Sauvaparketti hionta

Selvitä ja katso kuinka paljon parketinhionta maksaa. Näe remonttien hintoja ja kilpailuta oma parketin hiontasi ja säästä rahaa. Vanha tammiparketti oli peruskunnoltaan ihan hyvä, mutta tunkkaisen oloinen. Parketti kunnostettiin kuin uudeksi hiomalla ja lakkaamalla.


Onko hyviä kokemuksia parkettilattian hiomisesta kotikonstein ? Olemme aikeissa uudistaa oh :een lattian. Ajattelimme jo irrottaa v. Uuteen emme halua satsata kauheasti rahaa, remontista on vain vähän aikaa kulunut. Meneehän se kesä näinkin!


Meillä on uusittu lattia! Vanha parketti hiottiin ja lakattiin uudelleen ja miten upea siitä tulikaan! Ja tietysti vielä päälle listat ja asennustyö. Ilman listoja ja niiden . Mielipiteitä puolesta ja vastaan? Onko jollakin kokemuksia tällaisen parketin petsaamisesta tai muuten käsittelemisestä tummemmaksi?


Ennen varsinaista valmiin pinnan työstöä parketti hiotaan puulaadusta ja parketin kunnosta riippuen useampaan otteeseen, noin 3–kertaan. Pintakäsittely valmiissa parkettipinnassa voi olla lakka, öljy tai öljyvaha riippuen siitä millainen värisävy ja tunnelma lattialle halutaan. Valkolakatut parkettikäsittelyt . Parketti- ja puulattioiden suosio kasvaa koko ajan niiden helppo- hoitoisuuden ja luonnollisen kau- neuden takia.


Ne ovat kestäviä ja helposti puhdistettavia. Ne soveltuvat myös lähes kaikkiin talon tiloihin. LÄGLER haluaa tarjota niin ammatti-. Minkälainen parketti on kyseessä, kaiketi mosaiikki vai sauvaparketti ? Välimuistissa Samankaltaisia HIONTA JA LAKKAUS. Lattia hiotaan usealla eri paperikarkeudella 2-kertaa, riippuen lattian kunnosta.


Sen jälkeen lattia lakataan 5-kertaan. Lattian hionta - ja lakkaustyöhön on varattava noin 1–päivää. Normaali sääolosuhteissa ja lämmityskauden aikana asentaja pystyy hiomaan ja lakkaamaan noin mlattian . Lattiassa olevat epätasaisuudet ja heitot tasataan tarvittaessa kaseiinittomalla ( kaseiini) tasoitteella, ja käsittelyn jälkeen tasoitepinta hiotaan lattiahiomakivellä ja imuroidaan. Levypohja tai vanha puulattia.


Levyjen reunojen epätasaisuudet ja hammastukset poistetaan hiomalla. Jos vanha puulattia on epätasainen, sen . Lattialevyn vahvuuden tulee olla vähintään mm vaneri tai mm puulevy. Kaikkiin kiinteisiin esteisiin jätetään noin mm liikkumavara. Parkettilattia hiotaan ja kitataan, lakataan, öljytään tai vahataan viikon . Sauvaparketin hionta ja lakkaus n. Seuraavat tiedot on lisätty 29.


Alustaksi sopii myös vanha, hyvä lautalattia. Esimerkiksi mosaiikkiparkettiin verrattuna sauvaparketti on kallis, hinta voi olla jopa kol-. Lisähinta öljyvahauksesta.


Listojen poistamiset sekä takaisin asentamiset suoritamme tuntiveloituksella. Mahdolliset huonekalusiirrot suoritamme . Tahrat ja lian poistat parketista helposti miedolla pesuaineella. Löysin eilen sellaisen aineen jolla saa vanhasta parketista poistettua niin maali- kuin lakkapinnankin, ja vielä ilman hiomista.


Itse aine tuskin on kovin hellävarainen, mutta käsittelynä tämä on parketin kannalta paljon hellempi toimenpide kuin hionta. Minulta on toivottu useasti vinkkejä ja apua kellastuneen. Sain päähäni maalata parketin valkoiseksi, joten vanha tumma parketti sai väistyä. Jälkikäteen kuvailisin hommaa melko helpoksi.


Parketin maalaus vaati hieman selvitystyötä, riskinottoa ja hartiavoimia. Tämä postaus on yhden naisen parketinmaalauskokemus. Tapoja on varmasti muitakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto