Lattialämmityksen termostaatti naksuu

Pari vuotta sitten tein rempan kylppäriin, en uusinut lattialämmitystä. Nyt parin kuukauden ajan kun saavuttaa lämpötilan, naksuu termostaatti sekunnin. Mitenkäs teillä on kestänyt lattialämmityksen termostaatit ? Meillä siis sähkölämmitys lattialämmityksellä ja nyt on vajaan vuoden aikana vaihdettu termostaattia (Enston perusmalleja).


Naksuu ja joutuu kääntämään aivan tappiin jotta lämmittää ja lopulta ei lämmitä enää ollenkaan.

Jos jostain syystä jäähtyy nopeasti, niin termostaatti menee useasti päälle? Tai sit vekotin on jotenki jumissa, koita jos käännät hetkeksi . Kertokaas missä on vika, kun ok-talossa on iso sähkön kulutus. Tähtitieteellinen sähkölasku!


Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Keskustelualueet › Elektroniikka ja HW-modifiointi Välimuistissa Samankaltaisia 18. Mulla on kylpyhuoneessa lattialämmitys , jota ohjaa termostaatti.

Kapine on vanha Eberle electronic, jossa on säätöpyörä asteikolla 1-6. Kun säätö on kohdassa alkaa termari napsumaan, päälle ja pois noin sekunnin välein. Lattialämmityksessä vikaa? Vessan lattialämmitys temppuilee 1. Etusivu › Yleistä › Off topic Välimuistissa Samankaltaisia 9. Termostaatteina on Ensto ECO16FR -merkkiset härpäkkeet. Alun perinkin termostaatit on toimineet miten sattuu.


Jos säädän lämpötilaksi vaikkapa astetta, niin pakkasaamuna sisälämpötila saattaa olla pari astetta vähemmän. Miten tunnistan lattia-anturin johdon termostaatista ? Vai onko viisainta hankkia yksi uusi termostaatti , joka haistelee sekä ilmaa että lattiaa, ja kokeilla sillä. Paljonkohan sähkömies veloittaa yhden termarin asennuksesta? Nykyisessä termarissa on vain yksi säätö, eli ei kai se sitten pysty mittaamaan kuin yhtä kohdetta, tässä . Ja taas hajosi enston lattialämmitys termostaatti. Vastahan tuo termari vaihdettu muutama vko sitten.


Nakuttaa kuin konekivääri ja on jatkuvasti päällä tai ei ollenkaan päällä. Kun lämpötilaa säätää, niin joku rele nakuttaa.

Onko kenelläkään kokemusta huonetermostaatin naksumisen häiritsevyydestä? Eli huomaako sitä käytännössä koskaan, vai kuuleeko sen vain kun termostaattia kiertäessä ylittää olevan lämpötila-arvon? Kuinkahan usein mahtaa vesikiertoisessa lattialämmityksessä termostaatti naksahtaa, kaksi kertaa vuorokaudessa, vai . Moi, Mikä on vialla kun lattialämpötermostaatti naksuu asetuslämpötilan ympärillä? Eli päälle pois päälle pois noin sekunnin parin välein. Jos siirrän asetuspotikkaa reilusti lämpimälle, pysyy mukavasti päällä.


Sama pulma vaivaa sekä kattolämmitys- lattialämmitys että yhdistelmätermostaatteja. Sähköinen lattialämmitys käy kuumana. Meille tuli etäluettava mittari vuotta sitten syksyllä.


Sen jälkeen on mennyt liian monta Deviregin 5termostaattia rikki. Aikansa huippumalli, digitaalitekniikkaa. Ei kai se muuten naksuisi ? Se alkaa naksumaan sen takia kun lämpiää yösähköllä. Pidä mielummin hieman alhaisempi lämpötila koko ajan päällä ja anna termostaatin hoitaa lämmön säätö. Se on betonin sisälle valettu lämpöjohdin, joka toimii termostaatin ohjaamana.


Sen ei kuulu lämmetä samalla tavalla nopeasti kuin patterissa, sillä tokihan betoniin tasaantuva lämpö kestää aikansa, ennen kuin tunnet kädelläsi mitään eroa. Paukkuminen alkaa kun termostaatti kytkee veden virtauksen päälle tai pois. Meillä myös lattialämmityksen termostaatti naksuu kovasti. Mitä suurempi termostaatin mittaaman lämpötilan ja asetusarvon välinen ero on, sitä suurempi teho lämmittimelle ohjataan. P-säädin ohjaa lämmittimelle pienen tehon myös silloin, kun säädettävä suure on hiukan asetusarvoa suurempi.


Sopiva verrannollisuusalue on noin °C, kun esimerkiksi lattialämmitystä säädetään . Lämmittimen pintalämpötilan alentaminen. Entinen järjestelmä vanhentunut. Valot palaa ja naksuu , mutta huone on kylmä kuin mikä. Lopulta tuli mieleen mitata lattialämmitykselle menevät nollajohtimet maata vasten ja niissä oli myös noin 1voltin jännite.


Kesällä valettu uusi lattia mökille saunaan ja pesuhuoneeseen, devin kaapeli asennettu verkkoon. Sähkömies kytki kaapelin valun jälkeen ja toimi aluksi. Nyt ei toimi enää, ei ole termostaatti vika se on todettu.


Oletteko teettäneet koskaan tuota kaapelin korjausta valetusta lattiasta ja mitä se on tullut . Aiheeseen lattialämmityksen termostaatti naksuu liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto