Porakaivo mökille hinta

Kyllästyttääkö vesikanisterien kuskaaminen mökille tai pesuvesien kantaminen järvestä saunalle? Katso Meidän Mökin ohjeet! Käynnillä päätetään kaivon paikka ja porakaivon tarvitsema varustelu. Laajemmissa projekteissa on hyvä varautua kahteen päivään. Porakaivon tekeminen kestää tyypillisesti yhden päivän.


Teräsputki tiivistetään kallioon tiivistysrenkaalla.

Tästä jatketaan kallioporauksella kunnes saadaan tarvittava . Sähköttömillä mökeillä pumppua voi käyttää aggrekaatilla tai riittävän tehokkaalla invertterillä. Lukemat, mitä nyt kerron on muistinvaraisia. Se maksoi 1euroa metri.


Sen jälkeen maa-ainesta ja poraus maksoi euroa metri. Kaivo on noin metriä syvä ja pumppu on metriä . Pitkä vesijohto kesäkäyttöön 12. Porauksen jälkeen porakaivo puhdistetaan, jonka jälkeen se on valmis käytettäväksi.


Vesi nostetaan kaivosta pumpulla, joita on saatavilla erilaisia.

Pumpun valinnassa kannattaa huomioida sen kulutus, käyntiääni sekä helppokäyttöisyys. Veden mineraalipitoisuudeteri alueilla saattavat vaihdella ja . Ota yhteyttä, niin kerromme lisää! Kaivojen rakentamiskustannukset ( hintataulukot sivun alareunassa) on laskettu SYKEn nettisivuilla olevien kaivojen mallipiirrosten pohjalta. Minulla oli mökin ostaessani kaksi pintakaivoa tontilla (on vieläkin) mutta kummassakaan ei ole edes pesuvedeksi kelvollista vettä, mutta ruostetta sitäkin runsaammin.


Toisella kesämökillä on porakaivo metrin syvyydessä, jossa veden laatu ok. Hinta on se, mitä aiemmin olen maininnut. Uusi tehokas juomavedenpuhdistusjärjestelmä lupaa mullistaa vedenkäytön suomalaisilla mökeillä ja antaa puhdasta vettä kalliista porakaivosta. Jälleenmyynti: K-Raudat Kuninkoja ja 75.


Lisää jälleenmyyjiä tulossa kesän aikana. Lisätietoja sähköpostitse Seagull Nordicilta . Miten porakaivon hinnoittelu toteutetaan? Sain laskun jo pari vuotta sitten mökille tehtyyn porakaivoon vasta nyt, koska oli hieman mutkia matkassa veden laadun kanssa. Nyt tulee kirkasta vettä, mutta lopullinen lasku arvelluttaa.


Mökillämme on porakaivo , josta tulee eritätin hyvin (paine ja määrä) vettä ämpäriin ja laatu on hyvä, jolla nyt kannamme veden sisälle. Houkuttelisi uusia mökkiä siten, että saisi juoksevan veden keittiöön (myös lämmitys) ja suihku. Vertaile talopaketteja ja hintoja ! Vesi on elinehto, mutta mistä sitä saisi?


Usein porakaivo on oivallinen ratkaisu.

Musta reikä maassa ulottuu aina pohjaveteen saakka. Sehän ei kuivu vaikka intiaanikesää vietettäisiinkin! Mikäli kaivo on oikein tehty, oikein varustettu ja oikein asennettu se on todennäköisesti miltei ikuinen. Joko veden kantaminen saa riittää? Kehonrakennuksella pystyy voittamaan jopa maailmanmestaruuksia, mutta onhan niitä hauskempia asioita kuin veden roudaaminen mökkisaarelle!


Saariston Kaivonporaus Oy on kolmenkymmenen vuoden takaa saarien vesikaivorakentamisen ykkönen. Lähes miljoonaa suomalaista käyttää rengas-, pora- ja lähdekaivon vettä joko kotonaan tai vapaa-ajan asunnollaan. Yli puolessa kaivovesissä on jokin laatuvirhe. Suomessa yksityiskaivojen vedenlaadun selvittäminen ja tutkiminen on vapaaehtoista.


Suomen Ympäristökeskus kuitenkin suosittelee tutkituttamaan uuden . Käytännössä porakaivo porataan aina kallioon asti maakerroksen läpi teräksisen putken avulla. Maalämpöreiän kokoa 1mm, ei suositella vesikaivoon,vaikka hinta on halvempi,kuin isompi reikäkoko. Talousveden, jota käytetään ensisijaisesti ruokatalouteen, tulee olla parempilaatuista, ja sen tyypillisiä hankintalähteitä ovat kaivo ja porakaivo. Ruokavesi toisinaan myös tuodaan astioissa mökille.


Mökkikäyttöön suositellaan ruostumattomalla pumpunpesällä varustettua pumppua, jolloin saadaan aina . Kuten tunnettua, porakaivon tekeminen on järjettömän hintaista , eivätkä lapiohommatkaan mieltä ylennä. Minä en tietenkään anna mokoman pikkuhomman takia itseäni kyniä, minkä vuoksi suunnittelin tekeväni omiin tilapäismajoituksiini amerikkalaistyyppisen kaivon. Siinä maahan lyödään tai kierretään ruostumattomasta .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit