Betoni pitsiliina

Toukokuussa olin turvebetonikurssilla, jossa valmistettiin ruukkuja ja pikkuesineitä betonista valamalla. Tein siellä muutaman ruukun, kuivakakkumuotilla betonikakun ja pitsiliinasta ruukun ja muutamia muita pikkuesineitä. Ohjeiden mukaan olen kotonakin jo valmistanut pikkujuttuja aina, kun Samulilta on . Olisittepa nähneet ne kauhistuneet katseet, kun kerroin valaneeni isoäidin vanhat pitsiliinat betoniin ! Hain kirpparilta parin euron virkattuja liinoja.

Seuraava hassu kysymys oli, miten sain liinan pois sieltä. Nyt on betonisäkit viety hetkeksi pois ja muut . Hurahdin minäkin kokeilemaan betoniruukkujen tekoa vanhoista pyyhkeistä ja pitsiliinoista :) Herkutellaan myöhemmin lopputuloksilla, tässä ohje betoniruukkujen tekoon: Kävin rautakaupasta hakemassa pari säkkiä S30:ä, kun ei ollut mitään tietoa sen riittävyydestä ja vanhoja pyyhkeitä oli aika pino. Paljon ei betonitöihin tarvikkeita tarvitse hankkia.


Betonin voi sekoittaa myös käsin. Olen monena kesänä tehnyt betoniruukkuja, ja jälleen on se aika, kun kurahommat kutsuu. Niinpä halusin jakaa nämä ohjeet teille lukijoille.

Tämä on niin mukavaa ja terapeuttista . Karkeampi kuivabetoni S1soveltuu esimerkiksi suuriin jalustoihin ja rappusiin. Käytä aina betonimassan teossa ja käsittelyssä käsineitä, koska märkä betoni syövyttää ihoa. Huuhtele iholle joutunut märkä betoni pois vedellä. Kuivan betonipölyn hengittämistä on syytä välttää ja suojautua . Kurkkaa ohjeemme ja aloita betoniaskartelu!


Myös pitsiliinat ja vanhat pyyhkeet saavat uuden elämän betonikuorrutuksella. Itsetehdyt kukkaruukku ja kynttilänjalka. Kirputoreilta keräämäni pitsiliinat pääsivät kuvioimaan betoniruukun pintaa. Liimasin erikeeperillä liinat muotin sisäpuolelle. Mukavaa puuhastelua kevätauringossa.


Paitsi se betonin sekoittaminen liian lyhyellä puukepillä: massa alkoi käydä aika raskaaksi hämmentää loppuvaiheessa. Mitä betonia tarkalleen ottaen käytät? Minulla on kaikki muu valmiina, mutta en ollenkaan käsitä, mihin aineeseen pitsiliinat upotetaan.


Ostin valmisbetonia, mutta siinähän menee hiekat pohjalle ja päälle vain kuravelli.

Kiitos jo etukäteen vastauksesta! Aiemmin olin jo nähnyt betoniin valettuja pitsiliinoja ja pyyhkeitä. Halusin kokeilla samaa ja kaivelin arkistojeni kätköistä liinoja, jotka olen saanut kauan sitten, kun olin hurahtanut barbien vaatteiden suunnitteluun ja ompeluun.


Liinoja on virkannut yhden ystäväni äiti ja jokin on näissä mennyt pieleen, kun . Herkkä pitsi yhdistettynä karun kovaan betoniin tuo pihalaattaan romanttisen ilmeen. Tästä löydät suomalaiset blogipostaukset aiheesta PITSILIINA BETONI. Pitsiliinasta kukkapurkiksi. Ensin oli vanha kulunut virkattu liina ja idea. Virallisesti näitä näkyy betonista tehtynä, mutta isännän varastoista ei just sillähetkellä kun minä halusin tämän tehdä betonia löytynyt, joten oli sitten sovellettava ohjetta.


Tagged betoni , nahka, pyöröpuikko, ranneke, sukat. Tässä nyt pitsiliinat laitettu lasipurkkine päälle valumaan ja kuivumaan. Tässä pölkkyjen päällä nyt kuivumassa isommat kankaat. Vähän laittelin osaan suihkeena kultausta. Nämä nyt tällä hetkellä vielä betonin väriset.


Mies oli tuonut pyytämäni aineet betonikokeiluihini ja lauantaina sitten aloitin. Seuraavalla kerralla tilaan sitä Ssementtilaastia, johon tarvitaan vain vettä. Jokusen muotin olin varannut sekä pari pitsiliinaa.


Mosaiikkia viikonloppuisin-kurssilla aloitettiin uutena työnä koristemekot. Pohjat muotoiltiin metallilangasta ja - verkosta,.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit