Lehmävasikan hinta

Lypsykarjatilojen isäntien ja emäntien mielipiteitä kaipailisin paljonko kannattaa tänä päivänä maksaa 6kk lehmävasikasta kun ostaa. Anna Vainionpää kirjoitti tämän lehden keskustelupalstalla keskiviikkona (MT 1.) ternilehmävasikan hinnasta. Vastaan Atria Nauta -palvelun puolesta tähän kirjoitukseen. On aivan totta, että 45-kiloisen ternilehmävasikan perushinta on tuottajan mainitsema euroa.


Harva lehmävasikka jää tuohon . Minua on kiinostanut, paljonko välikasvattamo saa hintaa , kun se kait se tekee sen suurimman työn. Opettaa ja vahtii, että kaikki juo ja syö. Tosin mulla ei hirveesti ole tietoa teidän tilanteista.


Miten vanhana nykyisin mullikat teurastetaan? Lehmävasikat on pidettävä loppukasvatuksessa . Hienoille kylmäkasvatushalli 2. Pihvivasikoiden hinnat 30. Lisää tuloksia kohteesta keskustelukanava.


Vieroita lehmävasikat viimeistään kk iässä, mieluummin kk ikään mennessä. Erota lehmävasikat sonnivasikoista heti vieroituksen yhteydessä. Korkeamman välityspainon lisäksi liharotuisten vasikoiden hintaan vaikuttavat risteytyslisät. Syntyvistä lehmävasikoista saataisiin oikea määrä huippuhiehoja maidontuotantoon. Tekniikoiden kehittyessä todennäköisesti tiinehtyminen lajitellulla siemenellä paranee ja lajitellun siemenen hinta laskee.


Rotu, Laji, Sarvellisuus. Holstein, Nuori hieho, Nupoutettu. Kaikki suomenkarjarodut, Siemennetty hieho, Nupo. Myytäviä hiehoja ja lehmiä. Yhdistys suosittelee, että hieho on astutushetkellä vähintään kaksivuotias.


Muut rodut, Alkionkantaja. Jalostukseen myytävästä lehmästä tai hiehosta suositellaan esitettäväksi kantakirjatodistus pdf. Freemartinismi aiheuttaa sekakaksosena syntyneille lehmävasikoille lisääntymiseen liittyviä kehityshäiriöitä ja hedelmättömyyttä.


Tutkimuksen hinta löytyy Faban palveluhinnastosta kohdasta DNA MÄÄRITYKSET. Hinta sisältää kaikkien tarvittavien näytteiden määrittämisen. Lypsykarjassa lehmävasikan myyntiarvo voi joissain tapauksissa lähennellä tuhatta euroa ja sonnivasikastakin saa. Mikäli vasikan kuolinsyy selvitetään Evirassa, ruumiinavaustutkimuksen hinta sisältäen.


Alhainen viljan hinta suosii pihvivasikoiden lisäruokintaa. Tämän hetkisellä viljan hinnalla lisäkilon hinta on noin €. Toisaalta 2kg painavasta pihvisonnivasikasta voi saada jopa 1€ vähemmän kuin 3kg painavasta, rodusta riippumatta. Emolehmätiloista yli on ns. Vasikat siirtyy loppukasvatukseen noin 6-kk iässä.


Liharotuinen vasikka on arvokas! Pääsääntöisesti tilat kasvattaa uudistushiehonsa itse. Normimaidon hinta (rasva , valkuainen ), 0. Mikäli geenitestiin ei haluta ryhtyä, voidaan hedelmällisyyttä selvittää mittaamalla lehmävasikan emättimen pituus. Vasikka oli pieni kuin kirppu (Mella).


Minna tiesi jo etukäteen, että kaksi sieltä on tulossa. Samoin Inari teki kaksoset eka kerrallakin. Tietenkin molemmat lehmäsiä. Niitä on kyllä enemmän kuin tarpeeksi.


Välityksessä lehmävasikan hinta ei kata edes siemennyskustannusta. Uusi ternilehmävasikan pe- rushinta on euroa, sen lisäksi hintaan vaikuttavat mahdolliset Anelma-, . Maidontuotannon edistyminen tarkan eläinvalinnan kautta. Lajitellun siemenen kannattavuus. Kaikki risteytystaustan omaavat sonnivasikat myydään vieroituksen jälkeen teuraskasvatukseen ja vastaavat lehmävasikat myydään tuotantoeläimiksi. Puhtaat angus-hiehovasikat kasvatamme tilallamme.


Heikoimmat yksilöt päätyvät teuraaksi ja parhaat kasvatetaan lehmiksi. Tavoitteena on jalostaa mahdollisimman hyviä . Vasikan myyjä varmistaa sopimuksella sekä sonni- että lehmävasikan menekin. Tiinehtymättömyyden aiheuttama riski turhista siemennysmaksuista jää pois.


Vasikasta maksettu kohdunvuokra on yhtä hyvä kuin Ay- tai Fr-sonnivasikasta normaalisti maksettu lopullinen hinta. Lisäksi tuottaja saa Atrian osuuskuntien . Kasvattamoyhtiön liikevaihto on noin . Loput jäävät maidontuotantoon ja poikimaan. Juottovasikka eli lihotusvasikka on hyvin maukkaan lihan saamiseksi . Aiheeseen lehmävasikan hinta liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit