Mikä on rossipohja

Ne pitävät lisäksi alapohjan rakenteet kuivina estäen . Hei Voisiko joku kertoa, mitä tarkoittaa se, että talossa on rossipohja ? Joissakin valmiiksi rakennetuissa taloissa on tuollainen. Kertokaapas ammattilaiset, ihan omin sanoin, mikä on rossipohja ja miksi se on hyvä tai huono. Ensin faktat, sitten mielipiteet, jos silleen vaikka asi.

Voiko 80-luvulla, matalasokkelisessa talossa, olla rossipohja ? Vai onko rossipohja aina sellainen korkea niinkuin mummolassa? EPS, täyttösora, jne rakenteesta. Nykyisin on myös vesiputket suojaputkissa joten sikäli eletään eri aikaa kuin ennenmuinoin.


Ihmettelenpä onko rossipohja esim. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Välimuistissa Samankaltaisia Talon alin lattia on nimeltään alapohja.

Varhaisimmissa rakennuksissa, laavuissa, kammeissa ja kodissa se oli paljas maa, joillakin alueilla saatettiin maahan latoa rankoja tai halkaistuja hirsiä. Ensimmäinen varsinainen lattiakonstruktio oli multapenkki. Silloin talossa on jo pieni kivijalka ja lattiaa kannattelevat hirret. Yleensä tehdään nykyään niin kaivetaan monttu valetaan sokkeli ja kun on kuivunut puretaan laudoitus yms.


Maaperän kosteus voi nousta rakenteisiin ja seuraukset tiedetään. Maanvastainen alapohja on nimensäkkin mukaisesti maata vasten. Siinä ongelmien yleisin syy myös johtuu tästä, sillä luontaisesti maassa on paljon kosteutta ja toimiakseen oikein alapohja pitäisi eristää maanpinnasta jotenkin.


Käytännössä tämä toteutetaan kapillaarikatkolla, joka on hyvin vettä läpäisevä maakerros, joka . Ongelmana näissä tuulettuvissa alapohjissa on kosteusvauriovaara, jossa lahottajasienet homehduttavat rakenteita, mikäli tuuletus ei jostain syystä toimi riittävän tehokkaasti ja alapohjaan pääsee kertymään kosteutta. Yleistä ryömintätilainen puisen alapohjan toiminnasta. Puiset alapohjarakenteet voidaan jakaa kosteusteknisen toiminnan kannalta seuraavasti.


Perinteiset rossipohjat , joiden eristeenä on paksu kerros sammalta, turvetta tms. Kantavat rakenteet ovat usein osin . Tämä parantaa merkittävästi rossipohjan kosteusteknisiä olosuhteita, kun kevään kondensioaika jää lyhyemmäksi ryömintätilan nopean lämpenemisen vuoksi. Lisäksi Finnfoam estää maasta nousevan .

Vanhan rossipohjan eristeenä käytetyt purut, sammaleet, oljet jne. Tuulettuvan alapohjan lisälämmöneristäminen. Siihen imeytyy ulkoa kylmää ilmaa, minkä seurauksena . Pientalon puisen rossipohjan tutkimus- ja korjausopas. Aducate Reports and Books. Aihealue: Rakennusten terveellisyys . Sen toimivuudesta Suomen olosuh- teissa on pitkäaikaista kokemusperäistä näyttöä.


Se on rakenne, jossa rakennuksen alapohjan lämmöneristekerroksen alapuo- lella on . Monessa tapauksessa talonrakentaja kiinnittää liian vähän huomiota talon alapohjarakenteeseen. Lämmin, tuuletettu rossipohja suojaa taloasi haittatekijöiltä. Vanhoissa taloissa yleinen alapohjatyyppi on rossipohja. Tuuletusaukkoihin metalliverkot.


Rossipohja tarkoittaa sitä, että alapohja on tuulettuva. Nuo tuulettuvat alapohjat ovat erittäin ongelmallisia jo oikeinkin tehtynä nykyisillä eristepaksuuksilla keväisin, kun maa on kylmä, miksi ihmeessä tuulettuva, kylmä alapohja , oikein päin tehtynä rossipohja ?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit