Eroon vanhoista kirjoista

Kertokaa, miten te hävitätte esimerkiksi vanhat aikansa eläneet koulukirjat , jotka ovat täynnä vanhentunutta tietoa. Entä minne voi viedä kirjoja , jotka tuntuvat sen verran arvokkailta, että niitä ei malttaisi millään laittaa roskiin. Kuitenkin kirjahyllyyn pitäisi saada tilaa.


Voisiko minun turha kirjani olla jollekin toiselle tarpeellinen . Oulussa toimivan Ale-Kirjan yrittäjä Suvi Viitasaaren mukaan vanhat tietosanakirjat ja kirjasarjat eivät kiinnosta ostajia.

Viimeinen keino on vanhojen kirjojen hävittäminen, mutta se voi ottaa toisinaan koville. Vanhasta kirjasta pääsee maksutta eroon laittamalla sen sisäsivut paperinkeräysastiaan. Ennen laajat kirjahyllyt kielivät sivistyksestä.


Nykyään kirjoista on vaikea päästä edes eroon. Kelpaavatko vanhat kirjat enää kenellekään? Vanhojen kirjojen arvo ei välttämättä ole kunnosta kiinni.


Esimerkiksi kansansuosikkien ensipainokset ovat arvokasta jälleenmyytävää tavaraa.

Monillakaan ei ole enää kirjahyllyä kodeissaan ja vanhoista kirjoista halutaan eroon. Vanhat kirjat eivät aina kelpaa edes ilmaiseksi antikvariaattiin ja kirjastokaan ei niitä huoli. Lukukelpoisista, mutta itselle turhista kirjoista voi päästä eroon tarjoamalla ne ilmaiseksi lahjoituksena. Lahjoituksia kannattaa tarjota esimerkiksi sairaaloille ja hyväntekeväisyysjärjestöille, joilla on kirpputoreja.


Myös kierrätystavaratalo Kontti ottaa vastaan kirjalahjoituksia. Kontin tulos käytetään Punaisen . Jos kansia ei saa irti, koko kirja menee sekajätteen joukkoon. En ole tainnut koskaan laittaa kirjoja roskiin lukuunottamatta vanhoja koulukirjoja. Luulen, että jossain vaiheessa sellainenkin on edessä, jos haluan päästä vanhoista tietosanakirjoista eroon. Ilmeisesti kaikessa lajittelussa ratkaisee, mitä . Itse kirjoja voi kaupata esim.


Muista kuitenkin realistinen hinnoittelu, jos todella haluat päästä teoksista eroon. Mieti, kuinka paljon olisit itse valmis maksamaan vanhasta kirjasta ? Netistä löytyy myös kirjakirpputori. Tästä ei itselläni ole mitään kokemusta, joten en osaa sanoa miten hyvin . Olen muuttamassa, enkä halua uuteen kotiin viedä kirjojani.

Suomalaisen kirjakerhon, että kirjakaupasta ostettuja pääasiassa romaaneja. Olisiko joku paikka, joka hakisi ilmaiseksi (tai pientä maksua vastaan) nämä kirjat. Joukossa jokunen uudempikin . Kirjan iällä ei aina ole merkitystä kirjan arvoa määriteltäessä, ja myös hyvin vanhojen kirjojen osalta kirjan kunto vaikuttaa paljon kirjan arvoon. Olen tyhjentänyt kirjahyllyjä muuton vuoksi ja päättänyt laittaa paljon kirjoja pois.


Tällä hetkellä pinoissa on reilut kirjaa. Mukana on viihdekirjallisuutta (lähinnä jännäreitä) ja elämäkertoja. Roskiin en halua kirjoja.


Kirjahylly on nyt täynnä kirjoja , joita en koe tarpeelliseksi omistaa. Lähes kaikki ovat pokkareita (proosaa ja ns. populaaritiedettä), erittäin hyväkuntoisia, vain kerran luettuja. Suomen- ja englanninkielisiä. Miten näistä kannattaisi hankkiutu eroon fiksusti ja muille ihmisille iloa tuottaen?


Ilmaislahjaksi saadut t-paidat, joita et koskaan käytä. Sähköpostit, joita et tarvitse. Kirjat , jotka olet jo lukenut ja joita et halua pitää esillä. Entisten elektroniikkalaitteiden käyttöohjeet. Lue pidempi lista täältä.


Jos et osaa päättää, hankkiutuako eroon jostakin tavarasta vai ei, . Helpponouto on kierrätyspalvelu, joka noutaa pois vanhat huonekalut, kodinkoneet ja toimistotarvikkeet. Pääsinpähän opuksisita eroon kerralla vaikkakin ilman korvausta. On sitä varmaan ihan ostajiakin kirjoille , mutta silloin joutunee postittamaan yksittäiskappaleita.


Kierrätystä sekin tietysti on, mutta ei ehkä aivan kaikkein kunniallisin tapa päättää kirjan päivät. Hyvä kirja kun on ansainnut uuden elämän jonkun toisen lukijan kirjahyllyssä. Jos jostakin syystä haluaa päästä vanhasta kirjastaan eroon eikä se tunnu kelpaavan antikkaan tai huutokauppaan eikä sitä saa myydyksi edes . Jos toivot saavasi tilaamasi kirjat Smartpost automaattiin vastaa saamaasi tilausvahvistus-sähköpostiin ja ilmoita tarvittavat tiedot eli. Jos oot koko lukiosi ajan jemmannut vanhoja kirjoja , osa voi olla mennyt jo vanhaksi. Mun saksan ja ranskan irjoja ei huolinut mikään kauppa.


Sama juttu Mielen Maailma kirjojen kohdalla, koska sarja uudistuu. Myös Sigmoista (MAB) tulee uudet eli nekään ei kelvannut. Kannattaa kokeilla, mutta älä pety jos . Lisäksi tavaran hävittämisestä aiheutuvien kustannusten vuoksi Uusiokeskus ei halua ottaa tavaraa, josta ei päästä eroon edes ilmaiseksi tarjoamalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto