Tiekunnan perustaminen

Tieosakkaat eivät voi perustaa tiekuntaa keskinäisellä sopimuksella. Onko kenelläkään kokemusta tiekunnan perustamisesta ja sen hoitamisesta. Itse asun yksitistien päässä ja lisäkseni tietä käyttää kaksi maanviljelijää jotka kumpikin omistavat omat maansa mutta ovat keskenään avopari. Yksityistien rakentamisesta ja kunnossapidosta huolehtivat tieosakkaat. Tieasioiden hoitaminen helpottuu, jos tieosakkaat järjestäytyvät ja muodostavat tiekunnan.


Tien hoitoon liittyvät asiat käsitellään tiekunnan kokouksessa. Maanmittaustoimiston yksityistietoimituksessa (38§ ja 50§ ja §) tai. Tielautakunnan toimituskokouksessa (52§ ja §). Aloitteen perustamisesta voivat tehdä osakas yksin tai kaikki yhdessä tai toimitusinsinööri (50§) tai tielautakunta (52§).


Kun yksityistie on muutamaa kymmentä metriä pidempi tai kun sen varrella olevilla tonteilla on useita omistajia, on viisasta perustaa tiekunta , jotta asiat saadaan järjestäytyneeseen muotoon. Erityisen tärkeää tämä on silloin, kun tiekunnan osakkaat käyttävät tietä eri tavoin. Tieoikeuden perustamisen kannalta merkittäviä lainkohtia. Liittyminen yksityistiehen.


Kulkuyhteys voidaan perustaa myöntämällä tieoikeus yksityis- tietoimituksessa, kiinteistötoimituksessa, asianomaisen tielautakunnan päätöksellä tai tiekunnan päätöksellä sekä perustuen tien oikaisemiseen ja leventämiseen kohdistuvaan sopimukseen. Jos määräala sijoittuu asemakaava-alueelle, on kulkuyhteyttä varten . Tilanne voidaan selvittää perustamalla tiekunta. Noin joka kolmas tapaus on sellainen, että osakkaat eivät ole pärjänneet ilman perustamista, ja tiekunta on perustettava, jos joku haluaa. Laissa yksityisistä teistä määritellään se, koska on perustettava tiekunta yksityistien rakentamiseen. Jos tien käyttäjiä on vain vähän, ja he ovat tienpidosta yksimielisiä, voidaan tieasioita hoitaa ilman tiekuntaa , mutta useimmiten tiekunta on perustettava.


Me kirjastolaiset emme ole . Tiekunnan perustaminen kannattaa aina, . Pysyviä rasitteita ei tiejaoston taikka tielautakunnan toimituksella tietenkää saada , mutta aivan pätevä toimitus tiekunnan perustamiseen ja virallisen tien aikaansaamiseksi, sekä kustannusten jyvittämiseksi osakkaiden kesken. Tälläinen tietoimitus kelpaa myös myöhempiin toimituksiinkin, esim. Pitäisi perustaa yksityistiekunta, miten toimitaan? Pitääkö ottaa yhteyttä kunnan tielautakuntaan vai voiko osakkaiden kokous hoitaa homman itse?


Olin mies ja rakensin muutama vuosi sitten oman tien. Tiestä tuli niin hyvä, että lähistöllä asuva naapuri sai sen ansiosta myytyä ökyhintaan pari rakennuspaikkaa sen varrelta. Tie ei todellakaan ole enää hyvä.


Rakensin tien vain omaan käyttöön riittäväksi, enkä voinut . Kunnan tielautakunta kutsuu maanomistajat kokoukseen ja perustaa tiehoitokunnan sekä määrittää kaikille käyttäjille tieyksiköt. Riippuen tien perustamisajankohdasta niin uudet tieosakkaat joutuvat maksamaan tien alkuperäiselle tekijälle osuutensa perustamiskustannuksista. Tulevaisuudessa osakkaat maksavat tien . Verrattavissa taloyhtiöön. Tieoikeus on oikeus hallita toisen omistamaa maata tienpitotarkoituksessa. Tien siirtäminen tiekunnan tai tieosakkaan hakemuksesta.


Perustaa tiekunta tien hallinnointia ja hoitoa varten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit