Maalinpoisto kuumailmapuhaltimella

Katso Avotakan ohjeet ja kunnosta itse vanhat huonekalut! Lakka irtoa veneen kyljestä kevyesti kuumailmapuhaltimella ja lastalla. Tässä videossa on miun parhaat.


Sikli on turvallisin vaihtoehto lakan poistoon. Ajattele minkä määrän hiontapölyä tai käryjä saat aikaiseksi hiomalla tai kuumailmapuhaltimella.

Hyytelömäisyys tekee aineesta käyttökelpoisen myös pystysuorille pinnoille. Itse sain kuorittua maalin vanhasta ovesta lämmittämällä maalipintaa kuumailmapuhaltimella , maalin sain kuorittua siklillä, alta paljastui todella tiukkaa puuta, ei samanlaista pökkelöä kuin nykyiset räkämännyt. Maalinpoistoaineeksi kannattaa valita hyytelömäinen ja tehokas tuote. Kannatta käyttää hengityssuojainta, vanhan maalin höyrystyminen aiheuttaa hengenahdistusta ja käy silmiin. Tämänhetkisestä projektista irrotin maalit ensin kuumailmapuhaltimella ja lastalla.


Tuon kaapimisen jälkeen pintaan jää vielä pieniä roippeita jotka lähtivät varsin näppärästi siten että vetäisin pintaan ohuelti Nitromorsia, annoin vaikuttaa jonkin aikaa ja sitten harjasin pinnan ihan kynsiharjalla. Lisää tuloksia kohteesta overdrive. Välimuistissa Ostin pari tuolia jotka ajattelin uudistaa maalaamalla ja kankaat vaihtamalla.

Nyt olisi hinku päästä töihin, mutta mietin onko kuinka epäterveellistä puuhaa muutenkin ja olen viimeisillään raskaana. Ostin vanhan, mielestäni hienon pirtinpöydän, jossa on muutamia maalikerroksia , joita olen yrittänyt poistaa. Päälimmäisen kerroksen poistin kuumailmapuhaltimen ja raapan avulla, mutta alla on nyt sitten mahdollisesti pohjamaali ja sen alla vielä alkuperäinen punainen maali, joka on hyvin vaikea poistaa. Käyttää jotain maalinpoistoainetta, joita saa . Olisiko kenelläkään käytännön kokemusta vastaavasta urakasta.


Speedheater ja kuumailmapuhallin on myös jo testattu eikä niitä voi käyttää tässä vaikka maali irtoaakin. Vanhoissa ovissa ja ikkunoissa on usein monta maalikerrosta, jotka on ensin poistettava, jos haluaa maalata pinnan uudelleen ja saada tasaisen. Varsinkin reunoista paksu maalikerros on helpompi poistaa kuumailmapuhaltimella kuin raapimalla tai hiomalla.


Aloitin pohjan putsaamisen kun tuo kevätkin saapui. Homma osoittautui järkyttävän hitaaksi, aanelonen tunnissa jos sitäkään. Pohjan osin hilseilevään ja osin -keleen tiukassa olevaan jotain kuuteen tököttikerrokseen ei tuo . Re: Maalin poisto profiiilistoista. Kyllä toi Speedheater on ihan huippuvehje myös tohon hommaan. Kannattanee tehdä sikli jonka muotoilee tuon listanprofiilin mukaan ja sitten joko Speedheaterilla tai kuumailmapuhaltimella lämmittää ja . Toinen vaihtoehto on sit kuumailmapuhaltimella sitä maalia voisi vähän pehmentää ja sit kaapia, ja loput mitä jää niin epäkeskohienomakoneella hioo.


Ammattikouluissa maalari opiskelijat tekee myös homman edullisemmin.

Levitys ruiskulla mutta pienille pinnoille myös siveltimellä tai telalla. Pehmennyt maalikalvo poistetaan esim. Tee ensin koepoisto pienelle alueelle nähdäksesi vaikutuksen vanhaan maalipintaan ja alustaan. Lakan poisto kuumailmapuhaltimella. Silloin on pari tapaa, kuumailmapuhallin ja skraba, tai sikli.


Tuntemattoman liiman poisto maalatulta pinnalta? Terminen maalinpoisto on ympäristölle ja terveydelle ystä- vällisin tapa poistaa vanhoja maalikerroksia. Maalikerros kuumennetaan jaksoittain taso- suuttimella ja irrotetaan kuumen- nuksen jälkeen maalikaapimella. Usein puuosat ovat kuitenkin sisältä hyviä ja pelkkä putsaus ja maalaus riittävät. Elsi kertoi osallistujille useita näppäriä vinkkejä miten työ sujuu paremmin ja miten vältytään lasien rikkoutumiselta.


Vanhan maalin poisto sujuu hyvin esim. Kittiura kannattaa putsata.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit