Veneen maalaus topcoatilla

Aioin itsekin maalata veneeni ulkopinnan aikoinaan, mutta onneksi en maalannut, kun eräs kaverini sanoi, että myllytä se jollain hiontatahnalla ja sen jälken kunnon venevaha päälle niin hyvä tulee ja kyllä se kaveri tiesi mitä puhui. Mutta jokainen tekee niin miten . Jos aiot vain maalata veneen uudelleen topcoatilla , niin paksuus ei juurikaan kasva, eikä ainakaan veneen lujuus. Toki sillä tavalla saa veneestä uuden näköisen mutta kyllä sekin on aika työlästä.


Minkälainen vane on kyseessä? Haluatko vain kiiltävän ulkopinnan vai haluatko kestävämmän rungon?

Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä ja vastauksista! Yritän valita suosituksistanne sopivimmat tavat kunnostaa ja maalata vene. Pinnan pitäminen kunnossa auttaa suojaamaan veneen , pitämään ulkoasun kunnossa ja säilyttämään.


Veneen maalaamiseen voi olla monia syitä. Vene voi olla niin pahasti naarmuilla tai siinä on jo niin paljon paikkauksia, että se muistuttaa enemmän dalmatialaista , kuin venettä. Veneessä esiintyy lasikuituruttoa.


Tai vene voi muuten vain kaivata uutta ilmettä. Haalistuneen gelcoat- tai maalipinnan voi .

Hommaa hankaloittaa sen huono tasoittuvuus käsin levitettäessä (sivellin, tela tms) ja lyhyehkö avoin aika (satsi alkaa jämähtää vartin päästä sekoituksesta). Topcoatilla on aika ikävä maalata koko venettä. Paljon parempiakin tuotteita veneen ylimaalaukseen . Topcoat on sitä samaa maalin näköistä ainetta jota on jokaisen lasikuituveneen pohjassa ja sisäpuolella päällimäisenä. Siihen ei tarvita mitään primereitä tms.


Voihan ne maalaukset tehdä . Re: lasikuitukorjauksen maalaus. Jos topcoattia et halua käyttää, voisi alla olevat toimia korvaavina korjauspaikan pinnoitukseen. Kuidutetun kannen maalaus 11.


Notreal Veneilyä Suomessa jo . Välimuistissa Samankaltaisia Pintakäsittely. Epoksin päälle voidaan maalata joko epoksi- tai polyuretaanimaaleilla. Maalia kannattaa levittää riittävästi, jotta se on vähän koholla pinnasta. Tuntuisi että topcoat sopisi paremmin osakorjauksiin huonon tasoittuvuutensa ja peittävyytensä takia.


Kestävyydessä en usko olevan eroa kunnon 2K automaalin ja topcoatin välillä . Vahasin veneen maalauksen jälkeen Auto Glymin vaahalla. Eikä mikään maali tasoitu itsetään jos haluaa tasaisemman pinnan on ainut vaihtoehto ruiskumaalaus. Top- gelocoatilla voi ilmeisesti tehdä myös veneessä olevat raidat käyttämällä teippiä ja erivärista coattia.

Onko kenelläkään kuvia veneestä joka on maalattu itse kokonaan uudestaan? Sitten pitäisi maalata myös pohja jollain myrkyllä. Maalaanko ensin topcoatin alle ja sitten . Itselläni on ollut nyt noin vuoden verran käytössä lasikuituvene ja olen miettinyt kannattaisiko pohja maalata.


Kokeilin maalata syvän naarmun topcoatilla. Sen hiominen oli tuskallista. Lopputulos olisi ollut parempi, jos olisin alunperin hionut vesihiomapaperilla naarmua piiloon.


Vastaavasti kannella oli syvien naarmujen joukko, jota aloin kinzolla hiomaan. Ajatuksena oli maalata uusi topcoat päälle, mutta naarmut . Topcoat elää samalla lailla kuin alkuperäinen lasikuitukatto ja sen pitäisi kyllä tiivistää halkeamat. Tässä osassa on yleisiä maalausohjeita sekä tietoja eri pintojen maalaamisesta. Varmista ennen maalausta: Pinta on puhdas ja rasvaton Kaikki halkeamat. Gelcoatteja käytettään muun muassa vene - rakennus- ja veneteollisuudessa.


Tuotevalikoimaamme kuuluvat perus Ashlandin. Tämän vuoksi topcoatia käytetään muun muassa uima-altaiden pinnoittamiseen sekä hajonneiden pintojen korjaamiseen ja paikkaamiseen. Tarkoitus on maalata uudestaan kajakki. Maalien käytännön erot tai reaktiot on meikäläisellä hakusessa, joten kaikki VINKIT ja. Muista kuitenkin ennen maalattavaksi viemistä tehdä pohjatyöt kunnolla, eli kitata veneisiin tarkoitetulla kitillä kaikki isommat ja miksei pienemmätkin . Kyselen kuitenkin jo nyt etukäteen että kuinka veneen pinta olisi parasta korjata?


No uskoisin että tuo korjaus onnistuu tavalla tai toisella, mutta entä maalaus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit