Padotusventtiili asennus

Kellarissa sauna jossa lattiakaivo. Olen uusimassa taloomme salaojia ja sadevesijärjestelmiä ja kysyisinkin kuinka tarpeellinen on asentaa kokoojakaivoon padotusventtiili. Asennus vaakasuoraan, virtaus nuolen suuntaan.


Padotusventtiili saa olla auki vain viemärivesiä laskettaessa. Varmista, että kannen ja läpän tiivisteet (3) ovat paikoillaan ja kansi tiiviisti kiinni.

Avaa padotusventtiili huoneen vesipistettä käytettäessä. Kannen ja läpän tiivisteet ovat ( 3) oltava paikoillaan. Venttiilin kannen on oltava tasaisesti runkoa vasten. Virtaussuunta on merkitty nuolella piirustukseen.


Tilan vesipistettä käytettäessä . Jos haluat välttyä tulvaveden valumiselta kellariisi, pyydä lvis-asentajaa asentamaan padotusventtiili. Tämä yksinkertaiselta näyttävä venttiili toimii hyvin tehokkaasti.

Pallopadotusventtiili 1mm. Vaakapadotusventtiili 1mm, suljettava. Näin ollen padotusventtiili ei sovellu esim.


Myös vanhassa D1:ssä padotusventtiilin piti olla suljettuna silloin kun tilaa ei käytetä, joten tässä suhteessa tilanne ei muuttunut. JV -pumppaamon asentaminen ei siirrä vastuuta laitokselle. Minkähän takia padotusventtiili yleensä asennetaan ? Ettei vaan sen takia, ettei ajoittain tulisi paskat väärään suuntaan, eli kellariin.


Huonolla tuurilla kun purat sen venttiilin ja jotain hajoaa, esim tiiviste, et ehdi saada uutta kun tulee tilanne jolloin sitä venttiiliä tarvittaisiin. Meillä pari vuotta sitten tulvi jätevedet kellariin (valtavan vesisateen ansiosta), joten kellarirempan yhteydessä padotusventtiilin asentaminen oli selviö. Tuosta samasta venttiilistä on myös high tech-versio, jossa on lisänä automatiikka, eli sulkee solenoidilla tms.


Kuinkahan tuollaisen venttiilin tarpeen (en tiedä, onko viemäreihin ollut tapana laittaa padotusventtiilejä esim. pääviemäriin liitynnän yhteyteen?) voisi arvioida? Kaivo asennetaan putkiston jokaiseen nurkkakohtaan. Sade- ja salaojavesiä ei saa yhdistää samaan viemäriin ennen perusvesikaivoa. Putket asennetaan kaivoväli kerrallaan vieton mukaiseen kal-. Salaojaputken asentaminen.


Läpällinen lukittava paluuvirtauksen ja jyrsijät estävä venttiili salaoja- ja sadevesijärjestelmiin.

Läppäventtiilillä toteutettu malli käy pienelläkin laskulla oleviin kohteisiin. Yleensä samaan perusvesikaivoon johdetaan myös sadevedet, jolloin on huomioitava että salaojaputkien liitännässä on pallopadotusventtiili, joka tulvatilanteissa estää veden pääsyn takaisin salaojaputkistoon. Sadevesiä ja salaojavesiä ei saa yhdistää samaan viemäriin ennen perusvesikaivoa.


PIENTALON KUIVATUSPUTKISTOT. PVC -muovia, sade- ja perusvesiverkostoihin. PADOTUSVENTTIILI 1SULUIN MUOVI. Myyntiyksikkö kappale (kpl). Näytä kaikki vaihtoehdot.


Jos vesijohto asennetaan pilaantuneeseen maaperään, on käytettävä diffuusiotiivistä putkimateriaalia. Pesukonehana asennetaan koneen lähettyville näkyville ja helposti käytettäväksi sekä niin, että hanan . Perusvesi- tai kokoojakaivoina käytetään yleensä samoja kaivotyyppejä kuin tarkastuskaivoinakin, joihin asennetaan tarvittaessa padotusventtiili. Muovikaivon valmistajilla on joku kaivotyyppi usein nimetty perusvesikaivoksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit