Betonimainen seinä

Loppulomasta olen intoutunut kodin pikkuprojekteihin ja tässä komeilee niistä yhden lopputulos. Tein työhuoneeseen betoniseinän, joka ei kuitenkaan ihan oikeaa betonia ole, vaan saneerauslaastia. Seinä on ollut paljaan valkoinen jo pitkään, ja se kaipasi kovasti muutosta.


Ruvetessani hommiin minulla . Seinän eläväinen ja betonimainen pinta on erittäin kaunis, ja antaa se antaa ryhtiä tilaan. Nyt on sitten asunnon lattiat ja pääseinä laitettu kuntoon, mutta onko nyt valmista?

Salaa totesin, että itse keittiö taitaa pienesti huutaa muutosta kehiin :D Hah hah, mikään ei siis riitä, mutta onneksi tämä on kivaa! Betoniseinä neljällä tapaa. Tässä blogipostauksessa märkätilatasoitteella ja saneerauslaastilla toteutetut versiot betonijäljitelmästä. En voi olla kuin tyytyväinen, sillä sain seinästä just sellasen kun suunnitelmissa oli. Matkassa oli kuitenkin mukana.


Tuo mineraalimaali on tavallista maalia reilusti paksumpaa tavaraa. Sitä kaivetaan purkista lastalla ja heitetään. Kävin kurkkaamassa ja upealta näyttää, tosi kivan näkönen kun tuo teiän musta välitila jatkuu vielä ruokailutilan seinälle ! Ja kun jättää lasyyrin pois jää siitä mattamainen ja mielestäni betonimainen :) Reply.

Tällä hetkellä pienessä wc:ssäni on valkoiseksi maalatut seinät ja lattia. Haluaisin sinne kuitenkin betonimaisen ja karkean fiiliksen. Tunto-struktuuripinnoiteet ovat tuoneet väriin kolmannen ulottuvuuden, väri voi olla myös käsin kosketeltava elämys. Kun suunnittelet yksilöllistä efektipintaa sisäseiniin, voit vapaasti yhdistellä värejä ja erilaisia pintarakenteita. Eteiseen halusin betonimaisen seinän.


Meidän seinä on aluksi maalattu tavallisella seinämaalilla värinä graniitinharmaa. Seuraavaksi toteutan samalla tekniikalla, mutta vaaleammilla harmailla sävyillä myös keittiön seinän. Tunto Hieno taas on värisävyä harso.


Tykkään itse ainakin paljon tuosta lopputuloksesta. Tumma seinäpinta sopii mielestäni kivasti makkariin, josta betonimainen pinta tekee taas kevyemmän. Suosittelen ehdottomasti selailemaan tuota . Siveltimen vedot jäävät näkyviin struktuuripinnassa.


Meidän valitsema sävy on niin vaalea harmaa, että ero näkyy parhaiten noissa kohdissa, joissa valkoiset listat ja valkoinen liesituulettimen hormi kohtaa seinän. Tämän vuoden sisustustrendeissä näkyy rouheus – kodin pinnoissa jäljitellään teollisuustyyliä ja huonekaluissa sekä kodin esineissä saa vapaasti näkyä ajan patina. Seiniin ei kuitenkaan tarvitse levittää laastia saadakseen särmikkään rapatunnäköisen seinän – koristepinnoite riittää.


Seinä on maalattu kaksi kertaa leveällä sudilla ylhäältä alas. Kalklitir-kalkkimaalilla. Pensselinjäljet kuuluvat maalin luonteeseen.


Maalin jälki on betonimaisen pehmeä ja valitsemamme harmaa sävy on pysäyttävä.

Seinää jää helposti vain tuijottamaan, niin kaunis se . Viikonloppuna puuhastelimme kaikenlaista pientä kotona. Edelleen mielestäni aivan mielettömän upea seinä ! Mielessä laittaa tällainen myös ja mietinkin nyt kun alkuperäisestä postauksestasi on jo kulunut aikaa että onko seinä kestänyt hyvin? Olin miettinyt jo pitkään betonimaisen seinän toteuttamista olohuoneeseen ja varsinkin kun näin kuinka upean seinän Tomi toteutti Sisustuksen. Tämän tuloksen kuvausta ei ole saatavilla sivuston robots. Aika monta seinää on vielä jäljellä, mutta täytyy kerätä motivaatiota laittamalla . Ja lopputulos on juuri sellainen kuin pitääkin, ihanan harmaa ja hieman eläväinen – siis kaunis, betonimainen pinta.


Oikeastaan tärkein vinkkini kanssaraksaajille on kuitenkin se, että kaikki joka tapauksessa vie sen oman aikansa. Usein asiat menevät hienosti ja putkeen, mutta välillä tapahtuu hidastuksia . Viimeistele pinta pyöreäreunaisella teräslastalla, jolla voi tehdä esimerkiksi kaarimaisia vetoja. Tee viimeistely minuutin kuluessa levityksestä, jotta sementti ei ehdi kuivua.


Kun teet viimeistelyä, suihkuta pintaan vettä sumutinpullolla. Mikrosementtipinnan kuuluu olla betonimaisen rouhea ja elävä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit