Käsinveistetty hirsitalo

Jokaisella hirsitalolla on sen ominaispiirteitä vastaava hinta. Saadaksesi käsityksen suuruusluokasta, annamme sinulle tutustuttavaksi erilaisia hintaesimerkkejä. Saat siten jälleen yhden vaiheen selvemmäksi. Seuraavassa annamme sinulle kuvan suuruusluokista, jotta voisit ottaa ne suunnitelmia tehdessäsi huomioon.


Käsinveistetty hirsi valitaan jo kaatamisvaiheessa rakennukseen.

Lue miten muuten käsinveistetty hirsi poikkeaa teollisesta hirrestä. Usein kipinä käsinveistetyn hirsitalon rakentamiseen lähtee sellaisen näkemisestä omin silmin. Kun tutustut asiaan lisää, saatat huomata käsinveistetyn hirsitalon olevan se mitä rakennukseltasi haluat. Satoja vuosia sitten rakennetuissa hirsitaloissa asutaan tänäkin päivänä.


Kun kilpailuttaa kunnolla, hinnaneroa käsinveistetyn ja teollisen välillä ei taida paljoakaan olla. Joillakin veistäjillä kalenteri saattaa olla täynnä aika pitkälle, joten hinnat kannattaa kysellä hyvissä ajoin. Oma kokemus kilpailuttamisesta oli, että kallein oli yli tuplasti halvimman hinta ja toiseksi halvimpaan . Suunnittelemme ja valmistamme yksilöllisiä, käsinveistettyjä hirsirakennuksia pyörö-, pelkka- ja kelohirrestä hirsirakentamisen perinteitä kunnioittaen, nykyajan vaatimukset huomioiden.

Perinteisiä käsinveistettyjä hirsirakennuksia. Hirsitalo on myös oikein tehtynä terveellinen hengittävä rakennus, jossa on hyvä ja terve sisäilmasto. Hirsi tasaa ilmankosteuden ja lämpötilan vaihtelua. Se myös varaa lämpöä itseensä ja luovuttaa sen hiljalleen ja tasaisesti sisäilmaan.


Miksi valita käsinveistetty hirsirakennus? Puu on ekologinen ja uusiutuva materiaali. Laskennan kohteena on selvästi tavanomaisen laadun ylittävä käsinveistetty hirsikehikko. Tässä esimerkissä on tasakertaan loppuva 120m^yksikerroksinen hirsitalo , jossa on seinää.


A sarakkeessa on pitemmän sivun seinät (kpl). Perusteellisen suunnitteluvaiheen jälkeen komea lautaverhoiltu hirsitalo pystytettiin kurkihirsikorkeuteen neljässä päivässä. Turvalliset, terveelliset sekä kestävät materiaalit ja rakenneratkaisut (mm. lampaanvillaeristys). Käsin veistetty hirsikehikko, moderni suunnittelu.


Mutta kun tullaan uudisrakentamiseen ja halutaan lisäeristämätön, käsin veistetty aito hirsitalo , niin vaatimus on tosi järeästä hirrestä silloin. Ja se on haaste, mistä sitä saadaan, Pasi Kakkinen kertoo. Kakkisen mukaan Kainuusta kiirii tietoa, että Metsähallitukselta ei löydy enää latvaläpimitaltaan 40-senttistä, pitkää hirttä.


Esittelen yrityksen, joka käsinveistää, rakentaa ja toimittaa meille ikioman hirsitalon. Te, jotka olette rakentaneet hirsitalon , niin mistä kannattaisi tilata hirret ja millainen talo rakentaa, että tulisi edullinen, mutta perinteinen talo?

Kuortaneen Hirsitalot Oy tuottaa käsityönä valmistetut hirsitalot , loma-asunnot sekä muut hirsirakennukset. Käsityöhirsitaloja valmistetaan. Piilutus ja massiivihirsityöt onnistuvat ammattitaidolla.


Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla. Näihin aikoihin alkoi myös teollisten hirsien valmistus, joka muutti merkittävästi hirsitalo-rakentamista. Nykypäivänä valmistetaan monilla eri menetelmillä koneellisesti ja tehdasmaisesti erilaisia hirsityyppejä, mutta vieläkin on koulukuntaa, joiden mielestä aito hirsitalo on perinteinen käsin veistetty hirsitalo.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit