Raakasuklaa valmistus

Suussa sulava raakasuklaa on todella helppo valmistaa. Tämän yksinkertaisempaa herkkua on vaikea löytää. Valmistukseen tarvittiin vain kookosöljyä ja raakakaakaojauhetta.


Ei kuulostanut vaikealta! Niinpä päätin kääriä hihat ylös ja ottaa haasteen vastaan.

Yritin alkuun googlailla reseptejä mutta en onnistunut löytämään mitään määriä. Varmasti joku kärsivällinen olisi jaksanut kaivella pidempään, mutta itse . TAI: g, raakakaakaomassaa. Muokkaa raakasuklaasta omaan makuun sopivaa. Jos olet yhtään niin suuri herkuttelija kuin minä, niin tulet varmasti ilahtumaan siitä, mitä seuraavaksi on luvassa. Tänään nimittäin starttaa blogissani viikon mittainen reseptikimara, joka on makeannälkäisen unelma ja suklaan ystävän päiväuni.


Luvassa on suklaata, paljon suklaata – Seitsemän päivää . Tätä ajattelutapaa voidaan pitää harhaanjohtavana, sillä myös raakasuklaa sisältää paljon energiaa.

Meillä tehdään säännöllisen epäsäännöllisesti raakasuklaata ravintoaineboostaukseksi. Raakasuklaa valmistetaan teollisesti käsittelemättömistä raaka-aineista. Kaakaojauhe ja raakakaakaojauhe eroavat toisistaan lähinnä siinä, että raakakaakaojauheen valmistuksessa lämpötila pidetään aina alhaisena. Raaka-aineet on mitattu valmiiksi ja suklaamuotit mukana eikä monimutkaisia keittiökoneita tarvita. Maku nousikin ratkaisevaksi tekijäksi, kun kolme kovaa testasi raakasuklaan valmistuspaketit.


Kaakaonibsit ovat rikottuja ja kuorittuja kaakaopavun palasia eli suklaan tärkein valmistusaine. Niiden maku on hieman kitkerä, mutta ne sisältävät paljon antioksidantteja. Kaakaonibsejä voi käyttää raakasuklaan valmistukseen ja leivontaan. Niitä voi myös syödä sellaisenaan tai lisätä esimerkiksi jogurtin ja myslin joukkoon . Aloita aina rasvojen maltillisesta sulattamisesta.


Tähän työvaiheeseen tarvitaan kärsivällisyyttä, koska pysyäkseen raakana, suklaasi tulee valmistua alle celsiusasteessa. Raasta kaakaovoi hiutaleiksi, lisää se kookosöljyn joukkoon, anna sulaa ja sekoittua lämpimässä . Tumman suklaan terveysvaikutus tavalliseen suklaaseen verrattuna on kaikien tiedossa. Vähemmän tunnettu tosiasia on kuitenkin se, että myös tummassa suklaassa on paljon eroja riippuen sen valmistustavasta.


Suklaan valmistukseen käytettävä kaakao on luonnostaan yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka- aineista, . Herkkua voi helposti valmistaa myös hieman reseptejä muunnellen ja oman maun mukaan. Katso mallireseptit ja valmistus täältä!

Makuja vaihtelemalla voit tehdä oman unelmien suklaan. Huomioi, että raakasuklaan valmistuksessa lämpötila ei saa nousta yli asteeseen. Saat muut ainekset sekoittumaan tasaisesti voi-öljyseokseen, kun annat sen jähmettyä paksummaksi kylmässä vesihauteessa ennen astiaan kaatamista. Ruohonjuuren raakasuklaan tekopaketissa on kaikki tarvittava mukana - aina suklaamuotteja myöten! Foodinin raakasuklaan valmistuspaketilla voit valmistaa tajunnanräjäyttäviä suklaaherkkuja!


Valmistaessasi suklaata tästä paketista et voi epäonnistua. Lisää vain seikkailumiel. Paketista saat valmistettua suussasulavaa konvehtia, jotka voit maustaa makusi mukaan.


Laajin valikoima luomu elintarvikkeita sekä superfoodeja hyvinvoinnin edistämiseksi. Usein kun juttelen ihmisille raakasuklaasta, kuulen hämmästyneen kysymyksen: ”Voiko suklaata muka valmistaa itse? Kyllä voi, ja se on vieläpä tosi hauskaa! Suklaamömmöjä sekoitellessaan ja erilaisia makuyhdistelmiä testatessaan tuntee itsensä ainakin piirun verran . Valmista suklaakuorrute: Kaada isoon kulhoon kuumaa vettä ja sulata kaakaovoi ja kookosöljy pienemmässä kulhossa vesihauteessa.


Voit myös sulattaa valmista suklaata mikrossa tai kuumassa vesihauteessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit