Sauvaparketin maalaus

Sain päähäni maalata parketin valkoiseksi, joten vanha tumma parketti sai väistyä. Parketin maalaus vaati hieman selvitystyötä, riskinottoa ja hartiavoimia. Jälkikäteen kuvailisin hommaa melko helpoksi. Tämä postaus on yhden naisen parketinmaalauskokemus. Tapoja on varmasti muitakin.


Ensimmäisenä tuli mieleen, että onko parkettia edes mahdollista maalata. Ei oltu nähty tai kuultu kenenkään tehneen niin, vaikka maalattuja lautalattioita on kyllä nähty. Googlaamalla löytyi kuitenkin nopeasti tietoa ja ohjeita parketin maalaamiseen. Ei menty täysin takuuseen maalin kestävyydestä, lattia . Mutta niin vain sekä makuuhuoneemme että olohuoneemme lattiat ovat nykyään maalattu.


Koska aiheesta tuli niin paljon kyselyitä, tässä meidän vinkkimme ja kantapään kautta opitut neuvomme parketin maalaamiseen. Parkettia löytyy kotoamme siis makuuhuoneesta, olohuoneesta sekä eteisestä, jotka . Anna uusi ilme parketille! Haluatko lakata vai maalata vanhan parketin ? Naarmuuntuneen parketin uudelleen käsittely onnistuu Parketti-Ässä-lakalla. Betolux Akva -maalilla saat vanhastakin parkettipinnasta kauniin puulattian. Naarmuuntunut sauvaparketti alkaa tulla tiensä päähän ja kaipaa uudistusta.


Onko teillä kokemusta parketin maalauksesta,miten teitte sen,miten onnistui j. Jos lattiassa on pahoja kolhuja ja naarmuja, kittaa ne puukitillä. Kuivumisen jälkeen hio ja toista tarvittaessa. Tee parketin hionta pinnan karheuttamiseksi. Hiontaan sopii tavallinen hiekkapaperi (selvitä omalle lattiallesi sopiva karkeusaste) ja työtä helpottamaan voi hankkia erillisen hiomatuen, jonka . Olisin kysellyt muiden kokemuksia parketin maalaamisesta.


Juuri hankitussa asunnossa on muutaman vuoden ikäinen kirsikkaparketti, joka on päällisin puolin suht hyvässä kunnossa. En kuitenkaan pidä yhtään parketin sävystä ja kuviosta. Vaihtoehdot ovat siis joko parketin vaihtaminen . Miksi joku haluaisi maalata kauniin puulattian piiloon?


Monesti parketin lakka on kuitenkin ajan myötä kellastunut tai puulaatu on jo alun perin kellertävää. Eipä hätää, parketin voisi kuulemma käsitellä sävytetyllä lakalla vaaleaksi. Lattian lopullinen väri säätyisi sävylakan kerrosten lukumäärän mukaan. Ja mikä parasta, parketin kunnostaminen olisi edullisempaa kuin lattiamateriaalin vaihtaminen kokonaan uuteen.


Ymmärrän jännityksen ryhtyä hommaan. Kokemusta on sen verran vähän, että neuvoja on huonosti saatavilla ja tietolähteet monesti blogeja. Tämäkin on vain yhden naisen kokemus. Selvitin ja vertailin pitkän aikaa ennen toimeen ryhtymistä. Parketin hionta ja lakkaustyön hintaan vaikuttaa monta erillaista tekijää.


Muun muassa hiottavan alueen koko, parketti- tai puulattian materilaali ja lähtökunto, sekä työkohteen sijainti ja saavutettavuus vaikuttavat hintaan. Kohteessa olisi hyvä suorittaa ennakkokatselmus ennen töiden aloitusta, katselmuksessa tarkistamme . Projektina parketin maalaaminen oli vähän pitkäkestoisempi ja hankalampi kuin olisi voinut kuvitella. Projekti aloitettiin hiomalla kerros pois koko alakerran lattiasta.


Meidän lattia oli siinä mielessä ihanteellinen, ettei sitä oltu hiottu koskaan aikaisemmin. Maaliksi valitsimme Tikkurilan valkoisen Betolux . Kodin sisustaminen on junnannut tässä viime viikot melko paikoillaan. Aika on mennyt lähinnä blogimuuttoon ja arkiaskareisiin. Ensi viikolla yritän taas ryhdistäytyä ja käydä hieman kaupoilla katselemassa, josko tarvittavia elementtejä löytyisi.


Valaisimien tilanne on edelleen surkea, vaikka kaksi lamppua . Tässä artikkelissa esitellään Urakkamaailman kautta kilpailutettuja parketin hionta -urakoita ja niiden toteutuneita hintoja. Ylläolevat parketin lattian huoltoremonttien hinnat ovat oikeita Urakkamaailman kautta kilpailutettujen lattiaremonttien hintoja. Peltikaton maalaus hinta. Kuvaus: Paatavoitteena kerrostalo asunnon lattioiden, olohuone, eteinen seka kaksi makuuhuonetta, parketin s. Videossa uusi parketti-lattia käsitellään Parketti-Ässä Lattialakalla. Näin lakkaat parketin Parketti-Ässällä ja Spakkeli Puukitillä.


Katso Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijan. Jos ne parketit on uutta klik-klak-parkettia, niin saisiko ne vain kerättyä lattialta pois? Tai laitettua asukkia miellyttävän muovimaton, laminaatin tms. Tammi-Karelia on vajaa nelisenkymppiä neliö, niin että .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit