti aina ole selvillä kaikkia rakennesuunnitelmien ja - mitoitusten tausto-. Palotilanteen mukaisessa rakenteiden mitoituksessa käytetään eri mitoituskuormitusyhdistelmiä ja osavarmuuslukuja kuin normaalilämpötilamitoituksessa ja.


ESuomen rakentamismääräyskokoelma. Rakennusten paloturvallisuus. Miten olisi itsekantava pelti, siis kantava poimulevy.


Tuo ehdotettu kantava profiili olisi oivaa tavaraa tuohon kattoon kun sillä tosiaan päästää kohtuu helposti kuuden metrin jänneväliin. Yhtään ei kyllä ole varaa tinkiä mitoituksesta. Taloudellisin ratkaisu kantavien poimulevyjen suhteen saavutetaan käyttämällä Ruukin Poimu- mitoitusohjelmaa.


Laatan valutilanteessa levy. Liittolaatan käsinlaskentaa varten on laadittu pikamitoitustaulukot, joilla voidaan helposti mitoittaa tasajänteisiä ja ylei-. Perustus voidaan mitoittaa tarkoin ja tämän takia ylemmät rakenteet on helppo asentaa paikoilleen.


Poimulevyt sopivat erinomaisesti kantaviksi rakenteiksi niiden alhaisen painon ja hyvän kuormankantokyvyn vuoksi, lisäksi niitä voidaan käyttää myös vesikatteena. Kattoliitto ry on tehnyt töitä parempien kattojen puolesta vuosikymmenien ajan. Tärkeä työkalu tässä on ollut Toi- mivat Katot -julkaisu.

Toimivat Katot on Kattoliiton jäsenistön yhteinen näkemys siitä, miten saadaan aikaan hyvä ja toimiva katto tai muu vedeneristys. Tämä julkaisu on syntynyt kattourakoitsijoiden ja alan . Teräksen käsittelyssä Weckmannilla on pitkät perinteet - nykyiset omista- jat jatkavat Vierumäellä jo kahdeksan- nessa polvessa. Yläpohjassa on kantava poimulevy , jonka päällä lämmöneristeet sekä vesieriste. Steel Oy on Suomen suurin yksityi-. Vesikatossa on ulkopuolinen vedenpoisto.


Asennusaikainen vakavuus saavutetaan siten, että pilarit mitoitetaan asennusaikaisille kuormille. Ulkoseinien ja vesikaton asennus voidaan aloittaa vasta, . Betonirakenteet ja -teräkset sekä harkot ks. NR- ristikko mitoitetaan ristikkotoimittajan käyttämällä ohjelmistolla. Taulukko Poimulevyjen mitat.


Ruodelauta on kooltaan vähintään x 1mm.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit