Clt puulevy

CLT on tulevaisuuden rakennusmateriaali. CLT -levyt ovat massiivipuusta valmistettuja rakennusmateriaaleja, jotka koostuvat vähintään kolmesta ristikkäin liimatuista lamelli- eli puulevykerroksista. CLT :tä valmistetaan suurina, x m:n levyinä.


Mistä CLT :n valmistuksessa käytetty puu on peräisin? Stora Ensossa pyrimme ensisijaisesti käyttämään kotimaista ja paikallisesti hankittua puuta.

Raaka- ainetilanteesta riippuen ostamme joskus myös tuontipuuta lähimaista, kuten Sloveniasta tai Tšekin tasavallasta. Alkuperämaasta riippumatta varmistamme, että metsien . Liimauksessa käytetään formaldehydittömiä ympäristöystävällisiä liimoja. Ristiinlaminointi takaa CLT -levyjen lujuuden. Puu sitoo ilmakehän hiilidioksidia ja toimii rakennuksen osana hiilinieluna, millä on tuntuva merkitys kasvihuoneilmiön hillitsemisessä.


Tällöin rakennuksen sisätilavuus on kauttaaltaan massiivisen puuaineen . Välimuistissa Samankaltaisia CLT = Cross Laminated Timber KLH = Kreuzlagenholz.

Liimaamalla ristikkäin ladotuista kerroksista muodostuva puulevy. Kortti sisältää tekniset tiedot ristiinliimatusta massiivipuulevystä ( CLT ). CLT , KLH, X-LAM, BSP, Leno. Massiivipuulevy on luja ja ympäristöystävällinen.


Kun jokaisen kerroksen välissä on liimaa, koko levy siirtyy puristimeen, jossa kerrokset kiinnittyvät toisiinsa puristuksen aikana. CLT -elementti (Cross Laminated Timber) on massiivipuuta ja sillä on kaikki puun luontaiset hyvät rakennustekniset ominaisuudet. Käytämme massiivipuuelementtiä pientalojen kantavana rakenteena sekä sisäpintana ja eristämme ulkopuolelle käyttäen selluvillaa.


Tuulensuoja, eristys ja ulkovuori asennetaan käsityönä . CLT - levy kaikenlaiseen rakentamiseen. Terveellinen, kestävä, ja kotimainen rakennusmateriaali mittojesi mukaan. Kotimaiset massiivipuu- CLT -elementit Suomen suurimmalta CLT -valmistajalta. Uusi, terve tapa rakentaa kaikkien ulottuvilla.


Euroopassa CLT -rakentamista on ollut jo parikymmentä vuotta, se on hyvinkin yleinen vaihtoehto kivitaloille ja perinteiselle puurakentamiselle tai sekarunkoiselle talolle. Meille suomalaisille puu on perinteisesti ollut tärkeä elementti asumisessa. CLT levy 1mm ristiin liimattu puulevy suurelementti - valmistettu Suomessa. CLT-levyn tuotenimi vaihtelee riippuen .

Elementti on valmis malattavaksi sisällä ja ulkona sellaisenaan. Halutessa voi lisätä koristelistat ym. Puuhun saa kiinnitettyä tukevasti. Materiaali on suoraa ja kolhut on helppo paikata.


Pinnat on vaivatonta uusia ja niitä voi käsitellä haluamallaan tavalla. NOPEAA Celt Rakennuselementit valmistetaan CLT-runkomateriaalista käyttövalmiiksi sisätiloissa. Puu on itävaltalaista, koska Suomessa ei Haltian rakennusaikana valmistettu CLT :tä.


Kemissä Lapin ammattikorkeakoulussa on aloitettu opetuspohjainen tuotantolinja CLT :n valmistukseen. Yksi Haltian tavoite on edistää tätä suuntausta , mikä edesauttaisi täysin puurakenteisten julkisten rakennusten rakentamista. Halutuista lamelleista ladotaan levyn kokoisia ristikkäisiä kerroksia, jotka kukin liimoitetaan ennen seuraavan kerroksen ladontaa. Tärkeimmät uutiset verkossa joka päivä, paperilla kolme kertaa viikossa. Maaseudun Tulevaisuus on maaseudun puolustaja ja Suomen toiseksi luetuin päivälehti.


CLT tulee englanninkielisistä sanoista Cross Laminated Timber. Se tarkoittaa ristiin liimattua massiivipuulevyä. Clt -taloista on runsaasti kokemuksia muun muassa Itävallasta, Saksasta ja Kanadasta, mutta Suomessa rakennustapa on varsin uusi. Clt -talon ulko- ja väliseinät sekä yläpohja tuodaan työmaalle .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit