Kattolistan kiinnitys liimalla

Suoraan aiheeseen: Millä liimalla pysyy ilman, että tarvitsisi pitää kauaa painettuna? Perus ratkaisumassa ei sovellu, koska ei ole mitään millä tukee. Listojen poraaminen betoniseiniin (jossa seassa kivenmurikoita) hirvittää, kun minkä tahansa reiän poraaminen näihin seiniin on ollut haasteellista. Levitä liima listan taakse ja paina lista kiinni seinään. Irrota lista alustasta ja varmista, että liimaa on riittävä määrä.


Odota hetki liiman imeytymistä alustaan ja paina lista uudestaan kiinni.

Huomaa: Jos käytät patruunaa, tarvitset myös liimauspistoolin ja leikkurin. Yleisimmät listatyypit ovat peite-, varjo-, jalka-, reuna- ja kattolistat. Näiden lisäksi on tarjolla. Joissakin tapauksissa naulaaminen ei sovellu hyvin listojen kiinnitykseen. Esimerkiksi seinämateriaali voi olla.


Liimaa laitetaan ensin listan taakse ja lista painetaan sitten liimattavaa pintaa vasten. Tämän jälkeen lista irrotetaan . Kyselisin vaan, että onko jollain positiivisia kokemuksia lattialistojen asennuksesta liimalla. Olen varma, että jostain löytyy sellainen liima joka.

Lattialistojen kiinnitys liimalla. Kyllä No more nails minulla workki kun muutaman kattolistan liimasin tapetoinnin jälkeen. Luultavimmin liimaan sen kattolistan alahuulen kiinni seinään. Muita kokeilemiani tapoja on esim ampua viimeistelynaulaimella harkkoon kiinni. Siellä missä käytin viimeisessä harkkovarvissa siporex harkkoa, viimeistelynaula uppoaa hyvin ja jos se on pitkä niin se kohtalaisesti pysyykin.


Listojen lämpötilan ja kosteuden on annettava tasaantua samaan lämpötilaan ja kosteuteen asennusympäristön kanssa ennen kiinnitystä noin kolme päivää. Näin varmistat sen, että jiirisaumat eivät aukeile asennuksen jälkeen. Pakkauksia ei tarvitse aukaista kokonaan.


Riittää, että pakettien päihin tehdään aukko, josta . Ja kuulemma listojen kiinnitykseen tosiaan riittää ne pisarat, ei mitään liimavanaa läpi listan. Mikä teippi tai liima olisi pitävin? Mieluiten teippi tai liima.


Kiinnityspinnat eivät ole kovin suuret. Kahden metrin matkalla on kpl 2xcm . Re: Kattolistojen kiinnittäminen. Mä laittaisin pingottamalla ja tolla mainitulla ristinaulauksella. Jos vielä arveluttaa senkin jälkeen niin vetää listan väristä silikonia liimaksi listan alapintaan.


Teräsnauloja ja betoniroppuja olen vältellyt viimeiseen asti.

VIDEO: Seinän ja katon raja on harvoin siistin näköinen, ja siksi siihen asennetaan nyt kattolistat. Kattolistat jalkalistoilla kiilaten kattoon, jalkalistat kiilasin laattapaketeilla, maalipytyillä ym. Lopputulos oli ihan siistin näköinen.


Jos joskus listat haluaa vaihtaa niin irroittaminen voipi olla melko vaikeaa. Kokeilin vaatehuoneessa liiman tarttuvuutta ja kiviseinän rappaus tuli mukana . Mikähän voisi olla hyvä vaihtoehtoinen kiinnitystekniikka ? Jaksaako esim Dyckert-naulain lyödä naulaa betoniseinään? Tai onko muita liimoja , joissa irvistely ja tuenta-aika ei tulisi ongelmaksi? Lyöntitulppaaminen ei tule kyseeseen, kannat kun ovat allekirjoittaneen mielestä sen verran ruman näköiset. Ostin kattolistat koska seinän maalaus ei täysin onnistunut, vaan katon ja seinän rajassa ollut maalarinteippi imi hieman.


Ongelma kattolistojen kanssa tuli niiden asentamisessa, tai siinä millä ne saa katonrajaan kiinni. Liimaaminen taas on aika hankalaa, koska listoja pitäisi pitää kiinni useita kymmeniä minuutteja että . Samoin kuin Mona Lisa ansaitsee uusi lattiasi arvoisensa kehystyksen. K-raudan ohjeilla listoitus onnistuu jokaiselta. Työkalut ja tarvikkeet löydät lähimmästä K-raudastasi.


Se on täydellinen ratkaisu kodin kunnostukseen sisustus- ja korjaustöissä. Heitä nauloille ja ruuveille hyvästit! Uusi, monikäyttöinen ja . Puupohjaisiin listoihin voi tulla helposti vasarasta jälki, jos lyöt . Eli kyseessä on noiden vanhojen kylki rst-listojen kiinityksestä, alkuperäiset kiinnitysnastan reijät ovat poistuneet.


Joten kysynkin, on joku laittanut listoja kiinni kaksipuoliteipillä ja millä? Niin että pysyvät varmasti :o. Oman haasteen kiinnitykseen tuo se, että listathan ovat onttoja joten .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit