Liesituulettimen poistoputki seinän läpi

Onko mitään estettä laittaa liesituulettimen poistoputki läpi keittiön ulkoseinästä ? Nykyinen kanava seikkailee välikatossa ja sen korvaaminen nykyvaatimusten mukaiseksi peltiputkeksi vaatisi välikaton avaamista eikä juuri houkuta. Ulkoseinä olisi kätevästi suoraan liesituulettimen takana. Kebab-pizzerioissa näihin seinästä läpituleviin rasvaisen ilman poistokanaviin vaaditaan paloeristysten lisäksi erilliset turvalaitteet. Sinällään aika jännä tulkinta, että jos liesituulettimen putki viedään seinän läpi , vaikka ei saisi, sitä ei silloin tarvitse .

Pitääkö liesituulettimen puhaltaa ilma katolle vai voiko ilman poisto olla seinässä ? Nykyisessä keittiössä menee liesituulettimen poisto tiilihormiin. Nyt on suunniteltu keittiön suurentamista ja kaapiston siirtämistä toiselle seinälle. Emme myöskään halua hormitonta suodatinmallia. Kysyjä on oikeassa siinä, että jos seinän läpi vetää hormin, liesituulettimesta tuleva höyry kostuttaa hirsiä ja räystäitä etenkin talvisaikaan.


Lisäksi rasva tahrii seinän ikävän näköiseksi. Suurempi ongelma on kuitenkin paloturvallisuuden varmistaminen. Seinän läpi vedetty putki pitäisi viedä räystään .

Ongelma: Aion uusia keittiöni, mutta en osaa valita liesituulettimen poistoputkelle paikkaa. Mihin se kannattaa sijoittaa? Kostea, rasvainen ilma, muutaman ast käyrän jälkeen ulos seinästä räystään alle. Saa meilläkin on keittiön seinästä suoraa tuulettimesta putki ulos.


Miten on, saanko laittaa kesämökilleni liesituulettimen putken seinän läpi puhaltamaan . Välimuistissa Samankaltaisia Käyttö- ja asennusohje. Lue ehdottomasti liesituulettimen käyttö- ja asennusohje ennen laitteen asennusta, liitäntöjen tekemistä ja käyttöönottoa. Poistoilma seinästä ulos. Esimerkiksi pelkkä ilmanvaihtoputki seinässä ei takaa riittävää korvausilman saantia. Eristetyn ilmanvaihdon poistoputken tehtävänä on estää sadeveden pääsy.


VILPE- poistoputki voidaan asentaa läpiviennin kanssa lähes joka. Sitä liesituulettimen ilmaa ei nyt vaan saisi johtaa seinän läpi. Osasyyllisenä eli alan miehenä ihmettelen miksi ei torvea työnnetä seinästä pihalle ja sälesuljin päähän. Molemmat edellä mainitut suttaa seinät 1 varmuudella jos niiden läpi puhalletaan liesituulettimesta silakanpaistohöyryt. Ilmanvaihdon eristetty Ø 1mm poistoputki johtaa jäteilman tehokkaasti ulos siten, että virtausvastus on mahdollisimman pieni.


Koko putkisto on paloeristetty, myös seinän läpivienti.

Miten pitää eristää liesituulettimen katolle menevä poistoputki ? Meteli keittiössä on ihan mittava kun liesikuvun oma moottori puhkuu korvanjuuressa. Liesituuletin on asennettu niin että poistoputki puhaltaa seinästä ulos. Itse puhaltimen voisi mielellään laittaa ulkoseinälle niin että meluhaitat jäisivät enimmäkseen ulos.


Onko tähän mahdollista vetää putki liesituulettimelta? Metalliputkeahan sen tietenkin pitää olla, se tiedetään,. Tämä sääntö ei koske keittolaitteiden, esim. Jos liesituuletinta käytetään aktiivihiilisuodattimen kanssa, jolloin ilma palautetaan huonetilaan, on toiminta mahdollista ilman rajoitusta.


Jos poistoilma johdetaan ulos ulkoseinän läpi , on.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto