Ulkokalusteiden öljyäminen

Näin peset ja öljyät ulkokalusteet. Katso Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijan vinkit kalusteiden öljyämiseen. Valitse aina sävytetty tuote, sillä väritön öljy , kuultava puunsuoja tai lakka ei anna riittävää UV-suojaa. Jos käytät puolikiiltävää Unica Superia pihakalusteissa, lakkaa aina ensimmäinen kerros kiiltävällä Unica Superilla.


Käytä aiemmin öljytylle . Valtti Kaluste- ja terassiöljyllä.

Videossa esitellyt tuotteet. Pihalla ei enää tarkene istua, joten ulkokalusteet on aika laittaa talvivarastoon. Kalusteet on hyvä putsata, ennen kuin ne laittaa pois. On sitten keväällä mukavampaa ottaa ne esiin, muistuttaa Marttojen kehittämispäällikkö Teija Jerkku.


Monet öljyävät puukalusteet ennen talvea, mutta Jerkun mukaan niin . Usein syksyllä rajoitteena on kuitenkin ilmankosteus. Siksi käsittelyt kannattaa mahdollisuuksien mukaan tehdä sisällä ilmastoiduissa varastotiloissa. Puun on oltava aina kuivaa, jotta sitä voi öljytä.

Puupintaisten ulkokalusteiden käsittely Öljyn kuullotteella antaa pidenpiaikaisen suojan kalustolle vettä vastaan kuin halvat puuöljyt. Ulkokalusteet Niiden hoito öljyäminen tai maalaaminen. Kalusteiden öljyäminen halvoilla puuöljyillä on . Puutarhakalusteiden käsittely puuöljyllä pidentää niiden käyttöikää ja tekee puupinnasta helppohoitoisen ja miellyttävän tuntuisen. Aurinkoisen kesän ja sateisen syksyn jälkeen puutarhakalusteet voivat olla huollon tarpeessa.


Nyt on hyvä aika kunnostaa puutarhakalusteet. Usein ulkokalusteet öljytään , mutta aina ei tarvitse tyytyä ruskean puun sävyyn. Uusissa kalusteissa käytetään paljon ruskeaa lämpökäsiteltyä puuta ja ne ovat usein käsittelemättömän näköisiä.


Miltä tuntuisi, jos tekisitkin yksilölliset kuvioinnit perinteisen . PUUPINTOJEN ÖLJYÄMINEN – KOLME VAIHETTA PAREMPAAN LOPPUTULOKSEEN. Huoltamalla kalusteita ja terassia lisäät kestävyyttä ja viihtyisyyttä. On taas aika puunata terassit ja kantaa kalusteet ulos. Samalla on hyvä tehdä pikainen keväthuolto ja tarkistaa tuotteiden kunto. Jos tuotteet on huollettu jo syksyllä niitä varastoitaessa, päästään auringonottoon hyvinkin nopeasti.


Mikäli syyshuolto jäi väliin, kannattaa ehdottomasti . Pihakalusteiden öljyäminen. Puiset pihakalusteet on helpointa käsitellä puuöljyllä.

Jos kalusteet ovat ulkona taivasalla, niiden huoltoväli jää huomattavasti lyhyemmäksi kuin katoksen alla olevien. Se kuinka monta käsittelykertaa kesäkalusteelle tulee tehdä käyttökauden aikana, riippuu täysin materiaalista. Jos terassi on uusi ja vasta rakennettu painekyllästetystä puusta, ei sen öljyämistä tms. Pintakäsittely kannattaakin siirtää seuraavalle keväälle tai kesälle. Loma alkoi, miten saisi edes jotain hyödyllistäkin tehtyä?


Ehkä on tullut vielä ostettua uudet polyrottinki-tuolit ja AintWood-kantinen muovipöytä? Mökillä on ennestään kovapuukalusteet ja terassilla tiikkikalusteet ihan harmaina. Nekin täytyisi kai öljytä.


Tarkista terassin ja puisten puutarhakalusteiden kunto ja arvioida öljykäsittelyn tarve. Pintojen öljyäminen lisää puun elinikää öljyn tarjoaman kosteutuksen ehkäistessä halkeilua. Pintaa ei tarvitse puhdistaa ennen ensimmäistä käsittelyä, mutta jatkohuollossa pinnan on oltava puhdas ja kuiva ennen öljyämistä.


Hiomalla saat mahdolliset pystyyn nousseet puukuidut pois pinnasta. Sekoita puuöljy hyvin ennen käyttöä ja aika ajoin käytön aikana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto