Vesiaihe puutarhaan

Pienikin vesiaihe puutarhassa vaikuttaa äänimaisemaan ja viiihtyisyyteen. Lue Viherpihan vinkit ja suunnittele puutarhaasi tunnelmallinen vesiaihe. Vesiaiheen suunnittelussa on hyvä muistaa . Kallioiselta tontilta voi löytyä puron paikka ihan luonnostaan.


Kun tämän puutarhan kalliota puhdistettiin, siinä huomattiin hieno uoma. Uomaan kiinnitettiin muutama kivi, joilla saatiin aikaan putous.

Pumppu kuljettaa veden altaan reunustan suihkulähdepatsaalle sekä ylös . Vesielementti tuo pihaan kaunista peilaavaa pintaa. Näyttävät kasvit kruunaavat vesialtaan. Soliseva vesi rauhoittaa mieltä ja luo puutarhaan , terassille ja parvekkeelle rentouttavan tunnelman.


Suihkulähteet ja altaat sekä suihkulähdepumput tuovat veden suloisen liplatuksen puutarhaasi. Rakenna vesiaiheen ympärille ihana, paratiisimainen ympäristö kauniilla, vehreillä istutuksilla ja tunnelmaa luovalla . Jos haluat isomman vesiaih. Pienimmillään vesiaiheen voi rakentaa ruukkuun tai saaviin.


Elävä vesi on tulossa kotipihoille ja puutarhoihin.

Toiveet ja tarpeet ratkaisevat altaan koon, syvyyden ja kasviston. Tuuhea lajirikas kasvusto vaatii noin neljän tunnin päivittäisen auringonsäteilyn kevät ja . Allasmaailmastamme löydät paljon erilaisia puutarha -altaita, suihkukaivoja, pumppuja ja muita allasaiheiden tarvikkeita, joiden avulla voit rakentaa juuri omalle pihallesi tai puutarhaasi sopivimman vesiaiheen. Suihkulähde ja vesiputous ovat puutarhan katseenvangitsijoita, eikä niille tarvita tilaa paljon. Pihaan ja puutarhaan on tarjolla paljon erilaisia vesiaiheita pienistä ja kevyistä suihkulähteistä suuriin altaisiin.


Ulkolähteillä tarkoitamme niitä vesilähteitä, joiden sähköistys on suunniteltu myös ulkokäyttöön. Useat näistä vesiaiheista ja suihkulähteistä soveltuu mainiosti myös sisätiloihin. Luo terassille tai puutarhaasi kaunis, omaleimainen, rauhallinen rentoutumispaikka.


Anna rauhoittavan veden solinan tasapainottaa mielesi. Perinnekivi_lampi_pieni1. Soliseva allas tai virtaava pieni puro elävöittävät pihaa heijastuksellaan ja virtavan veden rauhoittavalla solinalla.


Vesi on haluttu puutarhan elementti. Vesiallas kerää pihaympäristöön lintuja, jopa sammakko saattaa ottaa altaan omaksi kodikseen ja asustella altaassa vuosia. Kaupunkiin sopivat tyylikkäät rakennelmat, maalle istuu luonnonmukaisuus. Vesikoristetta elävöittävät reunoille ladotut kiveykset ja erilaiset kasvit. Tule tutustumaan Bauhausiin, voit myös tilata tarvikkeita vaivattomasti netistä!


Kaiken perusta on altaan oikea sijoittaminen puutarhaan. Valitse sijainniksi hieman varjoisa paikka, johon aurinko paistaa 4-tuntia päivässä.

Suunnittele altaan sijoituspaikka huolellisesti. Altaan sijoittamista puiden . Puutarhan pohjoispuolta ei suositella altaan sijoittamiselle. Jo pienikin veden lirinä herättää puutarhassa oleskelevan mielenkiinnon. Elegantti kyljelleen sijoitettu ruukku, josta vesi valuu ruukun suuaukon edustalle sijoitettujen sileiden pikkukiven läpi, on aiheena mitä viehättävin ja mieltä rentouttava.


Näin teet puutarhaan vesiaiheen lapsille. Lapset iloitsevat pienestäkin vesiaiheesta , mutta jos pihan mitat antavat myöten, matala lampi ja soliseva puro tuottavat iloa koko perheelle. Vesileikeille kannattaa valita inspiroivat pohja- ja reunusmateriaalit.


Veden hiomat rantakivet tuntuvat mukavalta jalkojen . Kotiin sisustusideoita sanalle vesiaihe puutarhassa. StyleRoomista löydät inspiroivimmat kuvat ja kodit. Viihtyisän puutarhan rakentaminen tyhjästä vaatii paitsi sitä aikaa, myös kärsivällisyyttä.


Kukkien ja kasvien ympäröimä vesiaihe puutarhassa Pietarsaaressa. Yle Perämeren Pihalla-sarjassa käsittelemme kesän mittaan erilaisia pihaan ja puutarhaan liittyviä asioita ja ilmiöitä aina maanantaisin netissä ja radiossa noin . Pihaa ja puutarhaa voi käyttää hyvin luovuuden ja itsensä toteuttamiseen. Mikset päästäisi luovuuttasi valloilleen ja kokeilisi esimerkiksi tehdä itse hauskoja betonikoristeita puutarhaasi.


Tee itse betonikoristeista mielestäni parhaimpia ovat betonipallot. Ne voi jättää maisemoitumaan betoninharmaan sävyissä tai päällystää .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit