Autotallin ja varaston paloosastointi

Tila tulee palo - osastoida EImukaisesti autotallista. Autosuojan yhteydessä oleva varastotila palo - osastoidaan autosuojasta lattiasta tiiviisti vesikatteeseen saakka. Asunnon ja autotallin väliin voidaan rakentaa EI . Asuintiloihin soveltuvia palo-ovia voi . Käytännössä tämä tar- koittaisi sitä, että autotallin ja varaston välille rakennettaisiin palo - osastointivaatimukset täyttävä väliseinä.

Osastoivan väliseinän toteutuksessa . Jos teet reiän, niin palo - osastointi rikkoutuu. Jos sen sijaan teet käyttötarkoituksen muutoksen autotallista varastoksi , niin palo - osastointia ei tarvita ja voit tehdä väliseinälle mitä haluat. Sinun pitää asioida rakennusvalvontaviraston kanssa saadaksesi luvan käyttötarkoituksen muutokselle. Eri asunnot ja käyttötarkoitukseltaan erilaiset tilat, kuten kattilahuone, autotalli , isot varastot ja kellarit, palo - osastoidaan. Jos ulkoseinä on suunniteltu EI 30-luokkaan vain sisäpuolista paloa vastaan, molemmissa taloissa on sama paloluokkavaatimus.


Seinään ei voi tehdä tavallisia ikkunoita. Myös erityistilat osastoidaan (kuten esim. muuntamot, maalaamot, maalivarastot).

Kaikki määräykset pohjautuvat rakentamismääräyskokoelman osaan E1. Pientaloissa eri käyttötarkoitukseltaan erilaiset tilat, kuten kattilahuone, autotalli , isot varastot ja kellarit palo - osastoidaan. Jos etäisyys on edellä mainittuja pienempi, autosuoja erotetaan asuintiloista luokan EI rakennusosin.


Lisäksi nykyisin tontin rajaan. Suojaetäisyydet ympäröiviin rakennuksiin. Pienen alle 5mpuuvajan on mahdollista rakentaa normaalille kaava-alueelle pääkaupunkiseudulle jos suojaetäisyydet täyttyvät. Etäisyys vaaditaan kaikkiin ympäröiviin rakennuksiin: varastoihin , autotalliin , ka- tokseen ja jätekatokseen.


Vajan rakentaminen ei vaadi palo - osastoin. Kun puuvajan etäisyys muihin rakennuksiin yli kahdeksan metriä ei osastointi vaatimusta. Etäisyysvaatimus koskee kaikkia ympäröiviä rakennuksia: varastoihin , autotalliin , katokseen ja jätekatokseen.


Alle metrin etäisyydellä rajasta sijaitsevat rakennelmat on yleensä osastoitava naapu- rin suhteen. Mikäli etäisyys omiin rakennuksiin on alle 4m, palo - osastointi toteutetaan EIrakennusosin. Palo - osastointi kannattaa toteuttaa autosuojarakennukseen, yleensä näin selviää helpommalla.


Sisäisiä palo - osastointeja , kuten autotalli ja varasto , ei näissä tapauksissa yleensä tarvita. Aikaisempien ohjeiden Ekohdissa 2. Muun rakennuksen yhteydessä oleva autosuoja rakennetaan erilliseksi palo -osastoksi.

Suojan eri kerrokset kuuluvat samaan palo -osastoon,. ETuotanto- ja varastorakennusten paloturvallisuus. EAutosuojien paloturvallisuus. EKantavien ja osastoivien rakenteiden . Noiden palokorttien mukaan ymmärsin, että riittäisi varastojen osastointi , eli varastojen ja tallin välinen seinä EIja varastojen kattoon tuplalevyt. Kuitenkin Kuopion pientalo-ohjeessa mainitaan, että kyseisessä tilanteessa pitäisi autosuoja osastoida varastoista , joka antaa taas ymmärtää, että väliseinä . OIKAISUVAATIMUS RAKENNUSTARKASTAJAN PÄÄTÖKSEEN 18.


Rakennuslupainsinööri on päätöksellään 18. Jari ja Nina Julkuselle . Myös autotallin ovet ja pariovet. Autotallin piirustukset ilmaiseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto