Kaivon paikka

Hyvää kaivon paikkaa kannattaa etsiä kauempaakin mahdollisimman luonnontilaiselta alueelta, missä on parhaat mahdollisuudet saada hyvälaatuista vettä ja likaantumisriski on pieni. Kaivon paikkaa valittaessa kannattaa kysyä neuvoa asiantuntijalta. Jos omalta tontilta ei löydy hyvää paikkaa, vesilain . Antoisuudeltaan hyviä rengaskaivon paikkoja ovat rinteiden alaosat, joissa pohjavesi purkautuu joko lähteinä maanpinnalle tai tihkuu soille, puroihin, jokiin tai järviin.


Saatavan veden määrä ja laatu . Ainoa tapa varmistua veden sijainnista on tehdä kaivauksia, kerrotaan Geologian tutkimuskeskuksesta.

Tämä aihe on askarruttanut mina jo pitemmän aikaa. Joskus teininä katselin telkkarista ohjelmaa, joka kertoi työkseen kaivon paikkoja etsivästä henkilöstä. Hän käytti vesisuoninen paikantamiseen perinteistä Y muotoista pajunoksaa ja taskukelloa, joka alkoi pyöriä vesisuonen kohdalla.


Herman Kare etsii naapurille sopivaa kaivonpaikkaa varvun avulla. Kaivoa kaivetaan ja vettäkin löytyy. Varmista, ettei kaivosi lähistöllä ole pohjavettä likaavia tekijöitä, kuten vuotavia öljysäiliöitä, viemäreitä ja jätevesien käsittelylaitteita.


Vanha kaivo kannattaa kunnostaa, jos sen paikka on veden saannin ja veden laadun kannalta hyvä. Porakaivon hinta, vesikaivo, kaivo, Ennen varsinaista toimitusta käymme veloituksetta paikan päällä suunnittelemassa kaivon porauksen.

Käynnillä päätetään kaivon paikka ja porakaivon tarvitsema varustelu. Reunojen sortuminen estetään tukirakenteilla, aikaisemmin hirsikehikoilla tai kiviladelmilla, nykyisin betonista valmistetuilla renkailla eli kaivonrenkailla. No niin hyvät palstalaiset.


Olisi tarkoitus rakentaa ihan perinteinen pihakaivo mökin pihalle täällä pohjois-suomessa. Mökki vaaran rinteessä,elikkä maa kuivaa hiekkakangasta. Vieläkö käytetään pajunoksaa vai joko on . Perinteisestihän vanhat ihmiset ovat aikanaan etsineet oikean kaivon paikan pajun oksalla, joka on taipunut alaspäin vesisuonen kohdalla ja kaivon paikka on sitten ollut siinä. Itse olen pitänyt tätä aikanaan jonkinlaisena taikauskona ja humpuukina.


Kerran kuitenkin työelämässä meidän piti etsiä . Entisaikoina ja joissain maissa vielä nyky- äänkin on olemassa tietty ammattikunta: kaivonpaikan etsijät. Nämä henkilöt olivat suuresti arvostettuja henkilöitä, jotka joi- denkin mielestä maagisilla voimillaan pys- tyivät sanomaan veden virtauman . No, kaivon paikka löytyi ja vettä tuli niin paljon, että valui yli laidan, joka oli maanpinnan yläpuolella sen verran kuin ne kaivot nyt yleensä. Sitäpaitsi se oli kivennäisvettä, vain hiilihappo puuttui ja rautaa oli yli kaikkien ohjearvojen.


Niinpä meillä on nyt menossa kaivo numero kaksi. Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälle . Suomessa moni on kuullut kaivonkatsojista, jotka ovat käyttäneet maan kaivamiseen tarkoitettuja työkaluja, kuten lapioita ja rautakankia kaivon paikan etsimiseen. Rautakankea ja lapiota pidetään kädellä ylhäällä tasapainossa ja kävellään halutulla kaivon paikalla.

Siinä kohdassa, missä rautakanki tai lapio tuntuu väkisin . Tällöin kaivo- aluetta kannattaa etsiä kauempaakin mahdollisimman luonnontilaiselta alu- eelta. Kannattaa myös miettiä useam- man kiinteistön yhteisen vedenhankin- nan järjestämistä, jolloin on suositelta- vaa olla yhteydessä kuntaan tai alueelli- seen ympäristökeskukseen. Pystyy kertomaan veden virtaussuunnan ja sen että sillä kohtaa kaivossa riittä vesi. Yhdellä työmaalla oli käynyt näyttämässä kaivon paikan , kun ensin oli kaivettu kymmenkunta kertaa hukkaan.


Talo oli rinteessä, ja kaivoa oli yritetty tehdä alas tasaselle. Hän näytti kaivon paikan rinteen päälle. Maaperä, virtaukset, vuodenajat ja ihmisen toiminta vaikuttavat kaivon veden laatuun. Pidä huolta, etteivät valumavedet ja pieneliöt ja -eläimet pääse pilaamaan kaivosi vettä. Pohjavettä muodostuu, kun sade ja lumien sulamisvesi imeytyvät maaperään.


Jokaisella varmasti on tiedossa, että pohjavesialueita on olemassa, muttei niitäkään joka paikassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit