Kanin häkki ulos

Hyvä kaninhäkki on suojaisa ja helppo puhdistaa, eikä se kerää kosteutta. Monikäyttöinen kanin häkki sekä sisälle, että ulos monin eri ominaisuuksin. Ovea ei tarvita koska Kaken omasta huoneesta menee ovi ulos ja saa käyttää sitä, eli pääsee halutessaan sisään ja ulos kuinka itse tykkää.


Mistä saisi hyvän kanin häkki ohjeen kuvilla? Ferplast Furet Tower -fretin- tai rotanhäkki - väri: harmaa -.

Rakenna ulkotarha jyrsijälle tai kanille. Tuore nurmikko, raikas tuuli ja jännittävät uudet. Kiinnitä seinät niin, ettei lemmikki pääse raoista ulos eikä pysty kaatamaan niitä.


Ole varovainen naulojen kanssa! Etsikö kanillesi mukavaa sisutusta häkkiin ? Mut jos alkaa miettiä kanin häkin ja elinalueen sisustamista, niin jopa alkaa keksiä kaikkea. Jotkin harrastajat ovat toisinaan kokeilleet jyrsijöiden pitämistä kesällä nurmikolla aitauksessa, mutta eläimet kaivautuvat yleensä nopeasti ulos sellaisesta.

Itsekseen liikkeellä oleva. Tällainen aitaus on parempi kuin pieni kanihäkki sisätiloissa, mutta sen varjopuolena on, että kanit eivät pääse kaivamaan. Meillä kanit käyvät aina vapaana ollessaan omassa häkissään vessalaatikossa pissalla ja kakalla. Häkit on muutenkin meidän paikalla ollessa auki joten saavat mennä ja tulla mielensä mukaan.


Pieni häkki on varmasti sopivan kokoinen poikasen muuttaessa sinne, mutta poikanen kasvaa pian isommaksi ja tarvitsee enemmän liikkumatilaa. Pieni häkki ei kuitenkaan ole esteenä mielekkäälle elämälle, mikäli kani pääsee paljon ulos sieltä. Riippuu todella paljon kanista että kaivaisiko se ittensä ulos häkistä.


Itselläni oli kani jota pystyin pitämään pihalla vapaana mutta sen suuntaa kävin välillä kääntämässä. Kannattaa laittaa pohjaksi kanaverkkoa, niin saa tassutella nurmikolla :D. Sain pari päivää sitten aikuisen luppakorva kanin. Sillä on aika pieni häkki ( mahtuu kuitenkin pomppimaan, nousemaan pystyyn), ja tahtoisinkin antaa sen. Syksyllä ulos tottunut kani ei tarvitse talven ajaksi mitään 18-asteista autotallia.


Kun kanin talviasunto on tarpeeksi tilava, ne saavat liikuntaa tarpeeksi. Mihinkän pikku häkkiin autotallin perälle kaneja ei kannata survoa, eikä saakaan. Kannoimme sen kotiin pahvilaatikossa ja kotona päästin sen häkkiin.

Kanini saa olla vapaana n. Siitä asti kun kani tuli kotiin niin häkin ovi on ollu koko ajan auki. Se ei ole kertaakaan tullut ulos häkistä. Yritin kerran nostaa sen ulos häkistä mutta kani hyppäsi heti takaisin häkkiin.


Illalla se oli tosi aktiivinen ja . Meiltä löydät laajan valikoiman eri häkkejä. Ulkokäyttöiset kanikopit tarjoavat suojaa tuulelta ja sateelta ja turvaa pedoilta puutarhassa. Osa valikoimamme kanikopeista sopii myös talvikäyttöön.


Keväällä, jos kani on ollut talven sisällä lämpimässä, totutellaan ulos pikkuhiljaa) Häkin on oltava turvallinen kanille eli kani itse ei saa päästä sieltä pois, eikä kutsumattomat vieraat päästä sisään. Se että ulkoilisitte muutaman tunnin kanin häkin lähistöllä ja juoksuttaisitte sitä jonkin aikaa sisällä vuorokaudessa ei mielestäni ole kovinkaan hyvä vaihtoehto. Ainakin omat kanini ovat aina olleet kovin seurallisia.


Toisekseen lemmikiksi jalostetut kani (rodut) eivät sovellu ulos. Jopa kesällä koleat ilmat ja .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto