Raakasuklaa terveysvaikutukset

Raakakaakao hellii kuuleman mukaan myös ihoa. Eipä siis turhaan puhuta, että raakasuklaa on terveys -ja jumalten ”ruokaa”. Kaikki maailman suklaa valmistetaan kaakaosta. Kaakaota saadaan Theobroma Cacao-nimisen puun hedelmistä ja näiden hedelmien sisältä löytyvistä hieman mantelia suuremmista kaakaopavuista valmistetaan suklaata.


Mietin tässä, kun en oikein välitä mistään suklaasta niin onko aito raaka suklaa niin terveellistä, että siitä kannattaisi opetella pitämään?

On Halmetoja paljon puhunutkin, esimerkiksi kiertänyt pitämässä lukuisia raakasuklaasessioita. Tässä artikkelissa käsittelemme raakasuklaan terveysvaikutukset ja listaamme raakasuklaan top yllättävää terveyshyötyä. Suklaan syömisestä ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa. Raaka kaakao on kuin monivitamiinitabletti: se sisältää runsaasti muun muassa B1- ja B2- vitamiineja sekä hiven- ja kivennäisaineita, kuten magnesiumia, kaliumia, sinkkiä ja rautaa.


Kaakao on meille kaikille tuttu herkku. Raakasuklaa ja tumma suklaa ovat ravinteikkaita herkkuja. Kauppihin on viime vuosina ilmestynyt paljon erilaisia raakasuklaatuotteita - onko raakasuklaa terveellisempää?

Tumman suklaan terveysvaikutus tavalliseen suklaaseen verrattuna on kaikien tiedossa. Vähemmän tunnettu tosiasia on kuitenkin se, että myös tummassa suklaassa on paljon eroja riippuen sen valmistustavasta. Suklaan valmistukseen käytettävä kaakao on luonnostaan yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka- aineista, . Mussutamme enemmän suklaata kuin koskaan ennen, vaikka sen terveellisyyteen ja tuotantoon liittyy ongelmia. Etelä- ja Keski-Amerikan alkuperäiskansat ovat käyttäneet tuhansia vuosia ravintonaan kitkeränmakuista . Hieman terveysvaikutuksista.


Siis pari kolme palaa, korkeintaan rivi. Tässä kohtaa kannattaa myös huomata, että suklaaseen liittyvä tutkimustieto perustuu toistaiseksi lähinnä ns. Joka tapauksessa edellä mainitun . Kiistattomat terveysvaikutukset.


Kuitenkin moni tuntuu nauttivan kaakaota ja siitä tehtyä trendikästä raakasuklaata osana aterioitaan korvatakseen sillä muuta päivittäistä ravitsemusta. On kuitenkin hyvä ymmärtää yksi asia: Kaakaota tulisi nauttia vain satunnaisesti huvittelu ja herkuttelu mielessä, sillä se ei ole superruokaa, jolla voidaan . Joulukautena tutuksi tulleiden suklaakonvehtien valkaistu sokeri, haitalliset rasvat ja käsitellyt kaakaopavut tekevät elimistölle hallaa, mutta raakasuklaalla on jopa terveysvaikutuksia. Meillä tehdään säännöllisen epäsäännöllisesti raakasuklaata ravintoaineboostaukseksi.


Se maistuu myös taaperolle ja onkin hyvä ”herkku” välipalalle tai ruoan päälle. Suklaan joukkoon saa myös piilotettua marjajauheita lisävitamiiniksi.

Kaakaolla on runsaasti terveysvaikutuksia , mutta kaupan . Kaakaopavissa ja -rouheessa ovat kaikki suklaan terveysvaikutukset leikkaamattomina. Ne sisältävät muun muassa magnesiumia, rautaa, sinkkiä, mangaania, kuparia ja kromia ja kaikkia B-ryhmän vitamiineja. Lisäksi kaakaosta saa aivojen hyvinvointihormoni serotoniinia, mielihyvää ja autuudentunnetta . Suklaan houkutteleva tuoksu ja koukuttava maku voivat viedä mielen ja kielen mennessään. Yli :sta tummaa suklaata ja raakasuklaata voi onneksi syödä hyvällä omallatunnolla.


Kaakaon terveysvaikutuksista kirjoitellaan paljon. Etenkin naisille suunnatussa mediassa muistutetaan ahkerasti kaakaon mielihyvää lisäävistä vaikutuksista, ja nehän ovat täysin tottakin: kaakao sisältää anandamidia ja fenyylietyyliamiinia, jotka ovat hermosolujemme välittäjäaineita. Huomioitavaa on myös se, että suklaaseen liittyvä tutkimustieto perustuu toistaiseksi lähinnä ns.


Lue lisää kaakaon myönteisistä terveysvaikutuksista ja tilaa raakakaakaota suoraan netistä. Ripottele kaakaojauhetta jäätelösi päälle. Valmista itse terveellistä raakasuklaata !

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit