Parketin pesu martat

Laatta-, kivi- ja muovilattiat kestävät paremmin märkää. Niitä voit välillä pyyhkiä kostealla, mutta kuivaa lopuksi. Käytä varsinaista märkäpyyhintää vain kosteiden pesutilojen puhdistuksessa.


Lattiavahat ehkäisevät likaantumista ja helpottavat lian irtoamista. Samalla ne kohentavat lattian ulkonäköä.

Eri lattiamateriaaleille on . Katso toimivat vinkit parketin pesuun. Miksi niitä pesuaineita ja parkettivahaakin sitten on olemassa ? Jotenkinhan lika ja tahrat pitää saada lattiasta pois ja ei pelkkä vesi riitä kuin pölyn poistoon . Olemme muuttamassa taloon, jossa on parkettilattia. Saako sen pestä ihan samalla vanhalla mopilla ja samoilla pesuaineilla kuin muovimattolattian?


Olikos niin, että jos parkettilattialle kaatuu nestettä, se täytyy heti äkkiä kuivata? Olisiko vielä jotain muuta, mitä pitää ottaa parkettilattian hoidossa huomioon .

Saippuapohjainen pesuaine voi jättää laminaatin pinnalle kalvon. Markkinoilla on erikseen pesuaineita laminaatille, joissa on sähköisyyttä poistavia ainesosia. Useimmiten parketille riittää nihkeällä pyyhkiminen. Miedosti emäksinen pesuaine pesee parketin hellävaraisesti. Välillä kuulee erilaisia suosituksia siitä, kuinka usein esimerkiksi kylpypyyhe tulisi vaihtaa.


Esimerkiksi viime talvena Independent-lehti haastatteli asiantuntijaa, joka väitti, että pyyhe tulisi laittaa pesuun joka kolmannen käyttökerran jälkeen. Eräs asiakkaani toivoo että heidän parketti pyyhitään pelkällä vedellä. Mutta perheessä on lapsia ja koiria ja minusta se kyllä tulisi puhtaammaksi laim. Kostettu narumoppi on parketille usein nihkeä ja raskas liikuteltava.


Valmistaja suosittelee käyttämään tätä tavanomaisen kahdeksikkoliikkeen sijasta edestakaisin vedoin. Parkettia ei saa pestä liian märällä. Imurointi ja kuivamoppaus ovat päivittäistä parketin siivousta.


Nihkeää liinaa tai moppia käytetään siivoukseen kerran viikossa. Jos parketille roikahtaa vettä kuivaa se HETI pois, ettei parketti turpoa ja irtoa liitoksistaan. Jos on käynyt niin että tahra on jo imeytynyt . Emäksisenä aineena ruokasooda on tehokkaampi altaanpuhdistaja kuin astianpesuaine, jonka PH on neutraali, selventää Uudenmaan Marttojen Pikkarainen.

Ruokasooda sopii myös jääkaapin siivoamiseen, kun lisää soodaa hieman kostutettuun mikrokuituliinaan. Keittiön uunin pesussa varsinaiset . Etikka monipuolinen puhdistusaine ja hajunpoistaja. Lue, miten etikalla siivotaan ja miten valmistat puhdistusaineiksi etikkaveden ja etikka-suolapuuron. Annostelussa kannattaa olla maltillinen, vähemmän on hyvä :D Lattiaan voi tulla sellainen kalvo, joka on liukas. Laminaattia ei kannata pestä, tulee liian liukas.


Onhan varmasti parketti ? Martat tarjoavat nopeat ja helpot vinkit kodinhoidon pulmiin. LivLearn: Kodinhoito on kotimainen. Puuttuu: martat MAINOS: Kärcher - Pesetkö lattiat väärin? Välimuistissa Samankaltaisia ovimatot ulko-ovella suojaavat parkettipintaa naarmuttavalta lialta.


MAINOS: Kärcher - Lattianpesu on käytännössä yksinkertaista puuhaa, mutta voi väärin tehtynä pahimmillaan pilata lattian. Uudenmaan Marttojen kotitalouden asiantuntija Hanna Pikkarainen tietää, mikä on varma keino pilata lattia. Tämä tapa pilaa lattiasi. Tällaisia ovat esimerkiksi parketti ja laminaatti. Makuuhuoneessa: parketti.


Asunto Oy Joensuun Martta. Lue ikkunanpesuohjeet , joilla vältät mokat, raidat ja hermoromahduksen. RATKAISU: Paras hetki ikkunanpesuun on alkukesästä katupölyn laskeuduttua, siitepölykauden jälkeen. Juttua varten haastateltiin Uudenmaan Martat ry:n kodintalousneuvoja Hanna Pikkaraista.


Pese lattia pituussuuntaan harjaamalla. Terassin pesu sujuu esimerkiksi mäntysuovalla tai käsiastianpesuaineliuoksella. Tarkasta puuosat ja kaiteiden kiinnitykset.


Korjaa tai korjauta mahdolliset rikkimenneet tai huonokuntoiset osat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto