Sijaissynnytys virossa

Siirry kohtaan Viro - Virossa ei ole lainsäädäntöä sijaissynnytyksiin liittyen. Toiminta ei siis ole kiellettyä, mutta ei myöskään lailla säädeltyä. Isä saa isyyden tunnustamalla lapsensa, aiottu ( usein biologinen) äiti myöhemmin perheen sisäisen adoption . Onko kellään antaa vinkkejä mistä, miten. Tarkoitus olisi lähteä kyselemään hoitoja luovutetuilla soluilla Virosta. Tallinnassa käsittääkseni ainakin kolme lapsettomuushoitoja antavaa klinikkaa.


Kuka tietää, miten sijaissynnytys toimii Virossa ? Maksetaanko sijaissynnyttäjälle? Missä sairaaloissa näitä keinohedelmöityksiä tehdään? Miten adoptointiprosessi toimisi? Ilmeisesti isä tunnustettaisiin ensin lapsen biologiseksi isäksi ja sitten biologinen äiti adoptoisi lapsen. Sori jo etukäteen, mutta olisiko perinteinen melaa mekkoon ja raskaaksi- menetelmä ihan liian helppo ja tavanomainen lapsen saamiseksi?


Suomessa sijaissynnytys on kiellettyä. Virossa ei, sanoi virolainen kamu joskus kun asiasta huvin vuoksi juteltiin. Eli sinne Viroon ehkä sitten. Lapin yliopisto, oikeustieteiden tiedekunta.


Tekijä: Huupponen, Krista. Opetuskokonaisuus ja oppiaine: Kansainvälinen yksityisoikeus ja oikeusvertailu. Työn laji: Tutkielma x Laudaturtyö__ Lisensiaatintyö__ Kirjallinen työ__.


Ei ole näyttöä siitä, että sijaissynnytys vaarantaisi lapsen fyysistä tai psyykkistä terveyttä. Ongelmallista on myös se, että sijaissynnytysvaihtoehtoja etsitään täyskiellon takia ulkomailta. Laillista tämä on esimerkiksi Hollannissa ja Virossa.


Munasolulahjoitukseen ei juurikaan jonoja. Hoidetaan myös itsellisiä naisia. Ulkomaiset potilaat tulevat suurimmaksi osaksi Pohjoismaista pitkien jonojen tai lainsäädännön takia. Monissa maissa lainsäädäntö ei ole ajan tasalla. Sijaissynnytys on sallittua.


Kohdunvuokrausta tehdään silloin sen turvin, ettei sitä erikseen ole kielletty. Näissä maissa onkin suurin vaara joutua epämääräisten toimijoiden . Etelä-Savon keskustanuoret arvioi, että sijaissynnytyksen kielto ajaa ihmisiä hakemaan apua ulkomailta, missä toimintaan liittyy omat riskinsä ja eettiset ongelmansa. Keskustan puoluekokous järjestetään . Eduskuntapuolueet olisivat valmiita arvioimaan sen rajatun sallimisen. Teksti Linda Nyholm Kuva Meri-Tuulia Mäkelä. Vanhemmuus on monia asioita, eikä yksikään äitiys ole samanlainen.


Toisinaan se on kuitenkin vielä erilaisempaa kuin tavallisesti, kertoo suomalaisen Kirsin tarina (nimi muutettu). Hänestä tuli kaksosten äiti tuntemattoman sijaissynnyttäjän avulla, munasolu saatiin omalta siskolta. Intiassa sijaissynnytys on laillista korkeimman oikeuden päätöksen perusteella.


Palkkioton sijaissynnytys on sallittua Australiassa (paitsi Tasmania), Pohjois- Australiassa palkkioitakaan ei ole kielletty. Intia uhkaa kieltää kaupalliset sijaissynnytykset. Intian hallitus haluaa kieltää kaupallisen kohdun vuokraamisen. Kieltoa vastustavat äänekkäästi lääkärit, asiakkaat sekä kohtuaan vuokraavat naiset sijaissynnytyksiin erikoistuneella huippuklinikalla.


Siellä asui Jennifer, joka oli valmis synnyttämään Eevan ja hänen miehensä lapset. Silloin voimaan astuneen hedelmöityshoitolain mukaan potilaalle ei saa tehdä tutkimuksia tai hoitoja, jos ne tähtäävät sijaissynnytekseen. Asia nousi uudelleen esille kun mediassa. He saivat selville, että sijaissynnytys on käy- tännössä mahdotonta kaikissa Pohjoismaissa. Muualla Euroopassa lait ja erilaiset hallinnolliset määräykset vaihtelivat ja olivat sekavia: Virossa sijaissynnytyksiä ei ole kielletty, mutta sijaissynnyttäjä merkitään aina lapsen äidiksi ja tulevan äidin pitää adoptoida oma geneettinen.


Joissakin maissa sallittuja ovat sekä maksulliset että maksuttomat sijaissynnytykset , toisissa maissa vain maksuttomat ja useissa maissa on asiassa muita rajoituksia. Kaksi Väestöliiton lääkäriä pyytää viranomaisilta lupaa tehdä tutkimus sijaissynnytyshoidoista. Sitä ei ole vielä kerrottu, onko sijaissynnyttäjä jo raskaana vai ei.


Aiheeseen sijaissynnytys virossa liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto