Perkola puutarha

Hei tietääkö kukaan mistä saisi hyvät ohjeet perkolan rakentamiseen esim. Poistettu nimimerkki (id: 555) sunnuntai, 16. Suunnittelemme takapihallemme terassin yhteyteen pergolaa.


Olisi kiva nähdä erilaisia pergolatoteutuksia. Pergolat, köynnöskaaret ja tilanjakajat ovat paitsi kauniita, myös käytännöllisiä.

Niiden avulla jäsennät puutarhan toimivaksi ja tunnelmalliseksi. Parvekkeemme toinen pää on kattamaton ja toinen lasitettu. Tämä kattamaton osa on nk.


Parveke on suoraan etelään ja ylin kerros, joten kesästä. Liuskekiviportaat ja perkola. This video is no longer available.


Marjaviljelyksiä ei haluttu laittaa perinteiseen riviin, vaan niistä keksittiin hauska idea. Lisää Eden -sisältöä Ruudussa .

Pihasta tai puutarhasta on helppo saada sekä toimiva että viihtyisä. Valitse terassille sopivat ulkokalusteet – tyylikäs pöytäryhmä lisää pihan viihtyisyyttä ja sopii myös ruokailuun, kun grillaat ulkona. Paviljonki tai aurinkovarjo mahdollistaa pihalla oleskelun säällä kuin säällä. Yksinkertainen pergola on viileä levähdyspaikka ja pihan silmänilo. Katso Meidän Mökin ohjeet ja rakenna itse puinen pergola!


Holvattu käytävä on näköalan puolelta täynnä ikkunoita, kun taas puutarhan puolella ikkunoita on laitettu säästeliäämmin. Holvikäytävän edessä on perkola ja terassi, jonne kauniina kesäiltana tuodaan vesiurut, joita nuorempana soittelin mielelläni. Joka tapauksessa siellä tuoksuvat ruusut, . Lukijoiden puutarhat : Kukkiva puutarha. Kotilieden lukija lähetti kuvia kukkivalta pihaltaan.


Ensimmäisessä kuvassa on takapihan kesäkukkapenkki, jossa kasvaa muun muassa daaliaa, salkoruusua ja pieniä astereita. Pergola voi olla romanttinen tai suoraviivainen, jämerä tai ilmava. Suomen ilmastossa pergolassa kannattaa harkita ainakin yhtä tuulelta ja sateelta suojaava seinää.


Pergolan voi rakentaa talon yhteyteen tai kauemmaksi keittiöpuutarhan kylkeen. Kestopuu ja lämpökäsitelty puu ovat parhaimmat ja . Pihan perälle rakennettiin perkola.

Siinä on pidetty lavatanssitkin. Kuusi vuotta sitten Minna ja Kari Määttäsen puutarha oli hyvin erinäköinen kuin nyt. Tontilla oli nurmikkoa, pari isoa puuta ja muutama pensas.


Kari kysyi, voitko auttaa mua ton pihan kanssa, kertoo Minna Määttänen . Talon ympäri sepeliä ja mukulakiveä, nupukivi reunakivenä, betonikivi istutusallas, ruusuja, perennoja ja ikivihreitä pensaita ja koristekivikate. Toska-laatat ja mukulakiveys. Ikikiven liuskekiven asennus. Perkola , terassi, portaat, istutusaltaat, betonikivipolku, köynnostuet ja . Kerron tässä jutussa miten sujui helpon ja kevytrakenteisen pergolan rakentaminen pihaamme. Pergolat ja säleiköt ovat nopea tapa saada näyttävyyttä pihaan.


Jo kevytrakenteinen ja lähes läpinäkyvä pystypergola antaa ryhdikkään ilmeen pihalle ja luo suureen tilaan huonemaisen. Puut ja pensaat antavat puutarhalle ilmettä ja rakennetta, ja jo vähäisellä hoidolla saat niistä paljon iloa ja viihtyisyyttä moneksi vuodeksi eteenpäin. Nurmikko sitoo puutarhasi yhteen ja sijaitsee usein keskeisesti kukkapenkkien, puuterassin, pensasaitojen ja puiden välissä. Tästä osiosta voit syväluotaamalla löytää nopeita . Rakenna varjostava pergola. Pergola tekee puutarhasta persoonallisen ja luo ihanan, varjoisan oleskelupaikan tai kujan.


Katso tästä, miten rakennat itse siistin ja halvan pergolan. Aidan alaosa on umpinaista Harju -elementtiä ja yläosaa keventää 3mm korkea säleikkömäinen Lehto. Raja-aita puutarhan ja tien välissä. Harju ja Lehto -elementtejä yhdistämällä voidaan tehdä myös näkösuojaksi tarkoitettuja aitoja. Puutarhan aita ja pergolaorsi.


Harkko- ja Lehto- elementit. Hong Kongista löydät kaiken mullasta aitoihin. Images on instagram about perkola.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto