Katoksen rakentaminen lupa

Ennen rakennusprojektin aloittamista on kuitenkin hyvä varmistaa, tarvitseeko rakennelmaa varten hakea kaupungilta lupa. Kattamattoman matalan terassin, alle viiden neliön erillisellä katoksella varustetun terassin, alle viiden neliön kokoisen kevyen kasvihuoneen, vajan tai leikkimökin saa rakentaa. Vaja, katos tai muu rakennelma on sijoitettava naapuritontin rajas-.


Huomattava on, että terassienkin kesken rakentamisessa on eroja. Jos terassille ei liity katosta, sen voi tehdä ilman lupaa. Jos tulee lippa päälle niin se vaatii rakennusluvan, sillä silloin omakotitalon ulkonäkö muuttuu, Sairanen selventää.

Myös muuratulla grillillä oleva grillikatos vaatii kirjallisen luvan. Autotallin rakentaminen alkaa lupa -asioiden hoidolla. Kevyen autokatoksen tai pressutallin rakentaminen onnistuu usein ilman rakennuslupaa ja silloinkin, kun tontilla ei ole enää jäljellä rakennusoikeutta.


Pienelle autotallille tai kevyelle katokselle voi riittää toimenpidelupa. Tuossa autokatosasiassa mietityttää lähinnä se, kuinka naapuri on saanut luvan rakentaa tuon pytingin. Vai onko saanut rakennuslupaa lainkaan?


Mikäli hänelle on myönnetty rakennuslupa, on viranomaisten katsottava myös itseensä. Jos hänellä ei rakennuslupaa ole ollut, ei purkaminen johdu teistä, .

KAIPPA SITÄ ISÄN LUVALLA SAA VAIKKA KUINKA ISON RAKENTAA. Kunnan rakennusjärjestyksessä sanotaan että 15mkatoksen saa rakentaa ilman lupia. Sillä lailla että haet sille kaarihallilesi luvan , jos joku nyt vielä sellaiselle rumilukselle(?) luvan antaa. Viranomaiset päättävät senkin, riittääkö rakennusluvan sijasta pelkkä toimenpidelupa tai kirjallinen ilmoitus. Jos sen sijaan tonttia aiotaan rakentaa radikaalisti vaikka korkeuserojen saamiseksi, tarvitaan lupa sekä asuinkunnalta että rajanaapureilta.


Toimenpideluvan alaisia toimenpiteitä. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia lupia ovat rakennuslupa, toimenpidelupa , purkulupa ja maisematyölupa. Maa-ainesten ottaminen vaatii maa-aineslain mukaisen luvan. Rakentamista ohjataan asemakaavalla, joka . II RAKENNUKSEN RAKENTAMINEN. Helpotukset luvanvaraisuudesta.


Tontin rajan ylittäminen. Katoksen , vajan, kioskin, käymälän, esiintymislavan tai vastaavan rakennelman rakentaminen taikka kiinteistökohtaisen . Porin kaupungin rakennusjärjestys §). Rakennuksen sopeutuminen ympäristöön. Katso tarkemmat tiedot rakennusjärjestyksestä.


Autokatoksen ja tulisijallisen grillikatoksen rakentaminen vaatii aina rakennusluvan hakemista. Järvenpäässä rakentamisen lupia .

Mikäli rakennelman kokonaisala on 6-m tarvitaan asemakaava- ja ranta-alueella toimenpideilmoitus. Vesirajalaite (suurehko laituri m). Jätevesijärjestelmän rakentaminen tai uusiminen tietyillä alueilla. Tarkemmin toimenpideilmoituksen ja - luvan tarpeellisuudesta määrätään rakennusjärjestyksessä.


Katos , grillikatos , maakellari, esiintymislava, laavu, aurinkokeräin, -paneeli, tai vastaava laite. Pinta-alan ollessa asemakaava- tai . Lupaa tai ilmoitusta ei tarvita enintään msuuruisen leikkimökin, kasvihuoneen, grillikatoksen tai muun vastaavan rakentamiseen. Näiden etäisyys rajasta tulee kuitenkin olla vähintään kaksi metriä. Sellaiset pihamaan rakenteet ja laitteet, jotka eivät edellytä lupa - tai .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto