Husky seurakoirana

Näin sellaisen kerran kaupungilla ja silloin rupesin rodusta kiinostumaan. Onko huskysta vahtikoiraksi ja onko sillä halua puolustaa? Siihen riittää yksi hyvä syy lähteä, niin juoksemishaluinen husky kyllä lähtee. Siperianhuskyn koulutus ei tietenkään ole mikään mahdottomuus, täytyy vain ymmärtää rodun- ja etenkin yksilöiden ominaisuudet ja rajat. On aivan eriasia kouluttaa miellyttämisenhaluista koiraa, kuin sellaista, jolla sitä ominaisuutta ei ole.


Ystäväni suhtautuu huskyyn todella nyreästi ja jankuttaa minulle koko aika kuinka huonon rodun olen valinnut. Ystäväni sanoo että husky on erakko luonteinen ja viihtyy mieluummin ulkona yksikseen eikä ole mikään seurakoira. Hän sanoo että husky on vain ja ainoastaan vetokoiraksi tarkoitettu ja niitä . Siperianhuskyn ulkonäköä ihaileville on olemassa muita vaihtoehtoja, älä koskaan ota koiraa ulkonäön perusteella. Alaskan Klee Kai ja pomsky ovat eräitä design-rotuja, jotka on jalostettu seurakoiriksi huskyn ulkonäöllä.


Tutustu kuitenkin aina tarkasti eri koirarotujen ja -tyyppien terveyteen ja kasvattajien jalostusetiikkaan. Useimmiten yhden siperianhuskyn hankkiminen johtaa toisen, kolmannen ja sen jälkeen yhä useamman huskyn hankkimiseen. Tämän vuoksi aito, puhdasrotuinen siperianhusky on myös mitä ihanteellisin seurakoira. Niillä ei ole vahtimistaipumuksia ja ne ovat lapsirakkaita. Minkäänlainen aggressiivisuus tai arkuus ei kuulu sip.


Sen sijaan laumassa viihtyvät siperianhuskyt soveltuvat mainiosti aktiiviseen perheeseen, jossa ne pääsevät toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistä. Siperiasta kotoisin oleva rekikoirarotu husky soveltuu erinomaisesti myös seurakoiraksi. Tänne olen koonnut huskysta haaveileville tietoa rodusta erityispiirteineen, sekä niistä vaatimuksista, joita husky omistajalleen asettaa.


Vaatii todella paljon liikuntaa ja aktivitettejä, aivojumppaa yms. Millainen koira on siperianhusky? Perhekeskeinen, ei tosin yleensä vihainen muille, . Alkuperäinen käyttö, rekikoira. Muita nimityksiä, husky.


Pääasiassa seurakoirana lapsiperheessä, mutta 4-5krt viikossa myös harrastuskoirana. Parhaita puolia huskyssä on sen ihmisrakkaus ja suvaitevaisuus toisia koiria kohtaan. Vartiokoiraa huskysta ei saa mutta innokkaan lenkikaverin aikuiselle, lapselle husky on liian voimakas, koska vetäminen on sillä verissä.


Että seurakoira , spanieli, olisi jossakin koiratarhassa päivät ja yöt? Ota mielummin joku Husky tai muu ajokoira, tai et koiraa ollenkaan, se voisi olla paras vaihtoehto kun olet noin eläinrakas. On äärimmäisen laumariippuvainen ja . Ei huskya pitäisi hankkia pihanperälle yksinään vain koska se on niin upea koira.


Eikä laumista kerrostaloon koska ne on niin suloisia nalleja. Eikä belgiä seurakoiraksi koska se on niin cool. Siitä seuraa harmia niin omistajalle kuin koirallekin, eikä kumpikaan ole niin onnellisia toisistaan kuin voisi olla. Itse luulisin että huskylle pääasia ovat samanhenkinen koiraseura (mieluiten toinen husky) ja veto, sekä muu liikunta. En tajua miksi joku pullea ja mukavuudenhaluinen sohvaperuna joka ei edes tiedä miten päin vetovaljaat koiralle puetaan kokee oikeudekseen hankkia huskyn seurakoiraksi.


Määrä, Suomessa on parikymmentä koiraa joista on rekisteröityä yksilöä. Husky on taipunut yllättävän hyvin myös näyttely- ja seurakoiraksi. Ainakin jotkut siperialaisista alkuperäiskansois- ta pitivät koiria sisällä lämmittämässä ja leikittämässä lapsia, joten ystävällinen ja seurallinen luonne lienee osin peräisin jo noilta ajoilta. Nykyinen käyttö, seurakoira. Vahtikoiraksi huskysta ei yleensä ole,.


On muistettava, että rotu on luotu rekikoiraksi. Se ei ole jalanlämmittäjä eikä pelkkä seurakoira vaan alkukantainen työkoira. Yhden tai kahden koiran kanssa voi harrastaa vaikkapa potkurin vetoa tai koirat voivat vetää hiihtäjää.


Isommalla porukalla pääsee jo kokoamaan valjakkoa reen eteen. Väitän, että (jälleen karkeasti yleistäen) showlinjainen on huonompi seurakoiraksi juurikin luonteensa puolesta. Jos näitä koiria alettaisiin listaamaan parhaat näyttelytähdet ja parhaat rekikoirat TOP viitonen, iloisesti menisi listat sekaisin ;D Hyvä husky on hyvä husky , oli se musta tahi valkea, käyttis tai . Juu täältä voi sitten tulla pelastamaan huskyn roskiksesta kun se ei enää jaksa vetää mua pulkassa.


Mummon kissalla on selvä funktio. Mä en kuitenkaan itselleni ottaisi seurakoiraa , koska mä en tarvitse erityisesti seuraa. Pulkkaa vetävä tai tonttia vartioiva koira on aivan eri juttu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit