Puisen leikkuulaudan puhdistus sitruunalla

Ota tämän jälkeen puolikas sitruuna , purista hiukan sitruunamehua ruokasoodan päälle ja hankaa ruokasooda lautaan sitruunan avulla. Lopuksi huuhtele leikkuulauta. Ruokasoodan avulla laudasta saadaan irrotettua ruuantähteet ja tahrat. Näin saat tapettua leikkuulaudalta kaikki epäpuhtaudet.


Huuhtele lopuksi kloori pois ja aseta leikkuulauta kuivumaan. Hajujen poisto puisesta ja muovisesta leikkuulaudasta. Kaada rakeista merisuolaa . Kuinka puinen leikkuulauta tulisi puhdistaa ? Teen näin: Pese leikkuulauta saippuavedellä. Leikkuulaudan voi puhdistaa käyttämättä pesuaineita. Joskus ruokatahrat eivät meinaa irrota leikkuulaudasta.


Halkaise sitruuna puoliksi, purista ja hiero mehu lautaan. Anna sitruunan vaikuttaa minuuttia ennen huuhtomista. Valkaise ja raikasta puiset leikkuulaudat helposti. Puhdista leikkuulauta leivänmuruista ja muusta irtoliasta tavalliseen tapaan. Puinen leikkuulauta ei kestä liotusta eikä astianpesukonetta.


Käytön jälkeen lauta pestään nopeasti tiskiharjalla juoksevan, kuuman veden alla. Jos lauta kaipaa kunnon raikastamista, laudalle ripotellaan suolaa ja suolattua pintaa hangataan sitruunan puolikkaalla. Suola toimii hankausaineena ja sitruuna. Jos leikkuulaudalla on tehty erityisen sotkevia ruokia, tee sille syväpuhdistus : ripottele laudalle karkeaa suolaa ja sen jälkeen hiero sitä sitruunan puolikkaan leikatulla sivulla.


Ohessa muutamia huomioita sekä puisten että muovisten leikkuulautojen puhdistukseen. Erityisesti puinen leikkuulauta kannattaa pestä käyttämällä lämmintä vettä ja astianpesuainetta – yleensä puiset leikkuulaudat suositellaan käsin pestäväksi (ei konepesua). Isokokoiset puusta valmistetut . Miten leikkuulauta puhdistetaan ? Sitruunamehun happo desinfioi ja poistaa.


Muovisen leikkuulaudan voi laittaa astianpesukoneeseen,. Ruokasoodalla voi myös puhdistaa esimerkiksi leikkuulaudan. Puiset keittiövälineet, osa 2. Tee näin: Kastele leikkuulauta. Ripottele päälle reilusti ruokasoodaa.


Hiero ruokasoodalla leikkuulauta kauttaaltaan. Kuivaa pyyhkeellä ja laita kuivauskaappiin vielä . Hanat saa kiiltämään sitruuna - tai appelsiinimehulla. Vanhalla hammasharjalla pääsee hankaliin kohtiin. Pyyhi pinta etikalla tai sitruunamehulla. Pinttyneet kohdat saa puhtaaksi hankaamalla suolalla tai hiekkapaperilla.


Etikka, suola ja sitruuna ovat joka kodin vakiovarusteita, joita voi hyödyntää niin ruoanlaitossa kuin siivouksessakin. Jos pyykinpesukone haisee tunkkaiselta eikä nukkasihdin puhdistaminen auta, turvaudu etikkaan. Jos kyseessä on puinen leikkuulauta , viimeistele käsittely öljyämällä lauta. Siten sitruunan happo ei imeydy saumoihin ja vaurioita niitä.


POISTA TUMMENTUMAT muovisista leivontakulhoista. Purista mehua pinnalle, anna vaikuttaa ja huuhtele. RAIKASTA PUISET leikkuulaudat : puhdista lauta irtoliasta ja hankaa . Jos saunassa on lasiovi, pese lasi sitruunalla.


Myös ikkunalasit puhdistuvat tehokkaasti sitruunalla. Jos kotona on pinttynyt puinen tai muovinen leikkuulauta , . Kokosimme Jerkun kanssa muutaman vinkin pesuaineettomasta keittiön siivouksesta. Muistathan, että hapan aine, kuten sitruuna tai etikka, eivät sovi kaakelille, silikonisaumoille eivätkä emalille ja marmoripinnoille. Sooda, etikka, sitruuna , suola ja sokeri soveltuvat hyvin keittiön tai kodin tavaroiden puhdistukseen. Esimerkiksi etikka ja ruokasooda soveltuvat monenlaiseen puhdistukseen ja raikastamiseen.


Kaino Kinnunen neuvoo, että sekä muovisia että puisia leikkuulautoja voi hangata puolitetulla sitruunalla. Tahrat kätevästi pois puisesta leikkuulaudasta – sekoita putsari kahdesta elintarvikkeesta. Poista leikkuulaudan hajut, sitkeät tahrat ja ruuantähteet käyttämällä suolan ja sitruunan sekoitusta.


Tarvitset vain kaksi ainetta! Tiesitkö, että puisen leikkuulaudan puhdistamiseen et tarvitse kuin sitruunan ja karkeaa suolaa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit