Tram leikkaus toipuminen

Teille on rakennettu uusi rinta TRAM -iho-lihaskielekkeellä. LEIKKAUKSESTA TOIPUMINEN. Erilaiset mielialavaihtelut . Tavallisemmin vatsakieleke verisuonineen irrotetaan paikaltaan kokonaan ja sen verisuonet istutetaan mikrokirurgisesti kainalon tai rintakehän verisuoniin. Rinnan uudelleen rakentaminen on suuri leikkaus ja siitä toipumiseen henkisesti ja fyysisesti voi kulua puolikin vuotta.


Arpien vaaleneminen on hyvin yksilöllistä. TRAM -rintarekonstruktiossa uusiorinta tehdään alavatsalta otetusta kudoksesta, jossa on pieni pala suoraa vatsalihasta ( TRAM =Transverse Rectus Abdominis Muscle), siihen lantion syvistä suonista . Syöpiä on montaa lajia ja juuri se määrää tehdäänkö korjausleikkaus vai ei. Jos nyt saisin päättää en teettäisi tuota rintaa ( Tram vatsarasvasta) sillä leikkauksesta toipuminen oli raskas kun vatsaa oli niin paljon leikattu. Kipujakin kestää aikansa, mutta milloin on täysin toipunut leikkauksesta ? Olen katsonut videolta ko.


Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Hei,olen 29-vuotias rintasyöpäpotilas. Kaikkea on koettu ja nyt olisi edessä rinnankorjausleikkaus luultavasti syksyllä. Vatsakielekeleikkaus ei kuitenkaan sovi laihoille, . Mietityttää vaan leikkauksesta toipuminen sekä kyseisen leikkauksen lopputulos.


Vatsalle jää pitkä poikittainen arpi, sekä . Rekonstruktiivinen kirurgia on haasteellista ja vaativaa. Tavoitteena on terveen muodon ja toiminnan palauttaminen. Onneksi plastiikkakirurgia tarjoaa tähän paljon työkaluja. Lähes jokapäiväisessä käytössä ovat vapaat ihonsiirteet.


Paikallisilla tai etäkielekkeillä (kudossiirroilla) saadaan parempi esteettinen tulos, joten ne . Kenties haluttiin säästää lihasta ja helpottaa palautumista, sillä DIEP- leikkauksesta parantuminen on nopeampaa kuin TRAM :issa. Naiset bllogeissaan vain ylistävät, miten onnistuneesti kaikki toimii, nopea toipuminen ja naks- ja uusi tissi on paikalla. Toimenpiteen laadusta ja laajuudesta riippuen leikkaus voi kestää 2-tuntiin. Sairaalassaolo aika vaihtelee samoin 1-vuorokauteen. Leikkaukset tehdään aina nukutuksessa.


TRAM -tekniikan (transversal rectus abdominis muscle) alkuvaiheessa alavatsan kudosta siirrettiin koko suoran vatsalihaksen varassa varrellisena ylävatsan. Tällöin lihaskalvoa ei tarvitse avata lainkaan ja toipuminen leikkauksesta on potilaalle lähes kivutonta eikä vatsanpeitteiden pullistuman tai tyrän riskiä synny. Autoa voitte ajaa noin kahden viikon kuluttua leikkauksesta. TRAM - menetelmällä tehdystä leikkauksesta toipumiseen henkisesti ja fyysisesti voi kulua puoli vuottakin. Haluaisin kuulla kokemuksia vastaavasta leikkauksesta olevilta.


Siis kun uusi rinta tehdään heti samalla kuin vanha poistetaan. Viestit: 35: Liittynyt:. Potilaan pitää olla tupakoimatta vähintään vk preop. LD-rekonstruktio on hieman kevyempi leikkaus potilaalle . LD- kieleke valitaan usein normaalia hoikemmille tai ylipainoisille potilaille sekä aiemmin vatsan alueelta leikatuille.


Toipuminen sairaalassa kestää noin 4-5pv. Tätä metodia käytetään myös rinnan osapoiston korjaukseksi. Puonti leikkasi kaikki tutkimukseen osallistuneet potilasta samanlaista leikkausmenetelmää käyttäen: säästäen vatsalihasta (ms TRAM flap) ja ottaen. TRAM -kieleke (poikittainen vatsalihaskieleke).


Paksut, myeliinitupelliset hermosäikeet toipuivat rinnan ihossa parhaiten ( vibraatio- ja kosketustunto), ohuet ja hitaammat hermosäikeet toipuivat. Yksi rinta on ihan älyttömän pieni hinta , Sari kertoo. Minulle oli tarkoitus tehdä TRAM -rinta, jossa uusi rinta tehdään vatsankielekkeestä. Sari kertoo kirurgin maininneen, että mikäli Sarin leikkaus ei olisi epäonnistunut ja ollut hänelle niin traumaattinen, olisi hän ehdottanut vielä, että Sarille olisi kokeiltu . TRAM -teknii- kan (transversal rectus abdominis muscle) alku- vaiheessa alavatsan.


Toinen vaihtoehto on ottaa tuolta alavatsalta kudospoimu, tehdä TRAM - leikkaus. Siinä tosin onnistumisprosentti ei ole aivan yhtä suuri, kun valmista verisuonitusta ei voi käyttää hyväksi. Vaikka ajatus vatsan hyötykäytöstä tuntui houkuttelevalta, koin velvollisuudekseni palauttaa arikariharri maan pinnalle .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit