Lamellihirsi vai massiivihirsi

Massiivihirsi puolestaan on kokopuuta, tukkirungosta höylätty. Aiemmassa keskustelussa oli virinnyt mielenkiintoinen sivujuonne aiheesta liimattu lamellihirsi vs. Miten eroaa lamellihirsi höylähirrestä käyttäytymiseltään?


Eli tapahtuuko lamellilla kokoon painumista ja halkeilua samallalailla kuin höylähirrellä? Jos vertaillaan vaikka 220mm hirsiä. Valmistamistamme massiivihirsistä 70mm ja 95mm ovat ns sydänhalkaistuja (2- ex log).

PUR-liimauksen ansiosta lamellihirsi myös hengittää . Tämä sahaustapa hillitsee oleellisesti puun luonnollista halkeilua. Hirsi on itse asiassa höylätty lamellihirren aihiosta). Liimauksen ansiosta hirsien vääntyminen ja halkeilu on minimoitu. Kestävä sydänpuu asettuu pääosin hirren pinnalle. Liimauksen lujuus varmistetaan VTT:n valvomalla delaminointitestillä, jossa . Lamellihirsi – tuotevaihtoehdot.


Tässä yleisimmässä hirsityypissä merkittävä keksintö on teollisen valmistuksen mahdollistama hirren kerrosrakenne. Kahdesta tai useammasta hirsilamellista.

Avainsana-arkisto: lamellihirsi. Tuttu pyöröhirsi ei ole enää aikoihin ollut ainoa vaihtoehto: vääntyilemätön lamellihirsi on ollut jo pitkään energiatehokas ja selkeä ratkaisu. Tiivis mutta hengittävä massiivihirsi on omakotitaloonkin sopiva, luonnollinen ja terve runkorakenne. Onko lamellihirren kosteudensiirtokyvystä puolueettomia tutkimuksia?


Haaveilemme hirsitalosta. Hengittääkö lamellihirsi ? Onko polypropeenieriste hirren väliin turvallinen? LHM2-uutuushirsi sekä kaksi sivuprofiilia.


Kaikissa LHM-tyyppisissä lamellihirsissä on moderni ja linjakas profiili päällekkäisten hirsien limittyessä hyvin lähelle toisiaan. Tämä menetelmä tekee lamellihirrestä säänvaihteluita kestävämmän perinteiseen pyörö- tai höylähirteen verrattuna. Hirrelle tyypillinen painuminen. Rakennusmateriaalina massiivihirsi on ekologisesti kestävä ja energiatehokas.


Sitä voidaan pitää suurimpana kehitysaskeleena hirsirakentamisessa sitten lamellihirren kehittämisen. Yhdestä tukista sahattu, koneellisesti kuivattu ja höylätty massiivihirsi on paras vaihtoehto rakentajalle, jolle luonnollisuus- ja terveysnäkökohdat ovat on valinnoista . Hirsityypit jaotellaan niiden koostumuksen ja muodon perusteella. Hirsi voi olla massiivi- ja lamellihirsi. Hirsien muodot ovat kulmikas hirsi ja pyöröhirsi.


Nykyinen teollinen valmistus, lamellihirsi ja sormijatkaminen mahdollistavat periaatteessa hyvinkin pitkät hirret.

Tällöin tulee kuitenkin ottaa huomioon seinän riittävä poikittaisjäykistys. Hirsiseinä jäykistetään vaarnoilla ja poikittaisseinillä. Vaarnat estävät hirsiä vääntymästä paikoiltaan etenkin pitkillä seinillä ja aukkojen . Aiemmin lamellihirsiä tehtiin puristamismenetelmällä.


Tuotteemme ovat PEFC sertifikoituja. Myös liima- ja massiivihirren sekä hirsitalojen valmistuksemme on sertfikoitu. Meillä on CE- merkin käyttöoikeus. Nykyaikainen lamellihirsi on kuitenkin erittäin mittatarkkaa. Mikäli haluat perinteisempää tyyliä, valitse massiivihirsi.


Mutta hirsitalon ei tarvitse olla nykyisin millään muotoa perinteinen. Nykyisillä rakennustekniikoilla ja eri rakennusmateriaaleja yhdistelemällä voidaan toteuttaa hyvinkin moderneja . Hirteen voidaan työstää varauksia sekä halkeamia ohjaavia uria. Kulmikas hirsi kuvaa hirren poikkileikkausmuotoa.


Pyöröhirsi on poikkileikkausmuodoltaan ympyrä tai sitä lähellä oleva muoto.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit