Laminaattilattia narisee

Noin vuotta sitten asennettu laminaatti on alkanut narisemaan pääasiassa päätyponttien kohdalta ja etenkin keskilattialla. Katsoin yhden listan taakse ja laajenemisvaraa ei juurikaan enää ollut eli laminaatti oli pituussuunnassaan seinässä kiinni. Syy narinalle siis lienee tämä laajeneminen. Se on asennettu tasaiselle pohjalle vanhan muovimaton päälle ja laitettu se valkoinen äänieristys-materiaali.


Elikkä kaikkien sääntöjen mukaan! Nyt ne on alkanut narisemaan ,kun niillä kävelee, yritäppä hiipiä, niin kyllä . Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Tuskin ainekaan epätasaisesta alustasta, koska narina kuuluu. Meillä kylläkin menee niinpäin, että mitä kosteampi huoneilma, sitä enemmän lattia narisee. Helppo tarkastaa: lattialista irti ja niin voit nähdä onko laminaatin ja seinän välissä rako, kuuluu olla.


Meillä narisee lähes koko talossa, ihan sama missä kävelee, alkuun ajateltiin että ehkä asettuu ajan mittaan mutta nyt vuoden verran jo narissut eikä ole merkitystä onko kesä vai talvi. Jos olet onnekas, pääset narinasta eroon muutamassa minuutissa. Lattian narina johtuu hankauksesta.


Kesäisin laminaattilattiat pitää tosi ikävää rapsuntaa kävellessä. Kuulee tosiaan, missä joku kävelee ja esim yöllä on mahdotonta hipsiä hiljaa vessaan. Meillä on lattia lämmitys, joka ei kesäisin ole päällä.


Onkohan ihan normaali laminaattilattiaan kuuluva ominaisuus, vai onko lattiassa jokin tekovika? Kumpi parempi: lauta- vai laminaattilattia ? Onko teillä kestänyt laminaattilattia hyvin? Jos asennat uuden lattian vanhalle narisevalle alustalle, uusi lattia narisee. Siksi on tärkeää että alusta eli aluslattia on.


Kun tavalliseen huoneeseen asennetaan uusi puulattia, laminaattilattia tai vinyylilattia, sitä on syytä ostaa enemmän kuin sitä tarvitaan. Jos huone on pieni ja siinä on useita kulmia . VOIKO LAMINAATIN ASENTAA VANHAN LATTIAN PÄÄLLE? Kyllä, mutta alusta tulee olla tasainen ja vakaa. Ota yhteyttä jälleenmyyjään jos olet epävarma asiasta.


Jos alusta ei ole tasainen, voi lattia ruveta narisemaan ja notkumaan. Tarkista myös että uusi lattia ei nouse yli kynnysten. Huomattiin eilen miehen kanssa, että muutama laminaatti on irronnut päätyponteistaan. Olisiko ideaa mistä voisi johtua? Asennuksen yhteydessä pontti mennyt rikki vai mitä ihmettä?


Suunnittele, millaisen lattian haluat. Yleensä lattia asennetaan huoneen pituussuunnassa. Jätä aina millimetrin väli esimerkiksi seiniin, kynnyksiin, portaikkoihin ja putkiin.


Esimerkiksi laminaatti tai parketti on auttamatta mennyttä, jos on sattunut laajempi vesivahinko, selittää Ilari Rautanen rakentamisen ja asumisen energianeuvontapalvelu RANEsta. Heittoa on arviolta useita senttejä muutaman metrin matkalla. Laminaatti natisee ja kävellessäkin epätasaisuuden tuntee. Ostimme asunnon välittäjältä, emmekä voineet . Upofloor ei vastaa rakenteen toimivuudesta, jos käytetään muiden toimittajien alusmateriaaleja.


Sen vuoksi on lattian ja seinien väliin asennettaessa jätettävä 7–mm:n rako tavallisissa asuinhuoneissa. Kantava parketti voidaan tietyin varauksin asentaa lattialämmitysjärjestelmän päälle. Parketin paksuhkon kokonaispaksuuden . Hinnassa laminaatti päihittää parketin, mutta onko siinä mitään muuta etua? PE-kalvon ennen Pergo- laminaattilattian tai Pergo-vinyylilattian asen- tamista. Jos sähkölämmitysjärjestelmä on.


Pergo-lattiassa on erittäin kestävä laminaatti - tai vinyylipinta, joka saattaa kuluttaa terätyökaluja merkittävästi. Siinähä voi tosiaan olla montakin syytä ja yleisin taitaa olla liika kuivuus ( lattialämmitys) tai sitten pohja ei ole suora tai liika kosteus. Saattaa tietysti että on käytetty liikaa voimaa ja tai että jos ja kun laminaattilattiasi on uiva niin ei ole jätetty riittävää elämisvaraa seinien viereen. Ongelmaasi en osaa sanoa muuta ratkaisua .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit