Viiniköynnös parvekkeella

Termoruukun kylmää eristävästä ominaisuudesta huolimatta lisäeritys on tarpeen , ja silti kasvualusta todennäköisesti jäätyy paukkupakkasilla. Suosittelen, että nostat ruukun styroksin päälle. Varaa parvekkeelle myös routaeristelevyjä, . Lue Viherpihan vinkit viiniköynnöksen kasvatukseen ja sopivan lajikkeen valintaan. Paras paikka viiniköynnökselle on puutarhan lämpimin ja valoisin kohta kuten rakennuksen eteläseinusta.


Eteläisimmillä vyöhykkeillä menestyviä lajikkeita voi kasvattaa lasitetulla parvekkeella ja kasvihuoneessa. Isossa ruukussa kasvavan viiniköynnöksen voi siirtää talvehtimaan kellariin tai autotalliin. Kasvatus parvekkeella : valoisalla parvekkeella viiniköynnös talvehtii sitä varmemmin mitä suurempi kasvatusruukku on.


Talvipakkasilta taimi suojataan vuoraamalla astia kauttaaltaan styroksilla. Vaihtoehtoisesti viiniköynnös talvetetaan . Astia salaojitetaan Kevytsoralla. Talveksi istutusastia kannattaa vuorata kauttaaltaan styroksilla pakkasta . Innostuin ostamaan Zilga- viiniköynnöksen , joka nyt parvekkeella on venynyt neljään metriin ja tekee mahtavia lehtiä. Kukka-aiheista ei ole tietoakaan. Miten köynnöstä tulee hoitaa?


Se varmaan pitää leikata, mutta missä vaiheessa. Taimiston myyjä ei osannut antaa neuvoja - kasvi on niin uusi tulokas. Lisääjä talvi tulee pian tiistai, 11.


Parvekkeella sen leikkaus on erityisen tärkeää, koska maan lämpö ei suojele juuristoa. Molemmat lajikkeet ovat tuottoisia. Zilga tekee sinertäviä makeita ja aromikkaita rypäleitä.


Supagan rypäleet ovat kellertäviä ja niissä on . Narut on kiinnitetty katossa oleviin koukkuihin. Epäilen, että koukkuja pitää tänä kesänä laittaa vielä lisää. Supaga on muuten latvialainen viiniköynnös , joka . Vaikka viiniköynnökset muualla maailmassa leikataan vähän ennen talven tuloa, on osoittautunut, että meidän oloissamme köynnökset kannattaa leikata vasta talven jälkeen, koska leikattaessa kasvista poistuu valtavasti ravinteita ja talvehtimisen kannalta meillä kaikki on tarpeen. Tällä hetkellä parveke on taimitarha, jossa maissit munakoisot ja vesimelonit odottavat muuttoa viljelypalstalle. Osa kasveista jää lasitetulle parvekkeelle , jossa saattaa loppukesällä kiipeillä . Luin netistä, että Zilga viiniköynnös tarvitsee 50cm korkean ja m leveän multatilan.


Toisaalla taas lukee, että voit kasvattaa tätä köynnöstä myös parvekkeella 8-litran ruukussa. Mitä tässä nyt taas uskoa ja miten toimia jos haluaisi kasvattaa viiniköynnöstä kasvihuoneessa? Malliparvekkeelle opiskelijat ovat valinneet pilariomenapuita, rungollisen punaherukan, viiniköynnöksen ja pensasmustikan.


Kasvihuone on uusi ja tänä . Voimakaskasvuinen ja talvenkestävä lajike. Sinililojen rypäleiden herkullinen maku muistuttaa mustikkaa. Voidaan istuttaa niin maahan, kasvihuoneeseen kuin ruukkuunkin, jolloin kasvatus onnistuu myös parvekkeella. Eilen toteutin monen vuoden haaveeni viiniköynnöksestä parvekkeella. Joka kevät olen sen meinannut ostaa, mutta vasta eilen laitoin Viherpeukaloille tilauksen vetämään.


Pilariomenapuita on tarjolla muutamaa eri lajiketta. Lajikkeiden hedelmät vaihtelevat väreiltään ja maultaan ja niitä kannattaa tiedustella taimimyymälöistä. Eniten pilariomenapuita on tarjolla eteläisemmän Suomen taimivalikoimissa. Aitoviiniköynnös 'Somerset Seedless' on makea ja siemenetön herkkurypäle.


Viinirypäleiden kasvatus. Uudet, pohjoiseen sopivat lajikkeet ja onnistuneet kasvatuskokeilut puhuvat viiniköynnöksen puolesta. Kevätmessut (Helsinki) 20. Jos sen sijaan halutaan rypäleitä, leikkausta tarvitaan, myös kesällä. Poistettavaa lehvästöä on paljon, mutta työ on helppoa.


Jos taimi on kasvattanut useita kukkaterttuja, niitä on hyvä harventaa hieman, jotta jäljellä jäävistä tertuista . Minulla on ollut parvekkeella viiniköynnös muutaman vuoden. Se kavaa isossa muovilaatikossa ja talvehtii kellarissa, jossa se saa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto