Tulikivi takka leivinuuni käyttöohje

Voit ladata monikieliset käyttöohjeemme tästä PDF-muotoisena tiedostona. Klikkaa ohjeen kansikuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitse haluamasi toiminto. Tuhkalaatikon tyhjennyksen yhteydessä tuhkalaatikon alusta kannattaa puhdistaa, ettei irtotuhkaa kasaudu laatikon alle. Jos käytät imuria, niin siihen on hankittava tuhkan imurointiin tarkoitettu lisävaruste.


Turvallisuussyistä tee huoltotoimenpiteitä vain, kun uuni ja tuhka ovat kunnolla jäähtyneitä. Katso myös video ruoanlaitosta leivinuunissa !

TULISIJAT JA ILMASTOINTI. Noudattamalla käyttöohjeita saat parhaan hyödyn valitsemastasi uunista. Takkaleivinuunissa sisäänpoltto tehdään takan pesässä kuten yllä. Niinpä siellä on iloisesti sekaisin takat ja takka - leivinuunit sekä suoraluukkuiset ja erkkeriluukkuiset mallit. Paloturvallisuus, tulisijan puhdistus ja käyttö edellyttävät vapaata tilaa tulisijan ympärille.


Oheisessa piirroksessa on. Puun pituus määräytyy uunin mukaan ja paksuus ensimmäiselle pesälle. Jos edellisenä päivänä on lämmitetty uunia, voi seuraavana päivänä käyttää isompia pilkkeitä.


Leipomapäivää edeltävänä päivänä poltetaan takkkapuolella leiviuunin alla noin pesällistä ja leipomapäivänä leivinuunissa niin paljon että lämpömittari nousee 4astetta.

Leivinuunissa käytetään tasalaatuisia pilkkeitä. Hyvää vuolukivitakassa onkin ettei se hohkaa lämpöä kerralla . Ostimme uudehkon ok-talon jonka varustukseen kuuluu leivinuuni. Aloittajat eivät kuitenkaan kertoneet onko kyseessä takkaleivinuuni vai se oikea perinteinen. Ja olemme paistaneet siinä jopa pitsaa (350C). Pelkän takan lämmityksellä uunista saa tosiaan haudutuslämpöisen, mutta uuninpesässä voi polttaa normaaliin tapaan erikseen puita.


Hiilet ja tuhkat kolataan takaseinän luukusta takkaan. Tutustu takkasi käyttöohjeeseen. Kaikki Warma-Uunit ovat huolella testattuja ja toimintavarmoja. Niiden käyttö- ja toimintaominaisuudet on tarkkaan testattu. Kertokaahan ohjeita käyttöohjeen tai kokemuksen perusteella, miten uunia kannattaa lämmittää?


Takan puolta lämmitetään kun halutaan lämmittää taloo, leivinuuni lämpiää yleensä vaan leipomista varten. Uskallan puhua vuoden käyttökokemuksella ja sen tuomalla varmuudella. Varsinainen leivinuuni jää nokiseksi . Sitten kopautat takan puolelta vähän tuhkaa mukaan siihen paperiin ja pyyhkimään. Toimii vaikka en itsekkään ensin meinannut uskoa. Muuten, kiukaan käyttöohjeessa käsketään välttämään suuluukun räppänöiden käyttämistä . Ammattilaisten ohjeilla klassiset virheet on helppo välttää.


Kesän jälkeen lämmityskauden aloittamiseen tarvitaan pieniä, kuivia klapeja ja malttia.

Kylmillään olevan takan voi pahimmillaan rikkoa liian isoilla tulilla. Takan käyttöohje olisi pitänyt ehdottomasti numeroida vaiheittain. Takka vetää aina hyvin, mutta leivinuuni on liian pienessä hormissa ja sen sytyttäminen kesän jälkeen on tuskaa, mutta eipä tuokaan uunin vika oo. Nunnalahtihan lupaa varaosia kaikkiin valmistamiinsa uuneihin, mikä antaa käyttöikää lisää.


Kyllä tuo vuolukivi tuntuu hyvältä . Mutta olen sen lämmittänyt kymmeniä kertoja siihen reiluun 300º ja en ole mitään haittavaikutuksia huomannut. Päinvastoin, mökki on vaan miellyttävän lämmin. Tulikiven politiikkaa en tunne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto