Bygga utetrappa trä

Här skapar du din trappa. När du bestämt trapptyp, titta på Perspektiv eller 3D-vy, skriv ut Byggritningar och klicka. Ingenstans smakar morgonkaffet så gott som sittandes i solen på sin egen händigt snickrade trätrappa framför entrén till sitt hus. Och vägen dit behöver inte vara speciellt krånglig förutsatt att man har ett hus och ett par dagar över för att snickra.


Modellen vi beskriver passar bra till ett hus som inte kräver en . Med tryckimpregnerat virke bygger du en utomhustrappa smidigt.

Vilken modell passar bäst hos dig. Behöver du en trappa till altanen eller köksdörren? För att en trappa ska bli behaglig att gå i krävs det att steget är tillräckligt djupt och höjden på steget lagom. För att räkna ut antal steg liksom höjd och djup kan man använda sig av en enkel formel.


Den formeln bygger på att en vuxen människas genomsnittliga steglängd är ca cm. Bygga en trätrappa i trädgården? Trappan är en känslig konstruktion som kräver material av hög kvalitet.


Läs mer i byggbeskrivning Bra att veta om impregnerat trä.

Till alla bärande delar av konstruktionen används konstruktions virke i lägst hållfasthetsklass Cdär. En trappa med normal lutning har cirka 3djupa plansteg och 1höga sättsteg. När man vet trappans totala höjd och djup, delas först djupet med 3för att . Byggmax - mer än bara billiga byggvaror. Vår idé är enkel, vi erbjuder byggvaror med bra kvalitet till ett lågt pris till både hemmafixare och proffs. Du hittar även projektbeskrivningar till de flesta av dina byggprojekt , så oavsett om du ska bygga en friggebo bastu eller en ny altan så hjälper vi dig.


Våra byggvaruhus runt om . Stadiga och med bästa material. Utetrappa utsätts för stora påfrestningar av slitage och väder, därför är det viktigt att bygga dem stadiga och med bästa material för säker användning och lång livslängd. Har du en gammal trätrappa som knarrar?


Mer platsbyggt och måttanpassat än gamla tiders hantverksbyggda trappor blir det inte. Att det knarrar lite får man på köpet –och har du trappsteg som knarrar mycket finns det knep att ta till. Läs trappsnickarens tips för att fixa till en gammal trappa ! Nu är det dags att bygga trappan till din altan.


Hur höga och långa trappstegen ska vara väljer du själv. Ett tips är att mäta stegen på en trappa du gill. En trevlig och ganska enkel modell är att göra en avskuren trapp, alltså hörnen är avskurna 45° och ger därmed trappen ett trevligare intryck än en vanlig rektangulär.

Byggbeskrivningen lyder ungefär. Räds inte snickra en ny trappa när den gamla tjänat ut. Min trappa är drygt 8mm bred och så här i efterhand konstaterade jag att det inte skadat med något tjockare virke i stegen.


Impregnerat trä och döda material som asfaboard och glasull användes när det nya golvet skulle byggas upp. Alltid bra priser på L- trappa hos Bygghemma. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige.


Att bygga sin trappa , uteplats, brygga, grind osv i NTR- trä , betyder att du investerar både din arbetstid och dina pengar i något som består år efter år. Därför känns det skönt att kunna lägga lite extra tid och engagemang när du bygger med NTR-impregnerat virke. Nedan följer lite bilder från olika .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit