Laminaatin asennus taloyhtiön lupa

Ne tarvitsevat taloyhtiön luvan ja usein myös rakennusviranomaisen luvan. Kevään Vinkkarissa käsiteltiin laajasti huoneistoremontointiin liittyviä asioita: mistä pitää ilmoittaa taloyhtiölle , mitä voi tehdä ilmoittamatta, mihin tarvitaan. Toinen osakkeenomistaja on tehnyt muutostyöilmoituksen lattian muovimaton vaihtamisesta uivaan laminaattilattiaan ja saanut siihen taloyhtiöltä luvan.


Tarvitseeko toisen osakkeenomistajan. Miksi rivitalohuoneistossa pitää ilmoittaa jos muovimaton päälle asentaa laminaattilattian ? Ohjeistuksessanne mainitut .

Jos muutokseen vaaditaan viranomaisen lupa , hallitus hakee luvan tai valtuuttaa osakkeenomistajan hakemaan sen. Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista, joka voi vaikuttaa talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Osakas omistaa taloyhtiön osakkeita, jotka oikeuttavat hallitsemaan kyseistä huoneistoa. Ilmoituksen alaisen remontin saa aloittaa vasta siinä vaiheessa, kun taloyhtiö on antanut luvan (isännöitsijä tai hallitus).


Parketin tai laminaatin asentaminen muovimaton tilalle, X. Remonttia ei missään nimessä saa lainkaan aloittaa ennenkuin ilmoitus on käsitelty ja taloyhtiö on antanut luvan , joten ilmoitukset kannattaa tehdä ajoissa. Perkeleen naapurit, mitä tehdä? Lisää tuloksia kohteesta murobbs.


Osakkaan-ilmoitusvelvollisuus1.

Välimuistissa taloyhtiölle. Seinien pinnoitus eli maalaus, tapetointi tai panelointi. Kantavien väliseinien muutokset. Väliseinien muutokset, jos seinässä sähkö- tai tietoliikenneasennuksia.


Huoneistoremontin teettäminen onnistuu nyt edullisin kustannuksin kilpailuttamalla urakka täältä. Pelkkä ilmoitus ei riitä, vaan lupa muutoksiin on saatava ja valvonta järjestettävä taloyhtiön vaatimalla tavalla. Taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä voi. Vanhan parketin tai laminaatin päälle ei saa asentaa uutta pinnoitetta vaan myös näissä tapauksissa vanha pinnoite on aina purettava alta.


Oikeuden ratkaisussa todetaan, että kodinkoneiden lisääminen asumisoikeusasuntoon on luvanvarainen muutostyö, jolle pitää pyytää kirjallinen lupa. Isännöitsiä oppaasta luin että jos lattia materiaali vaihtuu tai vaikuttaa huomattavasti äänieristeeseen niin silloin täytyisi olla lupa taloyhtiöltä. Yleensä yksi tarkastuskäynti riittää tuollaisessa lattianvaihdossa ja siinäkin käytännössä vain katsotaan, että askeläänieriste on asennettu. Lattiamateriaalin vaihto on työ, johon lupa on haettava.


Askelääneneristysvaatimukset vaikuttavat oleellisesti luvanvaraisuuteen ja luvan myöntämiseen. Saneerauskohteissa Upofloor-parketin ja laminaatin voi asentaa Tuplexin kanssa vanhan muovimaton päälle mikäli lattian suoruus on riittävä. Muutos- ja kunnossapitotyö tulee ilmoittaa taloyhtiölle kirjallisesti, kun aiotaan tehdä remonttia taloyhtiön vastuulla oleviin vesi-, viemäri-, lämpö-, puhelin-, sähkö- ja. Korjaustyön suunnitteluun ja taloyhtiön luvan saamiseen on syytä varata reilusti aikaa, jopa viikkoja. IV- kanaviin tai sähköjohtoihin x. Asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa osakasta ilmoittamaan taloyhtiölle kirjallisesti huoneistossa tekemistään remonteista.


Remonttia ei saa aloittaa ennen kuin ilmoitus on käsitelty ja taloyhtiö on antanut luvan , joten ilmoitukset kannattaa tehdä ajoissa.

Mikäli muutostyö vaatii taloyhtiön hallituksen erillistä käsittelyä tai rakennuslupaa , ei toimenpiteitä muutostyön osalta saa aloittaa ennen luvan myöntämistä. Laminaatin voi asentaa muovimaton päälle ilman lupaa. Remontin saa aloittaa vasta kun taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä on toimittanut kirjallisen luvan remonttiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit