Päätykolmion tuuletusaukot

Tuskin siitäkään haittaa on. Eikö tällöin yläpohjan tuuletus toimisi paremmin kuin alunperin suunniteltu? Molemmista päistä puuttui tuuletusaukot ja tuuletuksen piti olla riittävä räystäiden kautta. Talossamme on ilmalämmitys ja.


Senkummemmin tuumimatta ulkoseinien rakennetta tein poralla ensin alkureiän sisäpuolelta toiseen päätykolmioon ja huomasin ettei poranterä riittänyt ulos asti. Yläpohjan tuuletuspohdintaa 1. Ilmanvaihto ja yläpohjan. Vesikaton rakenteet - Rakentaja. Välimuistissa Samankaltaisia 18.


Lappeen suuntaisesti lämmöneristetyt harjakatot tuuletetaan räystään lisäksi harjalla tai päädyissä olevien tuuletusaukkojen kautta. Tuuletusvälin on oltava avoin koko. Pientaloissa riittävät yleensä mm rako räystäillä ja 2x 2mm tuuletussäleiköt päätykolmiossa.


Mites tuonne vino-osaan saan järjestettyä tuulestusta, muutoin kuin karsimalla villan määrästä jolloin villat eivät ole kiinni katossa, sehän on siis entisen huopakaton jäljiltä, eli siellä ei kulje pelkät juoksut joita vasten villat ovat vaan kokoinen lautaverhoilu. Harjapelti yhtäjaksoista päädystä päätyyn. Lisäksi avoräystään avulla on helppoa tarkkailla sekä katon aluslaudoituksen kuntoa että yläpohjan tuuletusaukkojen toimivuutta. Joskus umpiräystäillä varustettuihin taloihin tehdään koristelauta talon päätyyn, joka tarkoittaa talon päätyyn ( päätykolmion puolelle) tehtävää noin metrin mittaista koristelautaa.


Miten paljon yläpohjan tuuletuksen toteutustapa ja riittävyys vaikuttaa huoneilman lämpenemiseen aurinkoisuna päivinä? Olen ajatellut pistää päätykolmion kärkeen tuuletusritilän, joka päästäisi kuuman ilman ulos. Nopeasti kotiin toimitettuna.


Jotta käkikellokaton lämmöneristeet tuulettuisivat ja kuivuisivat kunnolla, alaräystäillä on oltava kylliksi tuuletusaukkoja sekä vesikaton aluskatteen ja tuulensuojalevyn välissä riittävä tuuletusrako. Jos harjan alapuolella on tuuletuskäytävä, talon päätykolmioiden yläosaan tarvitaan lisäksi poistoilma- aukot . Alaräystäillä tulee olla riittävät korvausilma-aukot. Kaikki tuuletusaukot , -raot, -ritilät ja -venttiilit tulee tarvittaessa varustaa verkoilla lintujen, oravien yms. Epäilyttävän yläpohjarakenteen toimintaa kannattaa aina arvioida rakennusalan ammattilaisen kanssa.


Usein rakenteen toimintaa voidaan parantaa lisäämällä päätykolmioihin katon tuuletustilan kohdalle ritilällä suojattu tuuletusaukko. Nämä siis nyt lähinnä eteläpuolen räystäille, sekä osalle . Tarkkasilmäinen katsoja voi myös nähdä, että tuolla päätykolmiossa ei ole minkäänmoista tuuletusräppänää tai muutakaan reikää tai koloa. Me kans sörkittiin ja tehtiin ne tuuletusaukot jo vuosi sitten, kun meillähän oli lievä ongelma sen kanssa, että katto vuoti kuin seula, joten oli pakko selvitä talven yli . Aukkojen päälle tulee metalliset hatut. Aloita kattovasojen mittaus päätykolmion sisäpuolelle sen viereen asetetusta vasasta ja sen keskeltä.


Keskeltä-keskelle (kk-mitoitus) mitaten lankun syrjiä. Periaatekuva räystästuuletuksen toiminnasta. Talon päätykolmiossa on tuuletussäleikkö, mutta tuuletustilaan ei tule räystäiltä korvausilmaa.


Liian vähäisen tuulettumisen aiheuttamia jälkiä puupinnoilla. Vuotojälkiä antenniputken alla. Rakennuksen molempiin päätykolmioihin asennettaan mahdollisimman korkealle 200x3kokoiset . Osastoimattomiin aukkoihin lasketaan esim.


Mikäli rakennusten välinen etäisyys on alle metriä, mutta vähintään metriä, sallitaan kaksikerroksisissa rakennuksen toiseen kerrokseen korkeintaan m2:n kokoinen. Rakennusvirheistä johtuvia jälkiseuraamuksia korjataan tulevaisuudessa yhä enemmän. Asiasanat katelevy, yläpohjarakenteet, tuuletus , ohje, asennus .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit