Portaiden maalaus liukueste

Silloin kun maaliskuussa ostimme tämän kotimme, oli päivänselvää, että alkuperäiskunnossa oleva lakattu mäntyportaikko tulee saamaan uuden ulkoasun saman tien. Pintaremppaa ja useamman päivän maalaushommia tehdessä tuli kuitenkin sellainen perinteinen maalausähky ja päätimme siirtää . Tarinan opetus: jos suunnittelet portaiden maalausta , tee se vaikka nyt pääsiäispyhien aikaan äläkä lykkää sitä hamaan tulevaisuuteen. Olisin itse asiassa kiinnostunut noista liukuesteistä :-) Minunkin portaissani on tuollaiset urat, joissa oli vanha kuminen liukueste ja siihen olen etsinut toista ratkaisua.


Kattojen, lattioiden, portaiden ja märkien betonilattioiden liukkaus saattaa aiheuttaa vaaratilanteita.

Betoni- ja puulattioiden maalaukseen sisätilossa. Haluaisin maalata sekä portaat että kaiteet valkeiksi. Kaiteiden osalta maalaus lienee suht helppoa, koska kaiteet saa irrotettua. Portaat on maalatta va paikallaan. Lisäksi portaissa on valkoiset liuku-estenauhat (muovia).


Minusta tuntuu, ettei noita liukuesteitä ihan helpolla saa irrotettua. Sit kun portaat oli maalattu kahteen kertaan ja maalit kuivunu, teipeillä rajatut liukuesteraidat etureunaan.

Maalaushomma oli siksikin niin helppo, koska olin hionot lattiat ennen vuosi sitten tehtyä lakkausta vesiohenteisilla tuotteilla, joten tällä kertaa ei tarvinut . Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Tässä tapauksessa maalarinteippiä oli hankala käyttää, joten kolot piti maalata erikseen pienellä pensselillä. Ennen-kuvat meinasi tottakai unohtua, näissä kuvissa portaat on jo hiottu, ja kaiteet on otettu pois. Mutta ehkä niistä silti näkee kuinka.


Vihdoinkin sain kuvat otettua ja pääsen näyttämään teillekin maalausprojektin lopputuloksen. Vielä puuttuu liukuesteet. Askelmat voidaan lakata, petsata, maalata tai öljyvahata asiakkaan toivomusten mukaan. Siksi asennamme avoimien portaiden askelmien alle lapsilistan, joka myös antaa lisätuen askelman etureunaan.


Jäimme vielä portaikon valmistumisen jälkeen pohtimaan, laitetaanko rappusiin liukuesteet. Tammipinnoite on sen verran karheaa, että välttämätöntä se ei ollut. Toisaalta, tassuttelemme usein kotona villasukissa ja askel saattaa livetä portaissa. Epäilin, että liukuesteet rumentavat muuten kaunista . Kaipailisin apuja vähän tuohon sisäportaiden maalaamiseen.


Ajattelin hioa ja maalata vanhat portaat.

Kävisiköhän maaliksi betolux? Ongelmaksi on tullut lähinnä se että kun maalauksen jälkeen portaat tulevat liukkaiksi. Millähän tämä voitaisiin estää? Mietin tikkurilan liukueste rakeita, onko kenelläkään . Kellarin betoniportaiden. Välimuistissa Samankaltaisia 8. Ennen joulua aloimme portaiden maalaus urakkaan.


Tätä projektia olen pyöritellyt mielessä siitä. Käytännön syistä maalasimme ensin joka toisen portaat. Revin vanhat liukuesteet pois ja uudet ovat vielä rautakaupassa. Mäntyisen lakatun portaikon hionta, tarvittaessa pakkelointi ja maalaus valkoiseksi. Porrasaskelmien kumiset liukuesteet korvataan metallisilla rosterin värisillä askelkulmalistoilla.


Rivitaloasunnon mäntyportaiden maalaus. Portaissa on askelmien etuosassa uraan asennettu liukueste. Joissakin askellaudoissa on tarvetta kittaukselle. Tarjous kiinteähintaisena.


Avot, sitten mäntyportaiden maalausprojektin jälkeen-kuvaan! Männyn keltaisuus on vaihtunut mukavan viileään vaaleaan harmaaseen. Ensin portaiden lakkapinta hiottiin kevyesti ja sitten maalattiin kolmeen . Ostimme talon jossa yläkertaan vievät portaat on maalattu ( rintamamiestalo ) ja ovat hirmuisen liukkaat.


Perheessämme on useampi pieni. Meilläkin pieniä lapsia eivätkä ole mummon portaissa liukastuneet :). Se liukueste teippi syö sukkia :) meillä on yksi nauha siinä . Rappusten remppaaminen 21.


Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Kun ensimmäisen kerran tulimme katsomaan tätä asuntoa, tiesin heti että se on meidän tuleva koti. Tiesin myös, että ensimmäisenä yläkerran katon lisäksi, maalaamme myös. Onko kellään kokemusta mäntyportaiden maalaamisesta? Joko kaiteiden tai koko portaiden ? Mitä maalia ja miten onnistui, käytännön vinkkejä?


Sävyn valinta kun asunnon kaikki seinätkin valkoisen jotain lämmintä sävyä? Vai meneekö seinätkin uusiksi? Kyseessä 90-luvun kaksikerroksisen rivarin . Lakattujen avomallisten mäntyportaiden ja kaiteiden hionta, kittaus ja maalaus kauttaaltaan Betoluxilla (taitettuna maalarinvalkoiseksi).


Sekä lattia että portaat ovat alkuperäisessä (ei hiottu aiemmin) . Liukueste sekoitetaan pintamaalikerrokseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit